vad åt du senast?
Frysta blåbär som snacks
den sista måltiden, om du fick välja?
Just nu lutar det mot farmors risgrynsgröt med saftsoppa som jag inte ätit på minst 10 år. Eller paling in 't groen, ål kokt i sås med mynta, körvel & harsyra
bästa matstaden?
Har aldrig ätit något äckligt i Paris. Annars Guangzhou pga att jag saknar riktig kinesisk mat mer än något annat!
bästa restaurangmåltiden?
Beror på landet. I Finland någon spännande pasta, i Belgien Stoofvlees (Carbonare Flamande) eller annan kötträtt som involverar öl och i Kina äter jag helst hotpot (stark buljongfondue som man doppar tillbehör i och delar med andra). Eftersom jag sade Paris som bästa matstad får jag väl säga att fransmän är väldigt bra på att tillaga anka, stekt i sitt eget fett. Otroligt gott! Blev mycket kött nu men när jag äter ute äter jag oftast kött pga att jag aldrig ätit något supergott eller mättande vegetariskt när jag varit på restaurang. Känns inte värt pengarna om det inte är gott ju.
bästa snackset?
Snacks är min största last. Allt duger som snacks! Men om jag får välja äter jag helst frukt. Halvtorkade fikon (SERIOUS NAM), rostade kastanjer. I Kina åt jag supergoda kinesiska äpplen (smakar inte alls lika tråkigt som all-around-äpplena i Europa) och kumquat.
vad orsakade förra bakfyllan?
Champagne, herregud vad töntigt det låter, men ja
mat du älskar att ha hemma?
Batat, koriander, färsk spenat, kinesisk svamp, butternut squash, överblivna musslor från min mans föräldrars musselkok (dom ska man badda i vetemjöl och steka i smör, familjerecept från min mans sida!)
vad blir det till middag?
Rödbetor, batat, knölselleri, courgette, vitlök och potatis med getost över i ugnen (tack för receptet Frida<3)
mat du hatar?
Allt med tonfisk, dålig pizza, low fat-ost, stinky tofu... koagulerat grisblod på kantonesiskt vis eller chicken feet är inte heller någon hit
om du bara fick äta en dessert för resten av ditt liv?
Jag gillar creme brûlée men samtidigt känns det så... tråkigt. Säger väl fruktsallad, då kan man variera lite.
typisk skollunch?
Två bananer. Om jag haft mer tid så har jag lunchbox med någon form av sallad.
vad är det knäppaste i din kyl?
Okej, detta är något bara belgare fattar - Speculoospasta. Det är en kräm gjord på olja och speculooskex, ser ut som jordnötssmör. Belgare älskar sina speculooskex, du hittar inte ett belgiskt hem utan dem. Någon gammal tant i Puurs i närheten av var jag bodde för två år sen kom på att smula kexen och blanda med olja, så att man kunde bre det som ett smör på vitt bröd som skollunch. Blev jättehit och sändes på TV. Only in Belgium.
och vad har du i grönsakslådan?
Just nu? Rödbetor, batat, potatis, morot, knölselleri, lök, vitlök, courgette, tomat, gurka, sallad. Och så en massa inlagda grönsaker, typ atjar tjampoer och augurkjes.
och ost?
Ooooh! Oud Brugge, Oud Amsterdam, brieost, getost och edam.
bästa stället att handla mat?
Marknader, definitivt. Var du än är. Fast här i Antwerpen går jag mest till Aldi, lågprisaffär.
mat som du önskar du vore allergisk mot?
Ingen!
vem får äta från din tallrik?
Alla som vill! Men jag blir irriterad om man vill ha mer än en tugga.