Kontur

08.07.2015 kl. 00:27

 

 

Klicka på bilden för att komma till tidskriften Konturs nya hemsida - Svenskfinlands snyggaste onlinetidskrift som dessutom färgmatchar mina bilder väldigt bra. I sommarens nummer medverkar jag med en reflektion kring kläder, kön, klass och tid.

 

Kommentarer (1)
koolt! skrev själv kand om klädernas funktion (som bl.a klass- och könsmarkörer) i sara stridsbergs roman drömfakulteten, o lär fortsätta med funderingar kring kropp och klass och kläder till gradun också:))
phoenix28.07.15 kl. 13:16
låter jättespännande! Verkar som att många läser drömfakulteten nu, kanske jag också borde
31.07.15 07:58

Måndag

 

(Oxiea, december)

 

Klockan börjar bli rätt mycket och jag sitter fortfarande med ett berg av disk (det har inte rört sig på flera dagar) och en väska som borde packas. Vill helst bara börja se på How to Get Away with Murder som Ines tipsade mig om istället. När jag börjar tänka på saken kommer det bli den första tv-serien med en rasifierad huvudperson som jag ser. Det är helt absurt egentligen. Jag ser väldigt sällan på tv-serier men när jag väl gör det försöker jag välja med omsorg. Med tanke på att jag ser väldigt tydlig sexism och rasism dag ut och dag in i det här landet så är det sista jag vill att utsätta mig själv för underhållning som ser ut på samma sätt. Det går ändå i viss mån att hitta tv-serier med intressanta kvinnliga huvudkaraktärer men när det kommer till rasifierade kvinnliga huvudkaraktärer är urvalet inte så jättestort. Ja, OITNB såklart (är nyfiken på nästa säsong) men annars? Kanske någon här rentav har ett tips?

 

11.01.2016 kl. 21:03

Mitt jullov i bilder

 

 

Mitt jullov i bilder. Vi var med vår familj i Bornem och det hela kändes inte särskilt juligt men det gör ingenting alls. När jag bor här känns det inte som att jag är i behov av julfirande, det är ju inte lika mörkt och deppigt som i Norden och jag har nog inte gillat en enda jul sedan morfar dog. Vädret var varmt och vi gick en massa promenader, jag och Jeroen körde till Temse en sväng, vi åt mängder av bröd (det är påsar med färskt bröd från bageriet på vår gata han håller i bilden ovan) och jag tvättade all min tvätt (har ingen egen tvättmaskin), utnyttjade husets badkar och så.

När jag tog bilden av svärfar skrattade han och sa att han kommer se ut som Wintams (vår by) värsta white trash men jag tycker bara det är fint med äkthet (och jag tycker ordet white trash borde försvinna ur våra vokabulärer typ nu). Jag vill inte försköna eller idealisera mina bilder mer än att söka efter en bra komposition och klädsamt ljus.

 

09.01.2016 kl. 17:58

Du, jag och trappuppgången

 

 

Vi Skype-sov många nätter igenom. Jag fick nästintill ingen sömn av att ligga med en ljus skärm framför mig vars fläkt surrade som den aldrig skulle ha gjort något annat. Men jag tyckte om att vakna och se dig framför mig, sovandes, med ditt svullna, trötta ansikte och stela axlar. Vi fortsatte gräla. Lämna mig aldrig igen, sade du. När köper du biljetten hem?

Mamma tog mig till Polen och jag satte i samma kalla trappuppgång varje kväll för att kunna prata med dig. Mitt starkaste minne är när Schubert spelades i radion i nedrevåningen och jag kände doften av det polska, starkt kryddade téet medan jag inspekterade dina nyaste målningar. Du, jag och trappuppgången. Smyga in till mitt rum när någon närmade sig. Ville inte känna mig pinsam.

Du grät inte längre och jag köpte biljetten hem.

Du hade gömt små lappar med meddelanden i hela sovrummet när jag kom hem. Gömt godis. Lapparna ligger nu bland med mina pappershögar på mitt skrivbord på Prins Leopoldlei 87. När jag letar efter ett viktigt papper brukar jag stöta på en av dina lappar från februari. En våg av hetta slår igenom min kropp.

Jag stod på trappan och väntade på att du skulle komma till mig. Du slog armarna om mig och utbrast - du är ju så liten!

Sen rörde vi oss inte utanför huset på ett par dagar. Jag behövde insupa din doft. Vänja mig vid dig, det kändes som att vi slungats bakåt till juli året innan, då vi inte hade setts på månader. Du somnade. Jag tittade bara på dig.

Kunde inte sluta titta.

 

(Bild från 2015, text från 2012)

 

10.12.2015 kl. 02:37

Redan onsdag

 
 
 
Denna vecka började ganska stressigt och fortsätter även i samma stil. En finfin födelsedag med fest, kinesisk kokkonst och prat med diverse fina personer har jag i alla fall hunnit avverka. Och på veckoslutet bär det av mot Bornem!
 
Bilden är ett stilleben jag hittade på köksbordet förra veckan.
 
02.12.2015 kl. 13:37

Leica M3

 

(observera att scanningen inte är särskilt lyckad, bilderna har några år på nacken)

För ett tag sedan fick jag ta över ett par Leicas från en släkting samt vår granne (som vid det här laget också kan liknas vid en släkting) på Ängesön. Just nu är en av dessa kameror i användning hos en kompis till mig som också studerar fotografi (bättre det än att den står på hyllan). Jag börjar dock bli sugen på att använda kamerorna igen. Problemet är bara att jag är van vid halvautomatiska kameror och gamla Leicas är helmanuella. Det jag gillar med gamla Leica-kameror är deras mjukhet. Det blir som att världen lindas in i ett lager silke.

 

28.11.2015 kl. 23:03

Cause we speak in silence every time our eyes meet

 

Gamla bilder från min utbytesperiod i Guangzhou, Kina 2014.

28.05.2015 kl. 21:05

Budapest

I mars åkte vi till Budapest med alla fotostuderanden vid min konstskola i Belgien. Alla arbetade där på sina egna projekt. Här är lite blandade bilder från mitt!

 

 

 

 

 

 

14.05.2015 kl. 15:45

B&W challenge

 

 

I höstas cirkulerade det en B&W challenge på facebook där jag blev utmanad av Riina. Idag hittade jag resultatet av utmaningen när jag städade på mitt skrivbord - kanske det är dags att publicera den någonstans?

Koltrast, jag tycker du också kan göra en tolkning av denna utmaning 

 

28.04.2015 kl. 18:48

Budapest girls

07.04.2015 kl. 01:40

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången