.

Publicerad 23.10.2013 kl. 20:11Hjärtat dunkar och det känns som att jorden är på väg att gå under när tåget som kommer från Amsterdam svischar förbi i 120, troligen mer. Vi sitter i en mörk tunnel och väntar. Dina händer är svettiga och mina torra. Allt är som vanligt, fast inte alls. Du håller om mig, jag gråter, jag kan inte förstå att det äntligen händer. Tåget anländer. Jag stiger på. Okej, vi gör det här snabbt nu bara säger du och kramar om mig. Du är nervös, rädd, håller andan. Du stiger av och jag står i dörröppningen, gråter, snorar, tittar på dig. Tur att ingen annan steg på just här. Jag står där och väntar på signalen. Dörrjävlar, stängs någon gång, jag orkar inte längre tänker jag. Tårarna gör det svårt att se dig. Snoret gör det svårt att andas. Det industriella bruset från tåget ekar inuti tunneln.

Konduktören som blåser i visselpipan. Signalen från tåget som tystar alla andra ljud för ett ögonblick.

Sedan stängs dörren framför mig.

Det känns som jag får en hjärtattack. Jag springer från hallen till fönstret och tittar på dig. Tåget rör på sig, du går med, småspringer vid fönstret tills det inte går längre.

Jag minns inte den sista ögonkontakten.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:

Några punkter från veckan

 

 

Ännu en het sommardag är här och innan jag går på en långpromenad här på landsbygden tänkte jag summera veckan lite kort:

- Picknick under körsbärsblommorna i Antwerpens stadspark är det nya svarta.

- Jag fick min extremt försenade mens, halleluja (för de som var intresserade av slutet på den historien).

- Ni ska läsa detta extremt braiga inlägg av BFF-Ellen.

- Pastasallad, hemmagjord hummus och bruschetta rocks this world under dagarna då temperaturen överstiger 25 grader.

- VILL se Beyoncés Lemonade men var fan ser man den?


 

 

 

 

 

Publicerad 08.05.2016 kl. 12:56

En rosa hälsning

 

 

 

 

Det är 26 grader ute men här sitter jag i biblioteket och jobbar på min hemsida innan gratislicensen för programvaran jag använder går ut. Passande nog bär jag rosa dagen till ära. Här kan ni se ungefär hur hemsidan kommer att se ut:

 

 

 

 

 

 

Med detsamma tycker jag att det är dags att berätta om en av mina tre projekthelheter som ingår i mitt examensarbete. I detta projekt, "Only Last Spring I Started Wearing Pink", ingår en publikation, en fotoserie, en skulptur, en ljudfil och en performance. Med tanke på titeln låter det kanske som något väldigt personligt. Skulle dock snarare säga att inspirationen är personlig medan det slutgiltiga handlar mer om färgpsykologi i allmänhet, framställt på ett nästan vetenskapligt sätt. Performancen har troligtvis premiär den 24 juni. Och hur kommer det se ut dårå? Exklusiv smygtitt kommer här:

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad 07.05.2016 kl. 13:09

Vad jag ätit på senare tid

 

 

Ni vet när man har en massa random ingredienser hemma och ingen inspiration? Har nämnt det tidigare, men fusk-bibimbap är mitt bästa tips.

1. Laga ris (ni vet väl hur man lagar gott ris aka INTE så som ens föräldrar lagat ris i ens barndom? Jasminris ska det vara (skippa allt vad uncle bens heter och köp helst riset i en etnisk affär), skölj riset väl och mät upp exakt hur mycket vatten som behövs och puttra på svag värme).

2. Stek upp random saker som finns i kylen (i mitt fall morotsstavar, tofu & bok choi. Krydda dem med t.ex. spanskt (sött) paprikapulver och äkta ljus kinesisk soja.

3. Skiva lite avokado och något asiatiskt grönt (t.ex. korianer, vårlök eller i mitt fall hemmagrott peppargräs).

4. Stek ett ägg och lämna gulan hel.

5. En god sås kan du göra på sesamolja, röd currypasta, finhackad vitlök & ingefära, vit risvinäger, sojasås & brunt socker.

6. Lägg riset i en stor djup tallrik eller i en skål. Placera alla ingredienser snyggt ovanpå och häll över såsen. Blanda och ät!


 

Sushi hann jag laga en dag också. Min granne introducerade mig till konceptet att ha philadelphiaost eller en sötsur majonäs inuti sushin och jag är helt fast. Den sötsura majonäsen lagar du genom att blanda majonäs, sriracha, sötsur chilisås, kinesisk röd vinäger, salt och ev. socker för att smaka av.

 

Publicerad 05.05.2016 kl. 16:50

DEEP END @ Antwerp Tower

 

 
bild - A-tower.be

Äntligen kan jag berätta om var vi ska ha vår slututställning Deep End! Jag har lyckats boka 20:e våningen av Antwerp Tower från 17-24 juni för oss magistrar-to-be. Det är vita kontorsutrymmen med glasdörrar med fantastisk utsikt (både caféer, andra utställningar och nattklubbar i samma byggnad!! Byggnaden är Flanderns största pop-up-projekt fram till september) och det kommer bli helt jävla smashing. I ett av de gamla kontoren ska vi ha en pop-up shop för att promota vårt departement (Akademin är i finansiellt trubbel på grund av regeringen och vi elever vill såklart hjälpa till med att supporta vårt departement).

Detta blir den första utställningen som jag verkligen kommer bygga upp från 0 till 100% och det är nu som vi förbereder oss för att bjuda in gallerier, muséer och branschfolk för att ha en professionell grund att stå på när vi slussas ut i arbetslivet som färdiga konstnärer. Är så galet uppspelt just nu för denna lokal! Kolla in utsikten liksom.

 

bild - Gazet van Antwerpen

 

 

Publicerad 03.05.2016 kl. 17:53

Tisdag morgon

 

 

 

 

 

Sitter här och äter sen frukost och jobbar medan P3 är på i bakgrunden. Ska snart iväg mot skyskrapan (!) var jag bokat in vår utställning. Grejer som dessa är så typiskt Antwerpen, är så kär i min stad. Bilder kommer senare!

 

Publicerad 03.05.2016 kl. 11:20

Vecka 18

 

 

Dags att återuppliva bloggen. Hade knappt någon tid på grund presentationer och föreläsningar i olika städer, organisation av vår slututställning (ska snart visa er den fantastiska location:en jag lyckats ordna!) och mera master classes. Ska också snart svara på second hand-utmaningen från Grön i Åbo, måste bara kombinera ihop en klädsel och ta mig till studion i skolan.

Har varit väldigt sjuk i magen under veckoslutet och min mens är mer än en vecka sen. Funderar på ifall det har med stressen att göra. Men i alla fall - dags att börja veckan! I Antwerpen ska det bli 25 grader under de följande dagarna och sol varje dag. Efter en vecka av regn, vind och hagel är det på tiden att sommaren kommer till Belgien.

 

Publicerad 02.05.2016 kl. 12:20

Sök till Akademin i Antwerpen!

 

 

Ifall det är någon som någon gång funderat på att ta steget och flytta utomlands för konststudier så rekommenderar jag starkt Akademin i Antwerpen. Mina studier i visuell konst med fotografi som medium har varit bland det bästa som hänt mig men passar naturligtvis inte alla. Det krävs en viss attityd, styrka, passion och initiativförmåga för att passa in på Akademin och fokuset ligger inte på bilden utan istället väldigt starkt på konceptet och att inte reproducera klichéer. Om detta låter intressant rekommenderar jag att du klickar på bilden ovan!

 

En bild från en föreläsning jag gav på fotomuséet i Antwerpen i september.

 

Publicerad 01.05.2016 kl. 21:41

Första maj

Upptäckte taket på byggnaden jag bor i idag. Hur kan jag ha missat detta tidigare?

 

Publicerad 01.05.2016 kl. 21:37

Bedside table notes

 

 

Now we've been quiet for about an hour, you whisper in my ear.

I knew you were counting the time, I reply.

 

Publicerad 27.04.2016 kl. 00:39

Drag me to hell

Idag mår man som man förtjänar. Är ändå mysigt för jag har ett bekant ansikte på besök som på ett sätt känns som en andra halva men som på ett annat sätt känns som en kvarleva från ett helt annat liv. 

 

Publicerad 24.04.2016 kl. 20:30

 

 

Nanó
// Brabo Babe

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Finland för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 
Kärleksbreven kan ni skicka till
nano@ratata.fi

 

 

Mer information om vad jag gör finns på min hemsida och i min kreativa portfolio.

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången

 

 

Mina bästa 

Astrid

Caroline

Emily

Fia

Hani

Hanna

Julia

Karin

Liisa

Linnéa

Maggie

Mikaela

Milia

Miilo

Peppe

Riina

Rofa

Sara

Satu