Första titten från lägenheten

 

 

Nu är mitt kontor/vardagsrum typ beboeligt, så låt oss ta en titt!

 

 

 

 

Det här är mitt kontor. Kom ju tillbaka till Belgien för att jobba och då måste man ju jobba i en miljö man trivs i! Kommer att varva mina arbetsdagar med att sitta här, att sitta på biblioteket bakom hörnet och att sitta på ett arbetscafé som också är i närheten. Än saknas gardiner, matta, hyllor, väggdekorationer och rätt bordsyta (vill ha en mkt större och stadigare yta, ca 90x180) men you get the picture. Vill ha mest jordnära färger för att kunna fokusera och tänker att duvblått, grått och grön-blå-grått får vara accentfärger till allt ljust trä och gröna växter. Jag har verkligen satsat på de billigaste möjliga lösningarna här, jag har tiggt till mig prylar som andra inte behöver, skippat alla tunga dyra möbler (har inga garderober, skåp och byråer) och tagit saker jag hittat på gatan. Min fräckaste gratispryl är troligen succulenten jag hittade i en soptunna på en begravningsplats i Bornem. Det jag betalat mest för är mina gråa filtboxar från HEMA eftersom jag var besatt av tanken att min förvaring måste matcha schäslongen.

Mitt drömhem är en troligen en blandning av Mujis showroom, en regnskog och Antwerpenfärger.

 

 

Om man vänder sig om ser man min psykiatrimottagning. Nånej! Men eftersom jag inte hunnit fixa tillräckligt mycket känns det lite som en psykiatrimottagning på grund av schäslongen, haha. Ska dock skaffa två fina kuddar och en filt så kommer det kännas mera ombonat. Sedan saknar jag även bokhylla, men det är inte så bråttom. Bolljusen på väggen ska förresten in i sovrummet, de hänger bara där tillfälligt eftersom mina eluttag i sovrummet inte är i ordning än. Hoppas även hitta en korg till elefantörat. Den svarta grejen i mitten är en gasvärmare som dessvärre inte går att flytta på, så den får stå där och värma mig i vinter.

 

 

Schäslongen har alltid varit en dröm (dom ser så lyxiga ut) men sanningen är ju att dom är billigare än en vanlig soffa och man ryms fortfarande två bredvid varandra (eller fler om man sprider ut sig). Ovanför schäslongen hänger min Maggio-affisch.

 

 

 

Och här är dörren in till sovrummet. Skoförvaringen är också tillfällig, vill ha en lite större hylla i ljust trä. Sovrummet kommer ta längre att fixa eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill ha där inne ännu. 

 

13.09.2016 kl. 10:43

And you don't gotta say it, I know that I'm worthy

 

 

Houston, I know there's a problem here
Must be a hole in the atmosphere
Baby, I wanna be closer to love

 

Britney Spears kom ut med sitt nya album Glory för några dagar sedan och jag har lyssnat på den på repeat. Känns som att Britney följt med mig hela livet och jag har knarkat intervjuer med henne och hennes live performances på youtube så länge jag kan minnas. Baby One More Time spelades om och om igen på min cd-spelaren i mitt flickrum och även om min mamma inte tyckte att jag borde lyssna på henne har hon ändå alltid varit min grej. Det är något med henne som är så himla trashy, mediasexigt och fel men samtidigt rätt. Ett popfenomen kryddat med Hollywood-filosofi (sex säljer) och en skamlös ambition (att sälja så mycket som möjligt). Typ allt jag inte gillar i ett paket. Då kan man ju inte göra annat än att älska det!

 

Innan Glory trodde jag att jag aldrig skulle kunna gilla ett splitternytt Spears-album. Både Circus, Femme Fatale och Britney Jean var lite av besikelser för min del med tanke på vilket nytt sound hon skapade med Blackout och att albumet ekade över musikindustrin i flera år framöver. Många av låtarna på Glory har i och för sig generiska beståndsdelar som jag känner igen från one-hit-wonder-artister som spelas ute i världen just nu men det gör den också väldigt trallvänlig och nästan alla låtar funkar hemma hos mig. Äntligen får vi också höra Spears använda och leka med sin röst i helt nya typer av låtar, något vi Britney-fans är svältfödda på sedan mitten av 2000-talet. Det florerar teorier om varför Spears inte sjunger som förr och varför hon aldrig sjunger live på sina konserter - allt ifrån att hon hellre dansar (och därmed inte kan sjunga samtidigt) till att hon förstört sin röst genom dålig röstcoaching.

 

 

Budskapsmässigt är Glorys textmaterial inte särskilt annorlunda än Spears mest framgångsrika hits. Nästan samtliga låtar på plattan handlar om sex. För att vara helt ärlig har jag alltid föredragit Spears sånger med temat sex & kärlek än hennes personliga låtar. Det är dessa låtar hon gör bäst och så länge hon känner sig bekväm med att göra det hejar jag på henne. Musiken innehåller massor av nya influenser (bland annat hiphop) och jag hoppas jag i höst får dansa till Do You Wanna Come Over mer än en utekväll!

 

Favoritlåtar:

Invitation, Make Me, Just Luv Me, Do You Wanna Come Over, Slumber Party, Coupure Électrique*

 

*denna enbart för att Spears sjunger den på franska och för att texten är så sjukt simpel ("jag glömmer världen när jag har sex med dig, det är som ett ett strömavbrott") att det nästan känns som att hon sjunger den på franska för att det ska bli mer speciellt :') Gotta love it.

 

ps, Britneys stil på 90-talet är seriös klädinspiration. Kolla här, här, här, här, här, här och här

 

10.09.2016 kl. 23:07

Tue 19:00

Hade tänkt att hålla takten uppe men med tanke på att jag både saknar internet och har en miljon bollar i luften här borta så är det inte så konstigt att det är svårt att hinna vara aktiv här.

Har precis flyttat in i lägisen och den är mycket större än vad jag mindes. Bor på översta våningen och det är så sjukt ljust, är väldigt ovant.

Jobbar som bäst på en ansökan, Frida kommer hit vilken minut som helst och i morgon ska jag bila till Nederländerna med V för att sätta upp min installation.

Vi hörs så fort jag får mindre jobb på schemat!

 

 

06.09.2016 kl. 19:55

Sommarlovsillusion

Ett litet hej från Arlanda i väntan på flyget till Bryssel.

Ibland önskar jag att ingen skulle göra en grej av att jag åker, att ingen skulle säga hejdå. För jag kommer ju alltid tillbaka. Och det gör så ont att gå.

Redan på bussen till flyget började allt för många meddelanden välla in om både dittan och dattan och nu fattar jag inte riktigt hur jag ska hinna med så mycket samtidigt. Jag lever fortfarande i en sommarlovsillusion.

Kanske det löser sig när jag kommer fram.

 

 

 

04.09.2016 kl. 16:50

Min smyckesfilosofi

 

Jag har tidigare nämnt att jag föredrar äkta smycken framför costume jewellery. Samtidigt som det känns lite snobbigt att prata om något som är dyrt och egentligen rätt onödigt (vi använder ju smycken endast av estetiska skäl, inte för att vi verkligen behöver dem) så känner jag att det är fånigt att sitta och tänka att jag inte alls kan skriva om ämnet. Anyway, här kommer ett litet inlägg om hur jag tänker kring smycken.

Att endast ha smycken av ädelmetall håller ens smyckessamling liten (vilket jag eftersträvar) eftersom det kräver mera eftertanke och är kostsammare. Äkta smycken går sällan sönder, ändrar färg/form och ger inte missfärgningar eller utslag på huden. Jag tycker inte heller om att tröttna på "trendiga" smycken som ingen vill köpa efter en säsong. Om man däremot köper färre smycken men satsar på silver och guld och sedan tröttnar så kan man ändå sälja vidare eller till och med smälta ner och göra om. Sen är det ju en annan sak att alla inte har råd att köpa äkta smycken (egentligen har jag inte heller råd!) men jag har haft privilegiet att få ett antal smycken i gåvor och jag kollar ofta efter smycken i andra hand vilket sänker priset drastiskt.

Guld är min favoritmetall och jag har ett par guldsmycken som liksom alltid hänger med mig. Det är mina kvinnosymboler i guld (örhängen) från feministsmeden, en guldring jag köpt på en utförsäljning för ett par år sedan, två guldringar från en avliden släkting och en diamantring jag fått i studentgåva. V-ringen på bilden är i oäkta metall från & Other stories och jag ångrar verkligen att jag köpte den då den efter bara några månader började tappa färgen. Men den var ju så fin! Tills den började ändra färg, alltså...

 

Några tips till dig som funderar på var man ska börja ifall äkta smycken låter intressant:

- Utförsäljningar. När en guldsmed/smyckesaffär flyttar sänker dom ofta priset på sina smycken kraftigt. Det är då det lönar sig att kolla på basic-smycken.

- Smycken i andra hand. När du köper äkta metall i andra hand betalar du oftast endast för materialet och inte för designen. Nästan alla äkta smycken jag köpt själv har jag köpt i andra hand på antikmässor och liknande. Ibland har även guldsmeder en sektion med begagnade smycken.

- Kolla med släktingar. Ibland vet man inte vilka skatter som ligger i någon låda och skräpar hemma hos farmor. Har du tur kanske en släkting har gamla ringar som blivit för stora som du kan ta över.

 

01.09.2016 kl. 15:56

Lägesuppdatering

 

 

Vet inte varför men vaknar nuförtiden med såna påsar under ögonen (obs syns ej på bilden haha). Bidrar inte till att motverka min ålderskris liksom.

 

- Söker febrilt efter en 160cm madrass i Antwerpen men det är svårt att hitta i andra hand. Har varken lust eller tid att ta mig till Ikea när jag är tillbaka i Belgien liksom.

- Har börjat se på the OC nu. Var typ 13 när jag såg den bara för att alla i skolan kollade. Serien är faktiskt mycket bättre än vad jag minns.

- Brittans nya album Glory är ute och jag är överlycklig! Håller på med ett inlägg om det som troligen kommer upp i morgon.

- Är inte ens säker på att jag kan bära dessa kläder idag? Det är troligen för kallt.

 

 

31.08.2016 kl. 10:29

Tre år sedan Kina

 

 

Idag är det exakt tre år sedan jag landade i Guangzhou, Kina för att vara på utbyte vid konstakademin där. Jag åkte egentligen dit helt utan förväntningar. Det var mest för att utmana mig själv och för att det var en once-in-a-lifetime-chans att bo och studera där. Minns att början var otroligt svår eftersom jag hade lätt till att få panikattacker och jag var liksom rädd för allting och höll mig undan för minsta lilla som kunde trigga mig. Det är konstigt hur mycket ett utbyte kan förändra hela ens förhållningssätt till omvärlden. Idag har jag svårt att identifiera mig med 22-åringen som åkte dit. Det är som att jag var en helt annan person då.

 

30.08.2016 kl. 16:28

Anteckningar från min mobil

 

 

Har funderat ett tag på att dela med mig av alla trivialiteter och hemligheter i mina mobilanteckningar. Let's go!

 

Första skrev jag när jag var på klubb med ett gäng kompisar och jag & Vivian ville att dj:en skulle sluta spela techno och spela lite Brittan istället. Var för högt ljud för att prata så då fick mobilanteckningarna agera röst.

Andra är ytterst snurriga anteckningar från en av mina lektioner med Hans Theys. Han pratade om att konststuderanden ofta är dysfunktionella och att man måste bestämma sig för att ta en paus från detta beteende om man någonsin ska orka leva sitt liv typ. Förvirrade anteckningar som verkligen inte makes sense om man inte var där just då. 

Första är något jag skrivit ner utan att tänka & har ej använt i någon text p.g.a. så förutsägbart skrivet och inte så innovativt.

Den andra är måtten på mina ytor i Antwerp Tower.


 

Den första är också från ett möte angående exhibition space med klasskamrater då jag var ansvarig för hela vår examensutställning.

Nummer två är lite random saker jag skrivit ner i förbifarten. Anteckningar från livet är de bästa anteckningarna.

 

 

Första är från när jag var på en klubb och en kille (som tydligen hette Lukas) dansade med mig höll i mig i dom där små grejerna som håller i bältet vid byxlinningen, ni vet? Var rätt full och fastnade i att jag inte visste rätt ord. Antar att jag googlade när jag kom hem på morgonkvisten och vet fortfarande inte om byxhälla är rätt ord eller inte?

Den sista är också lite random ord jag skrivit ner men aldrig använt. PLUS länk till en finfin artikel på Huffington Post med rubriken "Why do I poop so much during my period?". Har troligen sparat den för att skicka till någon kompis.

 

29.08.2016 kl. 16:21

Detaljer i en drömlya del två

 
 

Källa 1 & 2

 

 

Har tänkt att mitt sovrum i övrigt ska bli grått/vitt men tänkte att en färgglad matta gärna skulle få pryda golvet. Här vet jag inte alls hur mattan kommer att se ut eftersom jag kommer att leta second hand, men är ute efter en färgexplosion. I vardagsrummet tänkte jag mer någonting stort, vitt, fluffigt och gärna assymmetriskt (en moroccan wedding rug vore typ drömmen men det förblir troligen en dröm pga $$$).

 

 


Källa

 

 

Sedan tänkte jag att jag fått nog av plastkassar som uppsamlingsplats för smutskläder. I år ska jag skaffa korgar. Vuxenpoäng.

 

I övrigt har jag funderat på att istället för en soffa skaffa en schäslong och en tillhörande sittpall med förvaringsplats. En schäslong alltid varit någon slags vuxendröm för mig. Ifall jag skulle råka stöta på en på något loppis alltså. Är inte så sugen på att köpa för mycket nytt. Det mesta förutom HEMA-porslinet och akrylförvaringen kommer jag söka efter på loppisar. Kommer låta hela processen ta tid, jag har ingen lust att söka efter snabba lösningar när jag faktiskt bor själv och ingen kan irritera sig på att jag saknar en soffa, ett matbord eller vad som helst.

Dessutom kommer kanske min "skandinaviska syster" (som jag tidigare pratat om här på bloggen) Frida och sover över de fem första dygnen i min lägis då hon gör praktik i Bryssel. Alltså blir det en mycket bättre start på mitt boende eller?!

 

27.08.2016 kl. 09:43

Kiasma

 


Vill förresten tipsa om Choi Jeong Hwas utställning på Kiasma. Gillar också Kiasmas samlingsutställning som finns på våningen ovanför. Är som bekant inget stort fan av staden Helsingfors (no hate plz) men Kiasma är typ min favoritorsak till att ta bussen österut.

 

26.08.2016 kl. 11:26

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången