.

14.03.2014 kl. 13:07

.

08.03.2014 kl. 16:08

Branden
 

 


Så hände det som inte fick hända.

 

Min vackra lägenhet hemma i Antwerpen, som jag vårdat så ömt, brann för några dagar sedan. Själv har jag just flyttat till Kina för att göra ett examensarbete som tar flera månader.

 

Kortslutning i en ledning, felet är inte vårt. Detta är något som ofta händer i Belgien pga dåliga ledningar och dåliga proppskåp. Jag vågar inte ens tänka på vad som skulle ha hänt min man om detta hade hänt nattetid. Jag är förkrossad, rädd, arg, handlingsförlamad.

 

Mitt kök är borta, mina växter är döda, mina böcker måste slängas, min dyra dator och svindyra fotoprinter är rökskadade, kläderna, kamerorna, skorna, väskorna, kapporna, tavlorna, affischerna, sängen, soffan, alla tygstolar/läderstolar - det svartnar inför ögonen när jag tänker på alla saker som en gång var mitt liv. Hela lokalen är svart, som att en bomb exploderat.

 

Städningen kommer kosta GALET mycket och trots att huset är försäkrat så kommer bovarna på försäkringskontoret troligen inte hjälpa oss nämnvärt (så funkar en försäkring i Belgien, tydligen). Lägenheten är obeboelig och jag är, ursäkta språket, så fucking jävla pissed off på att försäkringsbolaget inte förstår att vi är OFFER i denna situation. Ifall det skulle ha hänt nattetid skulle vi kvävts till döds. Vi har betalat dyra pengar för en lägenhet, en lägenhet som SKA ha fungerande ledningar och proppskåp.

 

Jag har gråtit så mycket, känt mig så maktlös. Vill inte åka tillbaka till Belgien. Vill bara sluta betala hyra och låta allting ruttna bort.Hur bearbetar man att alla älskade ting man samlat på sig i sitt hem mer eller mindre är förstörda för all framtid?09.09.2013 kl. 11:06

Köksprylar i Hönshuset

 

18.08.2013 kl. 16:17

Livet i Hönshuset

 
 


 

18.08.2013 kl. 16:05

Fina typer

  

 

09.08.2013 kl. 17:29

Après-sauna

 

 

16.07.2013 kl. 09:44

Årets fynd

 

Förstår ni lyckan när jag hittade denna på ett antikvariat i Gamla Stan? <3 !

 

16.07.2013 kl. 09:41

Renoveringen av Hönshusets sovrum

 

 

 

 

 

28.06.2013 kl. 12:39

Tillbaka på ÄngesönSen dess vi kom hem har jag mest bara plockat blommor, faktiskt. På SAS-flighten konstaterade jag att spypåsarna numera heter "multi-bag". De lever definitivt upp till sitt namn.


Värmeböljan alltså. Skönt att man i alla fall kan svalka sig i böljan blå.Här är vår nya lilla familjemedlem.
 

27.06.2013 kl. 16:48

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången