Vecka 18

02.05.2016 kl. 12:20

 

 

Dags att återuppliva bloggen. Hade knappt någon tid på grund presentationer och föreläsningar i olika städer, organisation av vår slututställning (ska snart visa er den fantastiska location:en jag lyckats ordna!) och mera master classes. Ska också snart svara på second hand-utmaningen från Grön i Åbo, måste bara kombinera ihop en klädsel och ta mig till studion i skolan.

Har varit väldigt sjuk i magen under veckoslutet och min mens är mer än en vecka sen. Funderar på ifall det har med stressen att göra. Men i alla fall - dags att börja veckan! I Antwerpen ska det bli 25 grader under de följande dagarna och sol varje dag. Efter en vecka av regn, vind och hagel är det på tiden att sommaren kommer till Belgien.

 

Kommentarer (1)
vill ha din outfit!!
Caroline02.05.16 kl. 15:22
det var en högst spontan klädsel :) tröjan är från H&Ms rea och moccakjolen loppis!
03.05.16 00:07

Tisdag morgon

 

 

 

 

 

Sitter här och äter sen frukost och jobbar medan P3 är på i bakgrunden. Ska snart iväg mot skyskrapan (!) var jag bokat in vår utställning. Grejer som dessa är så typiskt Antwerpen, är så kär i min stad. Bilder kommer senare!

 

03.05.2016 kl. 11:20

Sök till Akademin i Antwerpen!

 

 

Ifall det är någon som någon gång funderat på att ta steget och flytta utomlands för konststudier så rekommenderar jag starkt Akademin i Antwerpen. Mina studier i visuell konst med fotografi som medium har varit bland det bästa som hänt mig men passar naturligtvis inte alla. Det krävs en viss attityd, styrka, passion och initiativförmåga för att passa in på Akademin och fokuset ligger inte på bilden utan istället väldigt starkt på konceptet och att inte reproducera klichéer. Om detta låter intressant rekommenderar jag att du klickar på bilden ovan!

 

En bild från en föreläsning jag gav på fotomuséet i Antwerpen i september.

 

01.05.2016 kl. 21:41

Första maj

Upptäckte taket på byggnaden jag bor i idag. Hur kan jag ha missat detta tidigare?

 

01.05.2016 kl. 21:37

Drag me to hell

Idag mår man som man förtjänar. Är ändå mysigt för jag har ett bekant ansikte på besök som på ett sätt känns som en andra halva men som på ett annat sätt känns som en kvarleva från ett helt annat liv. 

 

24.04.2016 kl. 20:30

Beslutet

 

Valebaby <3

 

Visst är det så att allting ändå blir bra i slutändan oberoende av hur svårt det är att ta ett beslut som tar en vidare?

 

08.04.2016 kl. 13:47

Effektivitetsdagen

Dom bästa dagarna är när man vaknar med alla ork i världen trots en aningen för få timmar sömn. Grannen textar en klockan åtta för att bjuda över en på morgonkaffe då de renoverar i huset intill och oljudet väcker oss tidigare än vanligt. Jag går över i pyamas och pratar strunt medan han diskar. Vi önskar varandra en effektiv dag och i samma stund jag ska cykla iväg till biblioteket för att ta itu med dagens hop av arbetsuppgifter textar donnan ovan mig för att kolla läget. Biblioteksdejt byts ut mot workdejt och dagen har börjat.

(Nu ska jag fortsätta kriget mot spambloggarna på Ratata.)

 

07.04.2016 kl. 11:56

Påsklov pt.II

 

 

Sitter och fiser ikapp med hundarna på soffan i Bornem. Ganska bra påsklovssyssla för dom som undrar. Vi har alltså två veckors påsklov i Belgien istället för två dagar som i Finland. Blir definitivt inget jobbfritt påsklov men några dagar på landsbygden känns just nu som en nödvändighet. Hade planerat att åka till Rom på fredagen men efter bombningen på Zaventem åker inte flyget jag hade tänkt ta längre. Kanske lika så bra att stanna hemma.

 

31.03.2016 kl. 15:56

Påsklovet

Vet att det råder en lite längre tystnad än vanligt här inne. Kom nyss hem från Budapest och försöker just nu samla, kategorisera och placera mina tanker lite. Försöker även vila upp mig efter de otroligt stressiga veckorna. Känner mig fortfarande helt slutkörd, både fysiskt och mentalt. Budapest var dessvärre också stressigt. Har dessutom fått fjärde förkylningen detta år vilket är olikt mig som brukar ha ett kick-ass immunförsvar. Jag har hög tolerans mot stress i vanliga fall men på senare tid har det varit lite väl mycket och jag har inte kunnat välja bort något (okej, Budapest skulle jag ha kunnat välja bort men ville göra ett gott intryck på lärarna och hade redan betalat allt).

Jag vaknar med djupa, mörka ringar under ögonen varje morgon, oberoende hur mycket jag sovit. Det är också något nytt.

I förrgår cyklade jag förbi Grote Markt där folk hade lagt ut blommor, ljus och budskap efter attentaten i Bryssel. Kände nackhåren resa sig för första gången och bröt ihop. Hatet kommer mig plötsligt närmare än någonsin. Vill citera en textsnutt jag skrev efter dåden i Paris:

"Är konsten ett sätt att uttrycka utanförskap? Den frågan ställer jag mig efter måndagens föreläsning med Hans Theys, författare och tänkare. Theys är känd för att provocera sina elever och efter att ha konstaterat att en stor del av kursdeltagarna är av utländskt ursprung och att många amerikanska konstnärer är immigranter eller barn till immigranter säger Theys: "You can mix up being different with having a certain descendence. You can also just be a strange guy and not only be "different" because of your descendence". Jag slås av en tanke - är det inte också ett slags utanförskap som präglar de unga som åker iväg och strider för IS? Jag vill inte tro att någon föds ond. Alla söker efter ett sammanhang och vissa av oss hamnar på fel spår. Där vi finner gemenskap mår vi bra, men när man går så långt att man börjar döda för att känna gemenskap och mening måste man ha känt sig väldigt, väldigt ensam och utesluten innan. Det var där samhället eller skola borde ha ryckt in, innan meningslösheten tog över och ett frö av hat började gro."

 

29.03.2016 kl. 15:32

Budapest / Belgien

 

 

Är så otroligt trött på att tänka på attackerna i Belgien. På att en man med terroristkopplingar har jobbat på kärnkraftverket Doel i Atwerpen och extra skydd har satts in runt kärnkraftverken runtom i landet för att terroristcellen i Bryssel tydligen siktat in sig på att genomföra illdåd på ett kärnkraftverk.

En av mina lärare hade kanske omkommit ifall han inte hade missat sitt tåg till flygfältet på tisdagen. Och vi sitter fast i Budapest utan att kanske förstått exakt vad som hänt vårt hemland, inte riktigt säkra på ifall vi har ett flyg hem och var vi i så fall kommer att landa.

Zaventem är fortfarande stängt.

 

 

Vad som hänt känns lite mindre verkligt eftersom vi är utomlands. Här har vi fokuserat på samarbetet med Moholy Nagy-universitetet och jag har försökt ta mig in på sjukhus för att fotografera, dessvärre utan större framgång. Den här staden förblir nog lite av ett mysterium för mig. Att vara här är som att slängas tillbaka i tiden på himla många sätt. Det är så mycket i mitt liv som både börjat och slutat i denna stad.

 

 

24.03.2016 kl. 22:28

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången