OM MIG         PORTFOLIO          HEMSIDA             ARKIV           KONTAKT

 

Rövkjolen

 

 

 

 

Nu ska jag dra till Bryssel för att knyta kontakter, gå på utställningar och en utställningsöppning. Min kollega kommer också till öppningen ikväll så det kommer vara ett bra tillfälle att planera in nästa möte för kursen vi drar i Guangzhou i höst.

Det här är förresten min ultimata rövkjol. Fick höra så mycket elakt under hela barndomen och tonåren om min bakdel då stor röv inte blivit poppis förrän dom senaste åren (och då finns det ju såklart också en "gräns" för vad som är en "normalt stor röv" och en "för stor röv"). Killar brukade dra undan stolar innan jag skulle sätta mig och sedan skratta. Det är intressant det där. Hur jag nu typ tycker att min röv är snygg, troligen endast för att det blivit en trend. Visst är det sjukt egentligen? Aldrig kan kvinnors kroppar bara vara okej i vilken form som helst.

ps. det är sjukt att ha en lägenhet var man kan FOTA! Har inte bott i en sådan på tre år nu.

 

Publicerad 21.09.2016 kl. 11:47

Veckans länktips

 

Brev till en krigerska av Athena Farrokzhad på Sveriges Radio

Farrokzhad gör tillsammans med ett par medsystrar 44 minuter om beättelserna hon ska berätta och varför hon inte har några släktklenoder att ge sitt ofödda barn. Lyssnade på denna igår morse och uppskattade den.

 

My fire ants are planning an escape

Det är något otroligt tillfredsställande i att se på videos av folk som har myror som husdjur på youtube. Tydligen kan man leta rätt på en drottningmyra och om man behandlar henne rätt kan man bygga upp en hel myrstack hemma i sitt terrarium. Definitivt min nya youtube-addiction.

 

Emmy Eats - Jailhouse Recipes

Den här spellistan på youtube är så fascinerande. Emmy testar olika recept som är utbredda i amerikanska fängelser gjorda på vad man nu kan få tag på när man är inlåst - snabbnudlar, chips, tabasco och Kool-aid.

 

 

 

Publicerad 21.09.2016 kl. 09:40

Mer växter

 

 

 

 

Nu har jag äntligen landat lite i att vara tillbaka i Antwerpen efter en hektisk vecka i Breda. Här är några växter jag köpte igår med Oona. Fick dem billigt då de var i dåligt skick och hade få blad, tänker att de får växa till sig hemma hos mig. Älskar att de är lila under bladen och gillar mönstren.


 

 

 

 

 

Publicerad 20.09.2016 kl. 19:09

Sexismen inom konstvärlden

Alltså visst. Det känns fel att klaga när man fått äran att vara representerad och bo i ett annat land ett par dagar för att jobba och vara representerad här, men jag blir så otroligt störd på att vi är typ 17 kvinnliga konstnärer av över 70 utvalda. Alla kuratorer är män. Att kvinnor uppfostras till att inte ta plats när det är exakt det man är tvungen att göra om man ska komma någon vart inom konst. Att mina manliga kollegor här fokuserar på utseende och sexualitet när de pratar om andra kvinnor när jag är med. Att de automatiskt trodde att jag är lesbisk för att jag är feminist. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta!

Sisters, take after me. Mitt nästa projekt ska vara större än störst. Nu krossar vi det här eländet en gång för alla.

 

Publicerad 16.09.2016 kl. 12:21

Breda + Amsterdam

 

 

Som bäst befinner jag mig i Breda var man kan kolla på mitt arbete "Only Last Spring I Started Wearing Pink" i Bredas museum fram till slutet av oktober! Dessutom insisterade ägaren av PhotoQ bookshop på att sälja min bok inte bara här på BredaPhoto festival, men också på Unseen Amsterdam nästa vecka (typ bästa stället att sälja sin bok på??). Känns mycket fint just nu. Puss.

 

Publicerad 15.09.2016 kl. 20:04

Drömkoppen

 

 

 

 

Hittade drömkoppen häromdagen - asymmetrisk, prickig och inte för färgglad. Dock fick det bara bli en kopp och en bowl på grund av det höga priset (hej Urban Outfitters). Detta ska bli mitt "lunchkit" för arbetsdagarna i hemmakontoret. Skålen är perfekt storlek, varken för stor eller liten och passar perfekt till den typen av blandad mat jag gillar äta. Invigde dem igår efter ett telefonmöte med en kurator i Amsterdam. Vi får se vart mötet leder men kändes bra att fira det med att äta och dricka ur något så fint!

 

 

 

Publicerad 14.09.2016 kl. 10:01

Första titten från lägenheten

 

 

Nu är mitt kontor/vardagsrum typ beboeligt, så låt oss ta en titt!

 

 

 

 

Det här är mitt kontor. Kom ju tillbaka till Belgien för att jobba och då måste man ju jobba i en miljö man trivs i! Kommer att varva mina arbetsdagar med att sitta här, att sitta på biblioteket bakom hörnet och att sitta på ett arbetscafé som också är i närheten. Än saknas gardiner, matta, hyllor, väggdekorationer och rätt bordsyta (vill ha en mkt större och stadigare yta, ca 90x180) men you get the picture. Vill ha mest jordnära färger för att kunna fokusera och tänker att duvblått, grått och grön-blå-grått får vara accentfärger till allt ljust trä och gröna växter. Jag har verkligen satsat på de billigaste möjliga lösningarna här, jag har tiggt till mig prylar som andra inte behöver, skippat alla tunga dyra möbler (har inga garderober, skåp och byråer) och tagit saker jag hittat på gatan. Min fräckaste gratispryl är troligen succulenten jag hittade i en soptunna på en begravningsplats i Bornem. Det jag betalat mest för är mina gråa filtboxar från HEMA eftersom jag var besatt av tanken att min förvaring måste matcha schäslongen.

Mitt drömhem är en troligen en blandning av Mujis showroom, en regnskog och Antwerpenfärger.

 

 

Om man vänder sig om ser man min psykiatrimottagning. Nånej! Men eftersom jag inte hunnit fixa tillräckligt mycket känns det lite som en psykiatrimottagning på grund av schäslongen, haha. Ska dock skaffa två fina kuddar och en filt så kommer det kännas mera ombonat. Sedan saknar jag även bokhylla, men det är inte så bråttom. Bolljusen på väggen ska förresten in i sovrummet, de hänger bara där tillfälligt eftersom mina eluttag i sovrummet inte är i ordning än. Hoppas även hitta en korg till elefantörat. Den svarta grejen i mitten är en gasvärmare som dessvärre inte går att flytta på, så den får stå där och värma mig i vinter.

 

 

Schäslongen har alltid varit en dröm (dom ser så lyxiga ut) men sanningen är ju att dom är billigare än en vanlig soffa och man ryms fortfarande två bredvid varandra (eller fler om man sprider ut sig). Ovanför schäslongen hänger min Maggio-affisch.

 

 

 

Och här är dörren in till sovrummet. Skoförvaringen är också tillfällig, vill ha en lite större hylla i ljust trä. Sovrummet kommer ta längre att fixa eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill ha där inne ännu. 

 

Publicerad 13.09.2016 kl. 10:43

And you don't gotta say it, I know that I'm worthy

 

 

Houston, I know there's a problem here
Must be a hole in the atmosphere
Baby, I wanna be closer to love

 

Britney Spears kom ut med sitt nya album Glory för några dagar sedan och jag har lyssnat på den på repeat. Känns som att Britney följt med mig hela livet och jag har knarkat intervjuer med henne och hennes live performances på youtube så länge jag kan minnas. Baby One More Time spelades om och om igen på min cd-spelaren i mitt flickrum och även om min mamma inte tyckte att jag borde lyssna på henne har hon ändå alltid varit min grej. Det är något med henne som är så himla trashy, mediasexigt och fel men samtidigt rätt. Ett popfenomen kryddat med Hollywood-filosofi (sex säljer) och en skamlös ambition (att sälja så mycket som möjligt). Typ allt jag inte gillar i ett paket. Då kan man ju inte göra annat än att älska det!

 

Innan Glory trodde jag att jag aldrig skulle kunna gilla ett splitternytt Spears-album. Både Circus, Femme Fatale och Britney Jean var lite av besikelser för min del med tanke på vilket nytt sound hon skapade med Blackout och att albumet ekade över musikindustrin i flera år framöver. Många av låtarna på Glory har i och för sig generiska beståndsdelar som jag känner igen från one-hit-wonder-artister som spelas ute i världen just nu men det gör den också väldigt trallvänlig och nästan alla låtar funkar hemma hos mig. Äntligen får vi också höra Spears använda och leka med sin röst i helt nya typer av låtar, något vi Britney-fans är svältfödda på sedan mitten av 2000-talet. Det florerar teorier om varför Spears inte sjunger som förr och varför hon aldrig sjunger live på sina konserter - allt ifrån att hon hellre dansar (och därmed inte kan sjunga samtidigt) till att hon förstört sin röst genom dålig röstcoaching.

 

 

Budskapsmässigt är Glorys textmaterial inte särskilt annorlunda än Spears mest framgångsrika hits. Nästan samtliga låtar på plattan handlar om sex. För att vara helt ärlig har jag alltid föredragit Spears sånger med temat sex & kärlek än hennes personliga låtar. Det är dessa låtar hon gör bäst och så länge hon känner sig bekväm med att göra det hejar jag på henne. Musiken innehåller massor av nya influenser (bland annat hiphop) och jag hoppas jag i höst får dansa till Do You Wanna Come Over mer än en utekväll!

 

Favoritlåtar:

Invitation, Make Me, Just Luv Me, Do You Wanna Come Over, Slumber Party, Coupure Électrique*

 

*denna enbart för att Spears sjunger den på franska och för att texten är så sjukt simpel ("jag glömmer världen när jag har sex med dig, det är som ett ett strömavbrott") att det nästan känns som att hon sjunger den på franska för att det ska bli mer speciellt :') Gotta love it.

 

ps, Britneys stil på 90-talet är seriös klädinspiration. Kolla här, här, här, här, här, här och här

 

Publicerad 10.09.2016 kl. 23:07

Tue 19:00

Hade tänkt att hålla takten uppe men med tanke på att jag både saknar internet och har en miljon bollar i luften här borta så är det inte så konstigt att det är svårt att hinna vara aktiv här.

Har precis flyttat in i lägisen och den är mycket större än vad jag mindes. Bor på översta våningen och det är så sjukt ljust, är väldigt ovant.

Jobbar som bäst på en ansökan, Frida kommer hit vilken minut som helst och i morgon ska jag bila till Nederländerna med V för att sätta upp min installation.

Vi hörs så fort jag får mindre jobb på schemat!

 

 

Publicerad 06.09.2016 kl. 19:55

Sommarlovsillusion

Ett litet hej från Arlanda i väntan på flyget till Bryssel.

Ibland önskar jag att ingen skulle göra en grej av att jag åker, att ingen skulle säga hejdå. För jag kommer ju alltid tillbaka. Och det gör så ont att gå.

Redan på bussen till flyget började allt för många meddelanden välla in om både dittan och dattan och nu fattar jag inte riktigt hur jag ska hinna med så mycket samtidigt. Jag lever fortfarande i en sommarlovsillusion.

Kanske det löser sig när jag kommer fram.

 

 

 

Publicerad 04.09.2016 kl. 16:50

 

 

Nanó
// Brabo Babe

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Finland för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 
Kärleksbreven kan ni skicka till
nano@ratata.fi

 

 

Mer information om vad jag gör finns på min hemsida och i min kreativa portfolio.

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången

 

 

Mina bästa 

Astrid

Caroline

Emily

Fia

Hani

Hanna

Julia

Karin

Liisa

Linnéa

Maggie

Mikaela

Milia

Miilo

Peppe

Riina

Rofa

Sara

Satu