Måndagsplågor

07.03.2016 kl. 18:29

 

 

Jag har bundit min bok hela dagen och mått riktigt jävla dåligt som aftermath till ett migränanfall jag fick när jag jobbade igår kväll. Har ett par grejer att slänga upp på Ratatas framsida men det går knappt att kolla på en skärm just nu, inte så kul. Kul att först vara megaförkyld i en vecka (utan att ta paus från skolan), sedan få ett jättemigränanfall och om någon dag får jag mens vilket betyder att jag kommer må ännu sämre. Huvudvärk, magplågor, ångest, hela köret. Köpte i alla fall painkillers i förväg och ska koka menskoppen när jag kommer hem ikväll. Den här och förra veckan har jag spenderat över 50 euro på mediciner. Okej, nu ska jag sluta gnälla.

Skulle inte klarat dagen i skolan utan Meriton och läraren Peter (som inte ens känner mig) som hjälpte mig att binda min dummy i ett par timmar. Den blev verkligen över förväntan tack vare dessa två herrar. Älskar hjälpsamma människor. I morgon på vernissaget till utställningen ska boken visas upp för första gången. Kanske jag filmar en preview till bloggen?

 

 

Efter att jag fått hem mitt arbetsbord har jag flyttat om lite saker i rummet, och numera har jag en klädhörna under stegen som går upp till min loftsäng. Så fort jag ordnat klart min arbetshörna ska jag fota den med. 

 

Första titten från lägenheten

 

 

Nu är mitt kontor/vardagsrum typ beboeligt, så låt oss ta en titt!

 

 

 

 

Det här är mitt kontor. Kom ju tillbaka till Belgien för att jobba och då måste man ju jobba i en miljö man trivs i! Kommer att varva mina arbetsdagar med att sitta här, att sitta på biblioteket bakom hörnet och att sitta på ett arbetscafé som också är i närheten. Än saknas gardiner, matta, hyllor, väggdekorationer och rätt bordsyta (vill ha en mkt större och stadigare yta, ca 90x180) men you get the picture. Vill ha mest jordnära färger för att kunna fokusera och tänker att duvblått, grått och grön-blå-grått får vara accentfärger till allt ljust trä och gröna växter. Jag har verkligen satsat på de billigaste möjliga lösningarna här, jag har tiggt till mig prylar som andra inte behöver, skippat alla tunga dyra möbler (har inga garderober, skåp och byråer) och tagit saker jag hittat på gatan. Min fräckaste gratispryl är troligen succulenten jag hittade i en soptunna på en begravningsplats i Bornem. Det jag betalat mest för är mina gråa filtboxar från HEMA eftersom jag var besatt av tanken att min förvaring måste matcha schäslongen.

Mitt drömhem är en troligen en blandning av Mujis showroom, en regnskog och Antwerpenfärger.

 

 

Om man vänder sig om ser man min psykiatrimottagning. Nånej! Men eftersom jag inte hunnit fixa tillräckligt mycket känns det lite som en psykiatrimottagning på grund av schäslongen, haha. Ska dock skaffa två fina kuddar och en filt så kommer det kännas mera ombonat. Sedan saknar jag även bokhylla, men det är inte så bråttom. Bolljusen på väggen ska förresten in i sovrummet, de hänger bara där tillfälligt eftersom mina eluttag i sovrummet inte är i ordning än. Hoppas även hitta en korg till elefantörat. Den svarta grejen i mitten är en gasvärmare som dessvärre inte går att flytta på, så den får stå där och värma mig i vinter.

 

 

Schäslongen har alltid varit en dröm (dom ser så lyxiga ut) men sanningen är ju att dom är billigare än en vanlig soffa och man ryms fortfarande två bredvid varandra (eller fler om man sprider ut sig). Ovanför schäslongen hänger min Maggio-affisch.

 

 

 

Och här är dörren in till sovrummet. Skoförvaringen är också tillfällig, vill ha en lite större hylla i ljust trä. Sovrummet kommer ta längre att fixa eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill ha där inne ännu. 

 

13.09.2016 kl. 10:43

Detaljer i en drömlya del två

 
 

Källa 1 & 2

 

 

Har tänkt att mitt sovrum i övrigt ska bli grått/vitt men tänkte att en färgglad matta gärna skulle få pryda golvet. Här vet jag inte alls hur mattan kommer att se ut eftersom jag kommer att leta second hand, men är ute efter en färgexplosion. I vardagsrummet tänkte jag mer någonting stort, vitt, fluffigt och gärna assymmetriskt (en moroccan wedding rug vore typ drömmen men det förblir troligen en dröm pga $$$).

 

 


Källa

 

 

Sedan tänkte jag att jag fått nog av plastkassar som uppsamlingsplats för smutskläder. I år ska jag skaffa korgar. Vuxenpoäng.

 

I övrigt har jag funderat på att istället för en soffa skaffa en schäslong och en tillhörande sittpall med förvaringsplats. En schäslong alltid varit någon slags vuxendröm för mig. Ifall jag skulle råka stöta på en på något loppis alltså. Är inte så sugen på att köpa för mycket nytt. Det mesta förutom HEMA-porslinet och akrylförvaringen kommer jag söka efter på loppisar. Kommer låta hela processen ta tid, jag har ingen lust att söka efter snabba lösningar när jag faktiskt bor själv och ingen kan irritera sig på att jag saknar en soffa, ett matbord eller vad som helst.

Dessutom kommer kanske min "skandinaviska syster" (som jag tidigare pratat om här på bloggen) Frida och sover över de fem första dygnen i min lägis då hon gör praktik i Bryssel. Alltså blir det en mycket bättre start på mitt boende eller?!

 

27.08.2016 kl. 09:43

På Prins Leopoldlei

 

 

Sitter som bäst och bygger portfolio nummer två och då är min externa hårdskiva mitt viktigaste vapen. Det är mycket bilder jag inte ens visste fanns som jag hittar där. Bland annat dessa candid-bilder från för tre år sedan då jag och Jeroen ännu bodde på Prins Leopoldlei. Jeroen hade pippi på färgglada kläder, jag använde endast lösa kläder i ljusa färger och min skandinaviska syster Frida bodde ännu i Gent. Just den här dagen var Frida hos mig i Antwerpen för att spela in en film med mig.

Möblerna från vår lägenhet ligger i mammas källare i väntan på vårt framtida hem. Undrar när det är dags att plocka fram dom igen?

 

14.01.2016 kl. 14:14

Feminismen och kärleken

 

"Ja förstår inte varför de ska vara så mycket hat involverat i feminism?" skriver Horan* (obs, hens självvalda nick) på sin blogg under rubriken Dedär med att hata män. Hen menar att att feminister verkar hata män - de kritiserar vita medelåldersmän och dessutom tycker de inte att vi ska fira mansdagen.

När jag läser saker som detta blir jag ledsen och frustrerad. Ledsen för att ordet hat och feminism än en gång står sida vid sida i en mening. Frustrerad för att det låter som att det hen anser vara hat, i mina öron låter som kritik. 

Sedan jag började träffa andra feminister har jag nog aldrig skrattat så mycket. Jag har aldrig känt så mycket kärlek, glädje, gemenskap och pepp. De facto har jag aldrig hatat så lite i hela mitt liv. Det är en enorm lättnad att tillsammans med mina jämnåriga feministvänner kunna skratta åt och kritisera t.ex. många män i medelåldern som fällt förminskande kommentarer eller gjort helkonstiga saker i vår omgivning. Utan rätten att kritisera deras (eller för den delen vem som helsts) handlingar skulle jag nog inte orka ta mig framåt i livet. Kritik handlar inte om hat. För min del handlar detta om att sparka uppåt, att sparka på patriarkatet som ställer villkoren för det samhälle vi lever i.

Jag är inte heller något jättestort fan av mansdagen, för att vara helt ärlig. Det betyder inte heller att jag hatar män. Vad jag dock utan tvekan kan säga är att jag hatar stereotyp manlighet och det mesta som hör till den könsrollen eftersom den är skadlig för alla, både för män och kvinnor. För min del kunde en mansdag handla om att analysera mansrollen och lyfta män som vågar tänka utanför boxen (för det lär fan inte vara lätt). Googlar man International Men's Day hittar man följande på Wikipedia:

"It is an occasion to highlight discrimination against men and boys and to celebrate their achievements and contributions, in particular for their contributions to community, family, marriage, and child care."

Då kan jag faktiskt tycka att mansdagen är onödig och ja, nästan löjlig. Och innan någon jämställdist ställer sig på barrikaden och skriker något om vårdnadstvister och självmordsstatistik vill jag ge ett färdigt svar på tal: JA! Snälla rara vän, låt mansdagen handla om samhällets syn på män som inkompetenta vårdnadshavare, låt mansdagen handla om problematiken kring att män som misslyckas med att uppnå mansidealen i skrämmande stor utsträckning tar sina liv! Det handlar ju i allra högsta grad om slaggprodukter från patriarkatfabriken. Men den mansdagen ska inte vara formulerad så som den är ovan, för det känns bara verklighetsfrånvänt. Let's get back to business när ni snubbar tar tag i saken och börjar jobba för att rädda liv och mental hälsa på framtidens pojkar! Ni har ju redan en ypperlig dag för detta ändamål, ta chansen och förändra den dagen till något positivt.

Det är väl kanske ingen slump att majoriteten av min vänskapskrets består av feminister? Det är ju där jag får mest kärlek. Det är där jag får höra att jag duger, att jag är bra på vad jag gör, att jag ska strunta i vad den där dumma killen sade om mig förra veckan. Att vi tillsammans kan kritisera snubbar som säger "du är inte som alla andra tjejer". Att vi kan skratta åt män som delar upp konstnärer i "artists" och "female artists". Det är inte hat, det är guld! Det är kärlek och det är en del av MIN feminism.

 

*jag vill gärna påpeka att detta inte är någon slags personlig kritik mot "Horan" eller hens blogg! Jag vill endast ge min syn på saken, d.v.s. feminism = kärlek.

 

27.11.2015 kl. 01:36

Paardenmarkt

 Bilder - Oxiea Villamonte
 

För några veckor sedan var Oxiea hemma hos mig och fotograferade mellan lektionerna. Jag bor i ett litet rum bakom en kyrka som spelar melodier i femton minuter varje söndag morgon. Har inte så mycket dagsljus och sover på ett loft ovanför mitt badrum.

 

06.11.2015 kl. 23:09

Att vara hemma, men ändå inte

 

 

Efter att ha haft människor kring mig konstant i flera månader så känner jag mig nu ganska liten och ensam. Det kan såklart också bero på att jag har dragit på mig en förkylning och att jag har en hop av jobb och skolarbete som väntar på att tas itu med innan veckan är slut.

Jag har precis flyttat in till en minimal etta mitt i Antwerpen var jag studerar ett sista år. Jag tänkte att det skulle vara mysigt att bo ensam igen då jag för två år sedan bodde ensam i Kina i ett halvår. Men att bo ensam i Antwerpen, en plats där jag är van vid att ha en sambo vid min sida, känns ganska grått just nu. Guangzhou var mer distraherande än Antwerpen. Att vara i Antwerpen känns som att vara hemma, fast ändå inte.

 

 

16.09.2015 kl. 11:55

En rätt magisk kväll

 

 

 

 

 

Vi hade en helt lysande midsommar i Hönshuset.

 

23.06.2015 kl. 12:33

Hönshuset

 

Hej! Jag tycker ni ska gå och besöka vår sommarblogg Hönshuset! Jag och Jeroen huserar om somrarna i Hönshuset på Stora Ängesön och i flera år har vi renoverat det lite åt gången. På Hönshuset-bloggen får man följa med vad som händer i huset - matrecept, inredning och sommarkänslor utlovas!

Jag skulle säkert ha kunna lägga upp allt här på min personliga blogg istället, men håller den helst för mer personliga texter och bilder. Hönshuset-bloggen får stå för fräscha bloggbilder, recept och mer ytliga grejer.

 


12.06.2015 kl. 21:05

Prins Leopoldlei

Våren är absolut den bästa tiden att bo på vår gata. Vi bor i huset i mitten med de tre fina fönstren.

 

01.05.2014 kl. 17:52

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången