Hönshuset

 

Hej! Jag tycker ni ska gå och besöka vår sommarblogg Hönshuset! Jag och Jeroen huserar om somrarna i Hönshuset på Stora Ängesön och i flera år har vi renoverat det lite åt gången. På Hönshuset-bloggen får man följa med vad som händer i huset - matrecept, inredning och sommarkänslor utlovas!

Jag skulle säkert ha kunna lägga upp allt här på min personliga blogg istället, men håller den helst för mer personliga texter och bilder. Hönshuset-bloggen får stå för fräscha bloggbilder, recept och mer ytliga grejer.

 


12.06.2015 kl. 21:05

WORKSHOP - THIS IS NOT AN OBJECT

 

 

// obs // idag är det sista dagen för anmälning!

THIS IS NOT AN OBJECT

Välkommen på en workshop i kreativ fotografering!

Visst är det kul att fotografera en gullig katt eller en vacker blomma? ENOUGH IS ENOUGH!

I den här kursen gör vi uppror mot objekten – låt oss nu titta på former, färger och linjer! Under workshopen THIS IS NOT AN OBJECT fotograferar både kursledaren och deltagarna bilder som egentligen inte föreställer någonting. Det låter kanske svårare än vad det är, men att fotografera någonting abstrakt kräver inget avancerat sökande. Du kan i princip fotografera var som helst och när som helst. Du behöver bara gå lite närmare än vanligt och söka efter mönster, texturer, färgkombinationer och annat som du kanske inte hade tänkt på tidigare.

Kursen är uppdelad under tre kvällar under tre veckors tid. Du behöver ingen dyr kamera för detta projekt, men ett 50mm-objektiv är behändigt. Även din telefons kamera räcker bra i denna experimentella kurs. Kom och få en rejäl dos av inspiration och var med i boken som kommer att göras som avslutning på workshopen! En bok (med samma namn som workshopen) innehållande en selection av deltagarnas bilder kommer alltså att tillverkas efteråt som deltagarna kan titta på i studion. En hemsida + PDF kommer att bli tillgängligt för allmänheten.

Deltagaravgift 2 euro (för att finansiera boken)

Schema:
Onsdag 11.2 : Första träff i Picturas studio kl 19.00 – inspirationskväll, diskussion och sökande efter abstrakta fotografier i Picuras egen studio

Onsdag 18.2 : Andra träffen i Picturas studio kl 18.00 – genomgång av bilder, feedback & selection.

Tisdag 24.2 : Tredje & sista träffen i Picturas studio kl 18.00 – genomgång av bilder, selection, feedback & planering av boken!


Ifall ovanstående datum inte passar går det att mejla/facebooka med kursledaren om feedback/selection! Det går även att flytta på datum beroende på vad som passar deltagarna bäst. 

 

 

10.02.2015 kl. 11:56

Balklänningar och militärkängor

 

Mitt magisterprojekt som jag nu tjatat ett par gånger om blev en del av Mi Wegelius kortdokumentär Balklänningar och militärkängor! Den går att lyssna på HÄR och HÄR går det att läsa lite bakgrundsinformation!

 

 

 

 


 

02.01.2015 kl. 23:08

shoot!

 

 

 

 

 

Ni vet ju att jag fotar militärgossar just nu? Ifall ni känner fler beväringar (helst i Kimito/Åbo-trakten) så ska ni mejla mig ASAP! 

 

 

 

10.12.2014 kl. 22:25

ZEEMANSHUIS

 

 

photo by Sun Meng

 

Fick se denna bild av mitt verk i het Zeemanshuiz i Antwerpen! Bilden är tagen av världens bästa Sun Meng som tog sig in där medan det höll på att rivas.

 

 

 

 

 

20.11.2014 kl. 00:55

Ninety Nine Photos

 

 

 

 

 

 

Fick ett till ryck! Nu har jag samlat alla bilder från den första sommaren jag var med min snubbe på ett och samma ställe, nämligen här.

 

 

 

 

 

15.11.2014 kl. 23:05

LEFTOVER PHOTO HANGOUT

 

Fick ett ryck och fixade en tumblr med alla mina överblivna bilder (mest från GZ) som aldrig använts i några av mina projekt.

Döpte den till Ouzhuang eftersom det är den metrostation jag troligen besökt allra mest i GZ. Där runt hörnet finns nämligen GOLDEN AGE PHOTOS som framkallar mina filmrullar på en timme. 20 meter längre bort ligger ett café som förutom croissants med bacon och ost säljer drickbart kaffe som inte är jättedyrt. Normalt för drickbart kaffe i GZ är typ 40 RMB men minns att det kostade typ 18 RMB här. Brukade hänga där medan jag väntade på filmframkallningen.

01.11.2014 kl. 22:54

Jag föreläser tisdag 28.10 i Åbo!

 

 

                

 

 

Hej alla glada och sura!

 

1. Jag gästföreläser på Picturas fotokväll tisdagen den 28e oktober i Arken rum M128 klockan 18.15! Kom och prata fotografi mig, ska bli jättekul!

2. I nyaste Presens (nr 3/2014) kan ni se några bilder av mig!

3. Ifall du är i Guangzhou - fram till den 30e oktober är ett antal av mina riktigt gamla bilder från Ängesö utställda i Art Museum of Guangzhou Academy of Fine Arts.

 

 

 

 

 

25.10.2014 kl. 21:18

NIGHT SIGHT CAN MEAN LIFE OR DEATH

 

 

 

 

Komsi komsi <3

 

 

18.08.2014 kl. 13:48

Vilda Svanar

 

 

31.12.2013 kl. 09:14

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången