Aldrig tillbaka till mörkret

 

 

När jag tänker efter har aldrig bott i en ljus lägenhet i hela mitt liv och nu när jag äntligen gör det har jag kommit fram till att jag troligen aldrig frivilligt kommer gå tillbaka till mörkret. Tänk att det gör en så glad när man ser att ens växter bara ploppar ut en massa nya blad på löpande band? En viss skillnad från min tidigare lägis var alla växter dog av mörkret.

 

28.09.2016 kl. 10:18

Böcker + publikationer på senare tid

 

 

God morgon från mitt hemmakontor! Idag tänkte jag visa lite publikationer och böcker som jag inhandlat på senare tid. Dessvärre handlar det inte om litteratur men dessbättre handlar det om konst!

Först ut är böckerna från BredaPhoto festival - Tilt, Songs from the heart och Homo empathicus. De var på rea i Breda eftersom de är från tidigare festivaler. De innehåller mängder av info om projekt av både toppfotografer och ung talang.

Sedan har jag såklart köpt katalogen från Unseen i Amsterdam. Är så himla glad att jag åkte dit även om jag faktiskt inte hade någon energi alls pga hade gått ut kvällen innan och planerade gå ut igen samma kväll #yolo

 

 

På Unseen köpte jag även denna lilla läckerhet. Namnet är lite väl pretentiöst för min smak men kolla innehållet.

 

 

 

Det är konstnären Marta Bisbal som fotograferat ljuset i ett rum under 24h och tillverkat en publikation som jag närmast skulle beskriva som ett objekt snarare än en bok. Det var troligen därför jag drogs till den, jag tycker om konstnärer som experimenterar med bokmediumet utanför de klassiska "bokramarna" eftersom jag själv gör det.

 

 

 

Tyckte bara den var så sjukt fin. Det får bli min nya coffee table book istället för New Horizons av Bruno van den Elshout som jag petat på i PhotoQ bookshop i Breda. Den kostade liksom en tiondel av New Horizons också. Ps om ni någonsin ser New Horizons, ni MÅSTE bläddra i den. Den är ett litet mästerverk i grafisk design.

Nu ska jag skriva en massa jobbmejl och sedan gå ut och ta mig an utmaningen att testa tvätta på ett self-service tvätteri för första gången i mitt liv.

 

27.09.2016 kl. 10:48

Shakiratoppen

 

 

Jag gick på en maskeradfest i lördags med temat kändis och klädde såklart upp mig i min Britney Spears-topp, vad annars liksom. Dock har jag också en topp som påminner mig om Shakira i början av hennes karriär med tanke på färg och snörning. Den hade jag på mig idag, bara annars. Köpte den på loppis i våras.

 

 

26.09.2016 kl. 22:16

Unseen Amsterdam

 

 

 

I lördags var jag till Unseen Amsterdam. I morgonskymningen startade jag och tre tjejer i en bil från 80-talet från Borgerhout till Amsterdam och efter smärre trafikstockning (varför är det trafikstockning varje gång jag bilar i Nederländerna?) på vägen var vi framme vid 11-tiden. Rekommenderar förresten vår parkering ifall någon undrar var man kan parkera billigt i Amsterdam, 13€ för 24h var det på Oosterdok och det ligger 7 minuter från centralstationen. Billigare parkering finns det knappast på gångavstånd till centrum.

På Unseen träffade jag (som alltid på liknande tillställningar) gamla bekanta och nya ansikten inom branschen. Efter ett par timmar minglande och ett par rundturer på alla de viktigaste gallerierna i norra mellaneuropa åkte vi dödströtta hemåt och på kvällen träffades jag och Frida på centralstationen i Antwerpen för att bege oss mot en fest i Merksem. Sjukt bra dag.

 

 

 

26.09.2016 kl. 12:24

Lifehaxxx

 

 

 

Så här såg jag ut idag idag när jag cyklade in till stan för att skaffa ett par häften.

Jag känner mig lätt underklädd bara med yogapants och sweatshirt men om man tar en skjorta med krage och snygga skor till får man plötsligt en helt annan framtoning. Annars älskar jag att bara dra runt i yogapants och sweatshirt. Det är typ min grej. Gillar också att ha silkiga yogapants istället för vanliga bommullstights eftersom jag gillar att blanda material, jag tycker man ser mera uppklädd ut då. Bra lifehack när man vill se uppklädd ut men inte ha obekväma kläder.

Fick förresten nyss en beställning på min första artikel någonsin som jag ska skriva på engelska! Lite nervöst men samtidigt känns det helt rätt.

 

 

 

23.09.2016 kl. 16:31

BredaPhoto-boken

 

 

 

För mig som är en boknörd är BredaPhoto-festivalens traditionsenliga bok en stor glädje. Har plockat på mig böckerna från de tidigare festivalerna eftersom de är så förbannat snygga och har bläddrat genom dem otaliga gånger och hade verkligne aldrig vågat tro att jag skulle hamna där själv en dag. Har också kommit fram till att detta inte är det sista jag gjort inom ramarna för Only Last Spring I Started Wearing Pink. Förresten är projektets publikation till salu även på Unseen Amsterdam i PhotoQ's booth och kommer även snart vara en del av sortimentet  PhotoQs bokaffär i samma stad.

 

 

 

 

 

23.09.2016 kl. 11:00

När man är klar med studierna

 

 

Så fort jag kommer hem börjar tankarna snurra. Det känns tommare än vad jag trodde att ha blivit färdig med studierna. Jag har inte riktigt någon röd tråd känns det som, ingen fast rutin, ingen skola, ingen kille - det betyder inte att jag inte är upptagen, det betyder bara att jag inte riktigt kan greppa det jag håller på med. Jag fyller i ansökningar, minglar, planerar, håller möten och de kvällar när allt känns som spretigast hittar man kanske en orsak till att gå ut och dricka. Dagen efter känns alltid likadan. Meningslös. Ringer min bror och hoppas han ska svara. Skickar meddelanden till kompisar. Jobbar vid datorn. Ser på flygplanen som stiger ner från himlen utanför sovrumsfönstret och ser på karlavagnen genom badrumsfönstret. Kastar ett öga på smutstvätten och önskar att den kunde tvätta sig själv. Får ett meddelande men orkar inte svara.

 

22.09.2016 kl. 20:15

Bryssel - Kalmthout - Breda - Antwerpen

 

 

Ytterligare 24 timmar full rulle nu. Efter en massa minglande och utställningar träffade jag Frida vid Roberto Polo Gallery i Bryssel och vid midnatt drog jag hem till min kollega för att sova i Kalmthout. Kvällar som igår är verkligen sånt jag lever för - träffa nya och gamla bekanta, dricka vin och prata om allting mellan himmel och jord. Sedan åkte min kollega och jag tillsammans till Breda och nu är jag hemma i Antwerpen igen. Det är så himla mycket flängande av och an att det är svårt att skaffa några ordentliga rutiner. Nu ligger det lite grönsaker i ugnen som väntar på att ätas upp om en stund.

Förresten, lyxen att ha ugn. Ingen i Norden fattar säkert men att ha ugn i en hyreslägenhet hör verkligen till ovanligheterna här borta. Njuter av den varje dag även om den går på gas och man måste sätta in halva armen i ugnen för att för att tända den längst bak med en tändsticka. Och jag som är eldrädd.

Men lyxen att faktiskt ha en ugn. Den lyxen.

 

22.09.2016 kl. 19:06

Rövkjolen

 

 

 

 

Nu ska jag dra till Bryssel för att knyta kontakter, gå på utställningar och en utställningsöppning. Min kollega kommer också till öppningen ikväll så det kommer vara ett bra tillfälle att planera in nästa möte för kursen vi drar i Guangzhou i höst.

Det här är förresten min ultimata rövkjol. Fick höra så mycket elakt under hela barndomen och tonåren om min bakdel då stor röv inte blivit poppis förrän dom senaste åren (och då finns det ju såklart också en "gräns" för vad som är en "normalt stor röv" och en "för stor röv"). Killar brukade dra undan stolar innan jag skulle sätta mig och sedan skratta. Det är intressant det där. Hur jag nu typ tycker att min röv är snygg, troligen endast för att det blivit en trend. Visst är det sjukt egentligen? Aldrig kan kvinnors kroppar bara vara okej i vilken form som helst.

ps. det är sjukt att ha en lägenhet var man kan FOTA! Har inte bott i en sådan på tre år nu.

 

21.09.2016 kl. 11:47

Veckans länktips

 

Brev till en krigerska av Athena Farrokzhad på Sveriges Radio

Farrokzhad gör tillsammans med ett par medsystrar 44 minuter om beättelserna hon ska berätta och varför hon inte har några släktklenoder att ge sitt ofödda barn. Lyssnade på denna igår morse och uppskattade den.

 

My fire ants are planning an escape

Det är något otroligt tillfredsställande i att se på videos av folk som har myror som husdjur på youtube. Tydligen kan man leta rätt på en drottningmyra och om man behandlar henne rätt kan man bygga upp en hel myrstack hemma i sitt terrarium. Definitivt min nya youtube-addiction.

 

Emmy Eats - Jailhouse Recipes

Den här spellistan på youtube är så fascinerande. Emmy testar olika recept som är utbredda i amerikanska fängelser gjorda på vad man nu kan få tag på när man är inlåst - snabbnudlar, chips, tabasco och Kool-aid.

 

 

 

21.09.2016 kl. 09:40

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Finland för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången