Kontur

08.07.2015 kl. 00:27

 

 

Klicka på bilden för att komma till tidskriften Konturs nya hemsida - Svenskfinlands snyggaste onlinetidskrift som dessutom färgmatchar mina bilder väldigt bra. I sommarens nummer medverkar jag med en reflektion kring kläder, kön, klass och tid.

 

Kommentarer (1)
koolt! skrev själv kand om klädernas funktion (som bl.a klass- och könsmarkörer) i sara stridsbergs roman drömfakulteten, o lär fortsätta med funderingar kring kropp och klass och kläder till gradun också:))
phoenix28.07.15 kl. 13:16
låter jättespännande! Verkar som att många läser drömfakulteten nu, kanske jag också borde
31.07.15 07:58

Gästinlägg hos Estradpoesi Finland

 

Blev positivt överraskad när Estradpoeterna mejlade mig och öppnade upp för diskussion kring min dikt som jag visade upp här på bloggen för ett tag sedan. Det resulterade i ett gästblogginlägg där jag berättar om arbetet och min urspruingliga tanke kring verket.

 

 

"När jag utan närmare förklaring visade texten för en klasskamrat såg hon t.ex. en historia om en våldsam parrelation. Det tyckte jag var väldigt intressant."

Läs mitt gästinlägg på deras blogg här!

Du kan också gästblogga hos Estradpoesi Finland om du har en dikt du vill dela med dig av på en extern plattform. All info finns på deras blogg.

 

02.03.2016 kl. 08:30

Photoshop Doodle

 

 

 

Photoshop doodle från tidigare. Obs obs obs ej någon form av seriöst arbete, har bara lekt runt. Klicka på bilden ovan för att göra den större.

 

13.02.2016 kl. 21:07

Januari

 

 

Liksom under mitt jullov i Belgien fotade jag även lite medan jag var i Finland förra gången. Tycker det är svårare att fota i Finland då bilderna blir så osammanhängande när man inte kan vara utomhus lika mycket som i Belgien.

 

09.02.2016 kl. 23:02

Master Class - dag 4

 

 

Nu ligger mitt textverk äntligen uppe på Copyrights stora glasdörr! Läraren tyckte att jag bör kalla det för dikt men jag har aldrig skrivit dikter tidigare så jag är inte helt säker på om det är rätt ord. Som jag har jobbat som en galning denna vecka, framförallt idag. Bokhandlaren hörde också av sig idag och ville gärna ha texten där en längre tid än vad det var tänkt, vilket gjorde mig väldigt smickrad.

Om någon vill läsa den finns den här. Obs obs den ska inte läsas som en traditionell text, mer som en bild.

 

 

 

04.02.2016 kl. 22:56

Master class - dag 3

 

Kvällens arbetsbord i konstakademin.

 

Idag var tredje dagen av min intensiva master class av designern Sara de Bondt. Utöver det har jag fullt upp med extra föreläsningar, bland annat en av Katrin Kamrau (är ett stort fan!) med det lilla bokförlaget Malenki som säljer helt fantastiska konstböcker.

Det var med skakiga händer jag tidigare idag ringde ägaren av Copyright, en konstbokhandelskedja varav en av deras affärer finns i samma byggnad som Antwerpens modemuseum. I min master class ska vi nämligen skapa ett verk som vi ska ställa ut på en offentlig plats. Jag har skrivit ett textverk (vet inte riktigt vad jag ska kalla det) och blev galet upprymd när ägaren läste igenom min text och gav lov åt mig att installera den på deras stora glasdörr. Den kommer bli någon meter bred och jag är så sjukt nervös att jag inte ska få klart allt i tid! I morgon ska jag både hinna mäta dörren, skära ut bokstäverna och klistra fast dem på glaset innan klockan fem. Fattar inte hur jag ska hinna.

 

04.02.2016 kl. 01:48

Ratatapodden #4 - Menssnack, bristfällig utbildning & sexuella trakasserier

 

 

Jag åker en snabbis till Finland och än en gång joinar Astrid och Julia för ytterligare ett poddsamtal. Vad togs upp i skolundervisningen angående menstruation och fertilitet, vilken information lämnades bort och på vilket sätt var informationen vinklad? Hur ska man försöka tänka om ens föräldrar har upplevt det som svårt att prata om tabubelagda ämnen under ens barndom? Varför lärs det så lite ut om Afrikas länder i finsk skolundervisning? Och vad är det som gör att barn upplever mammor som vardagliga och pappor som lite extra roliga? Jag kröner mig själv till Svenskfinlands underlivssvampqueen och berättar om hur det lektes gruppvåldtäkt på skolgården under min lågstadietid, Julia berättar om Kamratpostens roll i sitt liv och Astrid jämför finska polischefers uttalanden om sexuella trakasserier med svenska.

 

30.01.2016 kl. 21:56

Min portfolio

 

 

Ett av mina eviga problem är ur världen. Jag har inte haft några lektioner på ett par dagar eftersom det är examensperiod vid mitt universitet, vilket i sin tur betyder att jag fick äntligen tid att slänga ihop en portfolio med allt det där som representerar mig som frilansande skribent och kreativ arbetare. Det må se enkelt ut när man klickar in sig där men det tog mig seriöst tre dagar att sammanställa allting. Skapade hemsidan på Cargo Collective och märkte först i efterhand att jag kan ha max 12 projekt och ifall jag vill visa fler måste jag betala. Så detta är en ganska selektiv samling grejer, men kanske det är bättre än inget. Ni kan ta en titt på den om ni klickar här.

 

10.01.2016 kl. 21:30

Ratatakalendern 2016 nu till salu online!

 

 

Efter en massa jobb och hundratals e-mail fram och tillbaka har praktikant-Josefin och jag lyckats planera och producera årets Ratatakalender som nu äntligen finns till salu online. Jag är SÅ himla glad att det var just Josefin som ville göra praktik på Ratata/KSF Media i höstas. Hon visste exakt vilken känsla som behövdes för att designa årets aboslut snyggaste fickkalender. All heder till henne - ni kan läsa mer om vem Josefin är och vad hon gör här! Jag vill även skicka en hel massa kärlek till alla talangfulla ratataiter som bidgragit med texter och bilder (ni hittar listan för medverkande här), samt den fantastiska illustratören Emilia Kannosto som gjort vår underbara omslagsbild. En intervju med henne kommer snart upp på Ratatas framsida.

I år är upplagan mindre än tidigare år, så se till att beställa kalendern i god tid!

 

30.12.2015 kl. 21:50

Ratatapodden - Bokmässan-eftersnack, Århundradets kärlekssaga, fantasy och feministiska rants

 

 

Tänkte tipsa om nyaste Ratatapodden! Jag blir förvirrad av grundläggande litteraturvetenskaplig terminologi, förklarar krig mot likes och upvotes och ironiserar kring att ha låg konsumtion av manliga författare med bästa Julia och Astrid.

Har för övrigt bandat in tre Ratatapoddar som ännu väntar på att jag ska klippa och redigera dem - en med (Grön i Åbo) Julia, en med Fina Lina samt en med Vanessa! De släpps under vintern.

 

06.12.2015 kl. 23:20

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången