Första maj

Upptäckte taket på byggnaden jag bor i idag. Hur kan jag ha missat detta tidigare?

 

01.05.2016 kl. 21:37

Bedside table notes

 

 

Now we've been quiet for about an hour, you whisper in my ear.

I knew you were counting the time, I reply.

 

27.04.2016 kl. 00:39

Drag me to hell

Idag mår man som man förtjänar. Är ändå mysigt för jag har ett bekant ansikte på besök som på ett sätt känns som en andra halva men som på ett annat sätt känns som en kvarleva från ett helt annat liv. 

 

24.04.2016 kl. 20:30

Våruniform för fötterna

En solig vårdag för någon vecka sedan cyklade jag och min granne runt på stan för att kolla i butiker och njuta av de 21 graderna som sökt sig till Antwerpen. Han hittade sina drömskor på ett loppis och på samma ställe hittade jag dessa som jag först köpte enbart eftersom jag behövde ett par lättare sneakers till våren (de lätta sneakersen som säljs på H&M går ju sönder efter en sommar). När jag köpte mina första ankelstrumpor (har alltså aldrig köpt såna förr pga har ej fattat vad man skulle ha dom till, använde alltid vanliga strumpor) insåg jag hur fulsnyggt det är att matcha strumporna med skorna. Nu är dessa skor mitt bästa vårköp!

 

23.04.2016 kl. 14:01

Fredag


På tok för många gånger kände jag att jag kvävdes av min egen ångest under den tid jag spenderade med dig. Långsamt började jag dra ut mina hårstrån, ett efter ett. Nästan varje natt vaknade du av mina ryckningar. Nästan varje natt tog du ett stadigt men lugnande grepp om min hand. Nästan varje natt viskade du åt mig att allting skulle bli bra. Nästan varje natt somnade jag.

 

22.04.2016 kl. 13:52

Wrecking Ball

 

 

Det har blivit lite av en bloggpaus här eftersom mitt liv är väldigt rörigt för tillfället. Spelade förresten in en låt högst ex tempore tidigare idag, ni kan lyssna ifall ni vill. Ber om ursäkt i förväg för att gitarren är lite väl basic men det är rätt nyligen jag börjat spela och sjunga samtidigt.

 

16.04.2016 kl. 23:27

Beslutet

 

Valebaby <3

 

Visst är det så att allting ändå blir bra i slutändan oberoende av hur svårt det är att ta ett beslut som tar en vidare?

 

08.04.2016 kl. 13:47

Effektivitetsdagen

Dom bästa dagarna är när man vaknar med alla ork i världen trots en aningen för få timmar sömn. Grannen textar en klockan åtta för att bjuda över en på morgonkaffe då de renoverar i huset intill och oljudet väcker oss tidigare än vanligt. Jag går över i pyamas och pratar strunt medan han diskar. Vi önskar varandra en effektiv dag och i samma stund jag ska cykla iväg till biblioteket för att ta itu med dagens hop av arbetsuppgifter textar donnan ovan mig för att kolla läget. Biblioteksdejt byts ut mot workdejt och dagen har börjat.

(Nu ska jag fortsätta kriget mot spambloggarna på Ratata.)

 

07.04.2016 kl. 11:56

#AxillaryApril

Det är nu några månader sedan jag och koltrast slog våra kloka huvuden ihop och bestämde oss för att starta en hashtag för april på Instagram, nämligen #AxillaryApril. Medan andra odlar påskgräs odlar vi hår i armhålorna denna månad. Vi vill uppmana kvinnor att lära känna sina kroppar genom att låta armhålehåret vara i april. När månaden är slut kan man ju göra hur man vill, såklart. Det intressanta är ju ens relation och syn på armhålan som kroppsdel och hur den förändras när man slutar med någonting som är en del av kvinnoidealet i vårt västerländska samhälle.

Jag började själv raka bort armhålehåret eftersom alla andra tjejer i klassen gjorde det. Ville inte sticka ut mer än någon annan vilket var dödssynden nr.1 under min skoltid. Under tonåren började jag experimentera med att låta det växa men det var inte förrän våren 2013 som jag började låta det vara helt. Ibland har jag rakat, ibland inte, beroende på humör och hur mycket blickar jag är beredd att ta.

I början upplevde jag att jag luktade mer med hår under armarna men jag tror mycket av det sitter i huvudet. Alla killar jag någonsin varit intim med har ju armhålehår och dom doftade alla skitgott. Doften av en person är ju det hetaste som finns. Väldigt mycket av vad vi upplever som snyggt/icke-snyggt och äckligt/icke-äckligt kan modifieras om vi börjar analysera och ifrågasätta (i alla fall är det så med mig). Det fanns ju en tid då jag själv tyckte det var sunkigt för att man lärt sig att det är äckligt men idag tycker jag det är sjukt tändande med armhålehår hos tjejer. Hår på kroppen får man ju för att man blir vuxen. Är rätt trött på att tjejer jämt ska modifiera sina kroppar mot något slags ungdoms/barnideal. Jag vill inte känna mig tvungen applicera detta barnideal på mig liksom bara för att resten av det västerländska samhället gör det. Jag går hellre min egen väg.

 

02.04.2016 kl. 15:50

Vårlistan

 

 

Har våren börjat som du tänkt dig?

Det har varit lite kallare än vad jag trodde det skulle vara! Bara runt 10-13 grader. Mitt första påsklov i Belgien bjöd på två veckor av 20-24-gradigt väder.
 

Hur såg ditt liv ut förra våren?

Kaos, totalt kaos. Vet inte hur mycket jag vill prata om det ännu men förra våren ändrades nog nästan allt jag tidigare trodde om mig själv och vad mitt liv skulle vara.
 

Hur hoppas du att våren blir i år?

Vill att denna vår ska bli den bästa våren jag någonsin haft i Belgien. Varmt väder, fyllepicknickar och fina människor - ja tack.
 

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?

Jag hoppas jag kommer veta vad jag vill göra med mitt liv. Hoppas på att jag lyckats ta några steg i rätt riktning och att jag kommer att ha genomfört ett par saker som just nu är i planeringsstadiet.
 

Vad är ditt vårplagg nummer ett?

Min jeansjacka.

 

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?

Pratade en del om klassisk musik med en ny bekantskap och nu lyssnar jag plötsligt bara på klassiskt. Inte så vårigt kanske men det är väldigt länge sedan jag gjort det.

 

Har du några särskilda vårprojekt på g?

Förutom magisterprojektet? Egentligen inte. Kanske "figure-out-my-life"-projektet som pågått i ett år men börjar närma sig ett slags klimax nu.
 

Vad önskar du dig i vår?

Sinnesro, mindre stress och kärlek.
 

 

 

Föredrar du våren eller hösten?

Hösten, den har finare färger.
 

Vem/vad är din vårförälskelse?

Chopin och ryggmassage.
 

Tre saker som stoppar vårkänslorna.

Finland, takatalvi, regn.
 

Har du redan några sommarplaner?

I Mellaneuropa är juni skolmånad, så sommaren börjar med skola och graduation! I juli eller augusti kommer jag att jobba på försäkringskassan. Ifall det blir jobb i juli är jag i Finland i augusti. Ifall de ger mig jobb i augusti istället för juli så blir jag i Belgien hela sommaren.

01.04.2016 kl. 16:58

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången