Hemma hos oss

24.02.2013 kl. 21:12

Här är bordet vi transporterade på spårvagnen. Jeroen hittade det i en secondhandaffär och tog tag i saken innan någon annan hann göra det. Medan vi gick runt och tittade på andra saker var det två andra som ville köpa vårt bord, så det var ju en väldans tur att vi inte väntade! Stolen är ett tvåeurosfynd, med art nouveau-mönster.

 

 

Nu märker jag vilken konstig färg det blev på bildernas ramar, ni får ursäkta det. Bilderna är editerade i Instagram (nanowallenius) så man ser inte så bra. Vi har möblerat om i helgen. Vårt bord står på samma plats var soffan stod tidigare. Eftersom fönstren är original (uselt isolerade) satt vi aldrig i soffan, så den fick byta plats.


 

Här är min nya fåtölj! Så glad att jag äntligen hittat en passande som inte var dyr. När man inte har så mycket pengar lever man långsamt, helt enkelt. 

Målade om en byrå också. Den hade en mindre trevlig färg innan, nu känns det mycket bättre. Använde överbliven väggfärg = gratis! Funderar dock nu om jag ska måla något mönster på den för hand.

14:14


Jag lever, men har väldigt bråttom. Juryn närmar sig och jag är inte ett dugg klar.
21.05.2013 kl. 15:02

Hemma hos oss nu


 

09.03.2013 kl. 20:13

Väggar

 

 

Min mamma gav sin gama plansch till mig som nu hänger ovanför min säng i Antwerpen. Andra bilden är en kompositionen av tavlor som mamma bad mig verkställa i hennes sovrum. Lite som ett utbyte.

 

16.02.2013 kl. 20:33

Mitt belgiska kök!

 

Nu är jag ÄNTLIGEN klar med åtminstone ett rum i min nya lägenhet - köket! Tänkte ta och visa er runt lite. Visar endast ena sidan av köket då andra sidan är typ det gamla vanliga - spis, diskbänk, kylskåp och hundra fula plastiga skåpdörrar som jag tyvärr inte har lov att byta ut för min hyresvärd...Eftersom köket var ljust senapsgult när jag flyttade in och jag tyckte att det ändå passade rätt bra just i ett kök så bestämde jag mig för använda väldigt jordnära färger, lite beroende på prisklassen såklart. Ville att det skulle kännas lite som det jag inbillar mig att ett "franskt gammalt kök" ser ut som. Majoriteten av allting i köket är köpt i andra hand eller saker jag fått. Eftersom IKEA bara hade jättedyra köksbänkar så köpte jag en gammal skolbänk för 8 euro som bas, prisvärt! Hyllorna är IKEAS billigaste vägghyllor som jag målat i rött.Här är min favoritpjäs i köket!Här förvarar jag torrvarorna, såklart.Ovanpå hittar man persilja, vitlök som är gömd inuti den orangea byttan, samt alla mina olika oljor och vinägersorter. Tycker om att se vad jag har - inte låta det stå inuti ett köksskåp och damma! Om burkars och flaskors etiketter inte ser särskilt attraktiva ut så är mitt tips att helt enkelt dra loss dem i vattenbad. Det gjorde jag med flaskorna längst till höger.Här är något av en "fulhörna". Min svarta ugn är långt ifrån snygg, men vad kan man göra. Står på en ful frys gör den också. Döljer lite av det svarta med ett träbräde var jag har min lökkorg, lite köksverktyg samt en bruine leffe som väntar på att hällas ner i en flamländsk köttgryta. Det är för övrigt det godaste man kan äta om man åker till Belgien, Stoofvlees kallas det och den tar två dagar att laga!

Av någon konstig anledning har en metallbox krisprolls förirrat sig till sydligare grader - köpte den för 1¤ och förvarar knäckebröd i den.Belgien har en väldigt strikt avfallssortering och köket måste anpassas därefter. Det kostar nämligen väldigt mycket att inte avfallssortera. Så under min skol-/köksbänk har jag olika korgar och lådor för olika avfall (fast det saknas lite, förde precis ut pappret samt PMD (hård plast, mjölkkartonger och sånt man dricker ur, konstig avfallskategori tycker jag).Jag skulle inte kunna leva ett liv utan klängväxter, så är det bara.En sak jag ÄLSKAR i Belgien - man kan köpa en trälåda fylld med clementiner till ett billigt pris, och underbart smakar de också!Pasta, bönor, ärter, nötter!Teér, basilika och min fantastiska kokbok som jag inte kan tacka min svärmor nog för att ha överraskat mig med! Vacker och praktisk!
 


Ja, och så var det samma apelsinkorg som jag visade er i förra inlägget. Den dösnygga trälådan under basilikan får man när man köper en stor mängd med te i det billiga varuhuset makro. I den röda grytan bredvid apelsinerna förvarar jag schalottenlök.

 

03.11.2012 kl. 16:22

Färskpressat

 Denna kitschiga saftkanna som för tankarna till barnkalas på 90-talet är ett exempel på fantastisk second hand i detta land (50 cent). Även metallkorgen med apelsinerna är andra hand för ynka 1 euro! Kokboken har jag fått av svärmor i födelsedagspresent.

 

01.11.2012 kl. 20:03

Skrotauktion!

 Jag har börjat med en ny tradition - skrotauktion varje fredag! Förra veckan hämtade jag hem två gamla kappsäckar för 4¤ styck, idag 50 antika kakelplattor för 6¤ samt en guldfärgad kappstång. Kakelplattorna kommer upp i mitt kök antingen i hönshuset på Ängesö eller i mitt framtida hus i Finland!

 

19.10.2012 kl. 22:30

kiss kiss

 Hjärtat känns lite lättare igen. Jeroen frågade grannen ifall vi kunde låna hans stege för att måla våra väggar och han sa ja! Jag var så rädd att aldrig få det målat då det är omöjligt för oss att transportera en stege hit långa vägar ifrån och vi har inte pengar att köpa en efter att målfärgen landade på ett galet högt pris. Jag blir tokig på de gula väggarna i vår nya lägenhet, de är inte ens sådär roligt citrongula utan blekgula. Som ljust kiss, ungefär. Så varje gång solen lyser upp lägenheten speglas ljuset i de gula väggarna och voilà - ALLTING blir gult. Nu blir det dock snart äntligen ändring på saken!

 

03.10.2012 kl. 20:36

Fynd!

 


 

Sista dagarna jag var i Finland gick jag på en massa loppisar. I en loppis som hade utförsäljning hittade jag denna "kontorstavla" (har troligtvis varit upphängd utanför panalpinas kontor i t.ex. Åbo Hamn). Ypperlig inredningsdetalj! Gillar det blåa mot silverramen och det vita.
 


Alla som gått i Katedralskolan i Åbo kommer säkert ihåg de gamla skolkartorna i hissarummet. De där riktigt enorma, som täcker en hel vägg? Jag hittade en, 30¤ tycker jag var ett mycket bra pris för något som ska få täcka en hel vägg i mitt framtida hem i Finland! Här poserar min bror, haha.
 


En läderväska hann jag också fynda, den kom med till Belgien.
 Nej, Geschmortes Schweinfleisch in Stücken fick stanna kvar. Jag undrar dock vem som allvarligt köper en sådan här konserv?

 

02.10.2012 kl. 19:12

happy herbs

 Med högt till tak, eldstäder i marmor och stora ytor kommer även en baksida - när man målar tar det evigheter. Så fort jag målat hela lägenheten och fått de sista skåpen på plats så ska jag visa er hur mitt hem i Mortsel ser ut. Medan ni väntar kan jag visa mina glada örter på fönsterbrädet i köket.

 

30.09.2012 kl. 16:32

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången