Hemmet som består

 

 

 

Nu är jag ju visserligen i Belgien, men det hindrar inte mig från att prata om mitt Ängesö. Jag är inte säker om jag någonsin berättat, men det är tack vare kriget som min familj har möjligheten att bo 3 månader om året mitt ute i ingenstans. Min mormors far köpte delar av en ö utanför Hitis för att kunna fly till ifall ryssarna skulle bomba Åbo. Många herrans år har passerat och nu har jag och min bror varsitt hus därute. Något som var meningen att vara ett gömställe för min mormors familj under kriget blev barnbarnens paradis, kan man väl säga. Jag växte upp med saltigt hår, blåa fingrar och hårda fotsulor. Det är väl det bästa som kan hända ett barn, vill jag kunna påstå. Ängesö är det enda hemmet som alltid består. Det är här jag fiskar min fisk själv, plockar bär, svamp och odlar vad jag vill i takt med vindens stilla sus.

 Här är mitt vardagsrum. Allt är saker som jag fått av grannar, ärvt eller köpt på loppis. Det enda jag kommer på att jag köpt nytt är bordduken från Indiska. Min favoritbordduk! (EDIT:den lilla vita lampan är från IKEA)
Vänder man sig om ser man kakelugnen. På kakelugnen står en torso jag tillverkat själv, en rostig kakaoburk, en tavla Jeroen har målat och några ljus.


En kylig dag hittar man dessa små filurer huttrandes framför brasan.På väggen får kamerorna agera dekoration. Dessutom är det praktiskt att ta den kamera man behagar för dagen och sedan lägga den tillbaka när man vill. Lampan är mammas gamla.


Close-up av middagsbordet. Min älskade bordduk från Indiska, ljusstak från loppis och fruktskålen har jag hittat och dykt upp från havets botten (hur konstigt det än låter).

 

30.09.2012 kl. 00:16

Körsbärsträdsallén pt. II & byebye Bornem

 

vet ni vad jag gör idag dâ?

...jag signar kontrakt för min drömbostad!

Jag flyttar frân detta omrâde:
...med denna utsökta man:

...till detta omrâde:Lovar bilder med mera efter flytten! puss pâ er!

 

20.09.2012 kl. 13:26

Gjort

 Simmat.


Åkt till obebodda öar.Målat, grillat marshmallows och sovit framför eld.


Bakat kopiösa mängder med blåbärspaj.Spionerat på grannar.


Renoverat, ifall nu någon skulle ha missat det.Fångat fisk (mer abborrar än gäddor egentligen, gädda smakar ju inte något vidare).


Skjutit måsar till middag.

(skoja bara, men visst var det lite roligt när min mans föräldrar kom till Finland för första gången och frågade oss varför vi inte jagar måsar och äter dem, de lär ju smaka så gott)Sovit.Bara njutit av vilket jävla fint land man bor i.

Saker som gjorts som inte förevigats på bild:

- blivit klar med ateljé
- fixat i mitt mörkrum
- fått fotoinspirationen tillbaka
- läst Stephen Fry
- kommit på att jag vill åka på utbytesår till Kina om ett år

 

27.07.2012 kl. 20:15

19.7.2012

 Min granne skänkte mig ett skåp!


 

 

19.07.2012 kl. 21:36

UNDER CONSTRUCTION

 Vi har renoverat vårt sommarhus i en vecka nu, snart har vi en ateljé att jobba i! Att det tog typ en halvtimme att gå in på min blogg, ladda upp bilden och skriva detta är ännu en orsak till varför sommarbloggning inte riktigt funkar för mig. Internet i yttre skärgården = seeeegt. Lite knepigt med att renovera, för några timmar sedan tänkte jag nåt i stil med "SATANS HELVETE, DETTA ÄR SISTA GÅNGEN JAG NÅGONSIN MÅLAR NÅGOT ÖVER HUVUD TAGET!" efter att ha målat flera timmar i sträck - nu funderar jag redan på vad jag ska göra med nästa rum.

 

09.07.2012 kl. 23:23

Langtar


 All den har solen och varmen i flandern har fatt mig att langta helt olidligt mycket efter sommaren pa Angeso. Det kanns som sommar har just nu men jag har inte riktigt greppat att det ju anda fortfarande ar ganska kyligt dar i arkipelagen.
16.03.2012 kl. 16:07

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången