.

Publicerad 23.10.2013 kl. 20:11Hjärtat dunkar och det känns som att jorden är på väg att gå under när tåget som kommer från Amsterdam svischar förbi i 120, troligen mer. Vi sitter i en mörk tunnel och väntar. Dina händer är svettiga och mina torra. Allt är som vanligt, fast inte alls. Du håller om mig, jag gråter, jag kan inte förstå att det äntligen händer. Tåget anländer. Jag stiger på. Okej, vi gör det här snabbt nu bara säger du och kramar om mig. Du är nervös, rädd, håller andan. Du stiger av och jag står i dörröppningen, gråter, snorar, tittar på dig. Tur att ingen annan steg på just här. Jag står där och väntar på signalen. Dörrjävlar, stängs någon gång, jag orkar inte längre tänker jag. Tårarna gör det svårt att se dig. Snoret gör det svårt att andas. Det industriella bruset från tåget ekar inuti tunneln.

Konduktören som blåser i visselpipan. Signalen från tåget som tystar alla andra ljud för ett ögonblick.

Sedan stängs dörren framför mig.

Det känns som jag får en hjärtattack. Jag springer från hallen till fönstret och tittar på dig. Tåget rör på sig, du går med, småspringer vid fönstret tills det inte går längre.

Jag minns inte den sista ögonkontakten.

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver?

Tisdag morgon

 

 

 

 

 

Sitter här och äter sen frukost och jobbar medan P3 är på i bakgrunden. Ska snart iväg mot skyskrapan (!) var jag bokat in vår utställning. Grejer som dessa är så typiskt Antwerpen, är så kär i min stad. Bilder kommer senare!

 

Publicerad 03.05.2016 kl. 11:20

Vecka 18

 

 

Dags att återuppliva bloggen. Hade knappt någon tid på grund presentationer och föreläsningar i olika städer, organisation av vår slututställning (ska snart visa er den fantastiska location:en jag lyckats ordna!) och mera master classes. Ska också snart svara på second hand-utmaningen från Grön i Åbo, måste bara kombinera ihop en klädsel och ta mig till studion i skolan.

Har varit väldigt sjuk i magen under veckoslutet och min mens är mer än en vecka sen. Funderar på ifall det har med stressen att göra. Men i alla fall - dags att börja veckan! I Antwerpen ska det bli 25 grader under de följande dagarna och sol varje dag. Efter en vecka av regn, vind och hagel är det på tiden att sommaren kommer till Belgien.

 

Publicerad 02.05.2016 kl. 12:20

Sök till Akademin i Antwerpen!

 

 

Ifall det är någon som någon gång funderat på att ta steget och flytta utomlands för konststudier så rekommenderar jag starkt Akademin i Antwerpen. Mina studier i visuell konst med fotografi som medium har varit bland det bästa som hänt mig men passar naturligtvis inte alla. Det krävs en viss attityd, styrka, passion och initiativförmåga för att passa in på Akademin och fokuset ligger inte på bilden utan istället väldigt starkt på konceptet och att inte reproducera klichéer. Om detta låter intressant rekommenderar jag att du klickar på bilden ovan!

 

En bild från en föreläsning jag gav på fotomuséet i Antwerpen i september.

 

Publicerad 01.05.2016 kl. 21:41

Första maj

Upptäckte taket på byggnaden jag bor i idag. Hur kan jag ha missat detta tidigare?

 

Publicerad 01.05.2016 kl. 21:37

Bedside table notes

 

 

Now we've been quiet for about an hour, you whisper in my ear.

I knew you were counting the time, I reply.

 

Publicerad 27.04.2016 kl. 00:39

Drag me to hell

Idag mår man som man förtjänar. Är ändå mysigt för jag har ett bekant ansikte på besök som på ett sätt känns som en andra halva men som på ett annat sätt känns som en kvarleva från ett helt annat liv. 

 

Publicerad 24.04.2016 kl. 20:30

Våruniform för fötterna

En solig vårdag för någon vecka sedan cyklade jag och min granne runt på stan för att kolla i butiker och njuta av de 21 graderna som sökt sig till Antwerpen. Han hittade sina drömskor på ett loppis och på samma ställe hittade jag dessa som jag först köpte enbart eftersom jag behövde ett par lättare sneakers till våren (de lätta sneakersen som säljs på H&M går ju sönder efter en sommar). När jag köpte mina första ankelstrumpor (har alltså aldrig köpt såna förr pga har ej fattat vad man skulle ha dom till, använde alltid vanliga strumpor) insåg jag hur fulsnyggt det är att matcha strumporna med skorna. Nu är dessa skor mitt bästa vårköp!

 

Publicerad 23.04.2016 kl. 14:01

Fredag


På tok för många gånger kände jag att jag kvävdes av min egen ångest under den tid jag spenderade med dig. Långsamt började jag dra ut mina hårstrån, ett efter ett. Nästan varje natt vaknade du av mina ryckningar. Nästan varje natt tog du ett stadigt men lugnande grepp om min hand. Nästan varje natt viskade du åt mig att allting skulle bli bra. Nästan varje natt somnade jag.

 

Publicerad 22.04.2016 kl. 13:52

Wrecking Ball

 

 

Det har blivit lite av en bloggpaus här eftersom mitt liv är väldigt rörigt för tillfället. Spelade förresten in en låt högst ex tempore tidigare idag, ni kan lyssna ifall ni vill. Ber om ursäkt i förväg för att gitarren är lite väl basic men det är rätt nyligen jag börjat spela och sjunga samtidigt.

 

Publicerad 16.04.2016 kl. 23:27

Beslutet

 

Valebaby <3

 

Visst är det så att allting ändå blir bra i slutändan oberoende av hur svårt det är att ta ett beslut som tar en vidare?

 

Publicerad 08.04.2016 kl. 13:47

 

 

Nanó
// Brabo Babe

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Finland för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 
Kärleksbreven kan ni skicka till
nano@ratata.fi

 

 

Mer information om vad jag gör finns på min hemsida och i min kreativa portfolio.

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången

 

 

Mina bästa 

Astrid

Caroline

Emily

Fia

Hani

Hanna

Julia

Karin

Liisa

Linnéa

Maggie

Mikaela

Milia

Miilo

Peppe

Riina

Rofa

Sara

Satu