Modellteckning

Jag har inte slutat gå på modellteckningslektioner. Här kommer ett par i kronologisk ordning. Just nu sysslar vi med ansiktsavbildning.
 


 
12.03.2012 kl. 20:55

Mera akvarell

Måndagens skörd.
30.11.2011 kl. 17:13

Akvarell

Malar sallan akvarell, men ar helt nojd med resultatet.


 

21.11.2011 kl. 14:09

Mera naket

Mina modellteckningstimmar fortsätter - 4h per vecka i två år framåt rättare sagt. För två veckor sen tog blindtecknandet slut och vi började med observationsteckning istället. Detta var det första jag ritade:"No, no, no!" sade min lärare och förklarade att det vi tecknar nu ska bygga på strikt observation. Vi ska lära oss teckna från grunden, teckna med ögat i stället för med hjärnan. Det är otroligt svårt måste jag säga. Endast linjer är tillåtna och de måste vara exakt överrensstämmande med de linjer vi kan se med ögat. Skuggor tas det itu med senare, vi ska lära oss allting pånytt, från grunden.Jag kom fram till att jag hela mitt liv har tecknat med hjärnan mer än med ögat. Det jag tecknat tidigare har delvis baserat sig på motivet såklart, men mest på vad jag trott att jag sett. Denna lärare har verkligen öppnat mina ögon!
 
24.10.2011 kl. 22:19

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången