RATATA GOES TO SCHOOL!

Torsdagen den 4:e december klockan 19.00 samlas Åbo-ratataiter som är sugna på att träffas och hänga tillsammans i Panimoravintola Koulu. Även andra bloggare och intresserade är naturligtvis välkomna. Initiativtagare är jag & Koltrast. HÄR är facebookeventet! Vi ses där!

 

 

 

07.11.2014 kl. 19:05

Ratatas spellista - adda din höstmusik!

 

 

 

 

 


 

 

Här är Ratatas höstspellista på Spotify! Kom med och adda låtar du med! Reglerna finns på Ratatas framsida.

 

 

 

 

29.09.2014 kl. 21:33

Har du något evenemang på kommande?

Jag är redaktör på Ratata.fi i höst/vinter och ifall ni ratataiter har något på gång, t.ex. ordnar konsert / utställning / annat evenemang så är det mig ni ska tipsa så slänger jag upp det på framsidan! Snygg affisch är stort plus ;)

 

26.09.2014 kl. 21:55

Låt oss stanna tiden i ett par minuter.

 

Jag har bloggat i 8 år, men det känns inte som att jag tillför så mycket längre. Utvecklar det mig? Jag vet inte. Utvecklar det någon annan? Det vet jag inte heller.

Jag tycker mig se generationer inom bloggvärlden. Den generation jag följde slaviskt och kände mig hemma i är mer eller mindre borta nu. Minns ni Hanna Fridén? Minns ni Annika Marklund? Sofia Dahlén? Johnny Scharonne? Just nu kommer jag inte på flera, men oj vad många bra bloggar det fanns. I de gamla bloggarkiv som fortfarande existerar brukar jag gå in i ibland och vältra mig i nostalgi.

(Jag har en viss känsla av att de några stycken som följer min blogg nu kanske aldrig ens har hört namnen jag nämnde i förra stycket. haha.)

I alla fall. Jag saknar hur det var. Jag får trösta mig med att allt har sin tid. Det liv jag lever nu kommer jag kanske att minnas med samma känslor om ett par år.

När jag var som aktivast i bloggvärlden (2008-2009) och hade ett par tusen läsare varje dag skrev jag om allt mellan himmel och jord. Jag gick i gymnasiet och ville bli journalist eller politiker. Jag hade en ordentlig törst efter vuxenlivet och skrev om lite om feminism, samhälle, mode och andra saker som jag tyckte om. Min identitet fanns mer eller mindre i den där jäkla bloggen - den innehöll mina misstag, mina framgångar, mitt liv. Allt detta ackompanjerat av kommentarer undertecknade med alias jag både kände och inte kände igen.

Nu känner jag mig mer eller mindre som en avdankad veteran som envist hänger kvar trots att den generation jag hörde till är förbi.

Allt är så annorlunda nu.

Är det nu det är dags att säga hejdå?

 

09.03.2013 kl. 20:17

Ratata Rebirth!

 

Âh vad jag är glad över Ratata Rebirth! Vill passa pâ att tacka för dessa uppdateringar av Ratata-redaktionen, jag välkomnar dem med öppna armar och är mycket glad över att vara med i detta fantastiska, kreativa community.

I skrivande stund sitter jag och pysslar med layouten, kategoriserar inlägg och letar efter en ny header. Hade lite frânvaro frân bloggen dâ jag hade jury i skolan (gick okej), men nu blir det säkert mer aktivitet här.

 

05.02.2013 kl. 13:33

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången