Installationsbilder

23.06.2016 kl. 01:22

Installation shots, Only Last Spring I Started Wearing Pink by Nanó Wallenius, Antwerp Tower, 20th floor 17.06-24.6.2016

 

Förutom att jag vaktat utställningen har jag suttit och editerat mina installationsbilder hela kvällen och natten. Skulle vara fruktansvärt tråkigt att inte publicera något av bildmaterialet innan jag lägger mig, så here we go!

Det ser kanske enkelt ut men alltså det är sjuka mängder jobb som ligger bakom varenda liten detalj. Alltifrån frustrerade e-mailkonversationer med byggnadens ansvariga till att sandpappra bort ojämnheter i väggarna och renovera utrymmet från början till slut. Det var kontorsutrymmen som inte renoverats på minst 10 år så ni kan ju tänka er hur det såg ut. Det som stressade mig allra mest i detta rum var ställningen som boken står på eftersom jag fick den i skick endast ett par dagar innan juryn. Allt annat hade jag planerat in i minsta detalj månader i förväg. Skulpturen och boken var liksom klara redan i vintras och behövde endast finjusteras.

Detta är alltså ena rummet jag huserade i under vår magisterutställning. Jag föredrar detta rum alla gånger över det andra rummet eftersom detta andas mer. Imorgon visar jag bilder från det andra utrymmet.

Jag har dessutom inte filmat innehållet i boken ännu, men så fort det är klart kommer det upp både här och på min hemsida (som fortfarande är under konstruktion)! Det är för övrigt med detta arbete jag även blivit utvald att delta i BredaPhoto festival.

 

Kommentarer (1)
Vitsi det hade varit fint att få se ditt arbete! Och mega grattis till festivalen, du är asgrym Nanó!♥
fia23.06.16 kl. 09:26
Tack Fia, det är megagrymt att du fick studieplats! Det var bara en fråga om tid :)
24.06.16 12:09

Capital M

 

Alla nyblivna magistrar i Antwerpen deltar i någon slags gemensam massutställning vid namn Capital-M i Park Spoor Noord här i Antwerpen. Enligt mig ser det mer ut som något slags gigantiskt jippo för att göra reklam för konstutbildningarna som Sint Lucas och Akademin har att erbjuda snarare än att erbjuda en professionell plats för de nya magistrarna att ställa ut seriöst med tanke på de dåliga förutstättningarna (fuktig gammal hangar med ojämna, lutande väggar). Igår var öppningen av Capital-M och jag hade t.o.m. investerat i mer professionella kläder för liknande evenemang då jag inför öppningen av Deep End insåg att jag inte hade några passande kläder alls. Igår kände jag mig riktigt fin. Annars sportar jag mest färgglada sneakers och yoga pants.

 

 

 

 

25.06.2016 kl. 23:32

Only Last Spring I Started Wearing Pink

 

Sju dagar tog det att tillverka de 24 första böckerna! Men gud vad nöjd jag är. Upplagan är 50 böcker och resten tillverkar jag i höst. Är inte säker på ifall jag visat upp hur utsidan av boken såg ut men nu så! Boken är storlek A4.

 

 

24.06.2016 kl. 12:25

Installationsbilder 2

Installation shots, Dress For Success / Take It Like a Man by Nanó Wallenius, Antwerp Tower 20th floor, 17.06-24.06

 

Här är mitt andra utrymme. Rummet är L-format och det mest kritiska momentet här var när jag klistrade fast de största bilderna på väggarna. Perfektion är nyckeln till ett bra vitsord och när jag satt på golvet och smetade ut innehållet ur en stor burk klister över mina bilder funderade jag en god stund på vad fan jag hade gett mig in på så nära inpå juryn. Som tur gick allt som det skulle.

I överlag är jag inte lika nöjd med miljön nu som jag var förra veckan. Jag börjar känna att utsikten och de distraherande elementen i utrymmet jobbar emot verket. Jag är nöjd med hur jag placerat bilderna men gillar inte känslan av att det syns att det inte är ett galleri. Som jag nämnde tidigare fick jag departementets enda pris samt två nomineringar för utomstående priser som avgörs av två helt andra juryn. Den första juryn tror jag att jag har en väldigt liten chans att övertyga så den får faktiskt bli av här i Antwerp Tower. För den andra nomineringen, vars jury blir av den 5 juli, bestämde jag mig dock för att bygga upp allting på en helt annan plats eftersom det är en så pass stor summa pengar som står på spel. Att vara nominerad för detta pris är redan något jag aldrig trodde skulle hända mig och då vill jag verkligen att mitt arbete ska kännas 100% rätt och då är inte detta rätt miljö.

Vet egentligen inte vem som är intresserad av att läsa om hur det fungerar när man blir magister vid en konstakademi utomlands, men om inte annat så kan det vara intressant för mig själv att titta tillbaka på senare. Vid Akademin är det i alla fall en massa tävlingar när man blir magister (alla nyblivna magistrar är automatiskt med och tävlar om priser och nomineringar). Vad jag har förstått är det dock inte lika i alla konstakademier i Belgien utan endast Akademin i Antwerpen eftersom den är "viktigast".

Tänker dock inte förklara verken här eftersom jag tycker de ska upplevas på plats och inte läsas om! Det tar liksom bort 70% av spänningen. Jag föredrar att låta verken tala för sig själva.

 

23.06.2016 kl. 22:28

Smycken av hår

Känns som jag vill börja varje inlägg med att skriva om hur slut jag känner mig men det är kanske inte så jättespännande. Snart är det i alla fall sommar. Här börjar sommarlovet första juli istället för juni.

Jobbar lite spontant med en annan magister just nu trots att jag inte riktigt har tid, nämligen Pallavi Verma som studerar smyckesdesign. Liksom alla andra linjer vid Akademin är vad man gör väldigt individuellt och när jag såg hur Pallavi jobbar med sina smycken av kunde jag inte säga nej till ett samarbete! Hon jobbar med sitt eget hår och skapar bland annat broscher som kan bäras på olika sätt, både utan och med silverspänne. På den vi fotade till flyersen för hennes magisterutställning i Park Spoor Noord hade hon skrivit "femininitet" på sitt modersmål hindi med sitt eget hår (på bilden ovan minns jag dessvärre inte vad hon hade skrivit). Tycker i alla fall det var väldigt vackert och älskar både konceptet, materialet och resultatet. Kanske visar mera en annan gång!

 

28.05.2016 kl. 23:11

En rosa hälsning

 

 

 

 

Det är 26 grader ute men här sitter jag i biblioteket och jobbar på min hemsida innan gratislicensen för programvaran jag använder går ut. Passande nog bär jag rosa dagen till ära. Här kan ni se ungefär hur hemsidan kommer att se ut:

 

 

 

 

 

 

Med detsamma tycker jag att det är dags att berätta om en av mina tre projekthelheter som ingår i mitt examensarbete. I detta projekt, "Only Last Spring I Started Wearing Pink", ingår en publikation, en fotoserie, en skulptur, en ljudfil och en performance. Med tanke på titeln låter det kanske som något väldigt personligt. Skulle dock snarare säga att inspirationen är personlig medan det slutgiltiga handlar mer om färgpsykologi i allmänhet, framställt på ett nästan vetenskapligt sätt. Performancen har troligtvis premiär den 24 juni. Och hur kommer det se ut dårå? Exklusiv smygtitt kommer här:

 

 

 

 

 

 

 

 

07.05.2016 kl. 13:09

DEEP END @ Antwerp Tower

 

 
bild - A-tower.be

Äntligen kan jag berätta om var vi ska ha vår slututställning Deep End! Jag har lyckats boka 20:e våningen av Antwerp Tower från 17-24 juni för oss magistrar-to-be. Det är vita kontorsutrymmen med glasdörrar med fantastisk utsikt (både caféer, andra utställningar och nattklubbar i samma byggnad!! Byggnaden är Flanderns största pop-up-projekt fram till september) och det kommer bli helt jävla smashing. I ett av de gamla kontoren ska vi ha en pop-up shop för att promota vårt departement (Akademin är i finansiellt trubbel på grund av regeringen och vi elever vill såklart hjälpa till med att supporta vårt departement).

Detta blir den första utställningen som jag verkligen kommer bygga upp från 0 till 100% och det är nu som vi förbereder oss för att bjuda in gallerier, muséer och branschfolk för att ha en professionell grund att stå på när vi slussas ut i arbetslivet som färdiga konstnärer. Är så galet uppspelt just nu för denna lokal! Kolla in utsikten liksom.

 

bild - Gazet van Antwerpen

 

 

03.05.2016 kl. 17:53

Bedside table notes

 

 

Now we've been quiet for about an hour, you whisper in my ear.

I knew you were counting the time, I reply.

 

27.04.2016 kl. 00:39

#AxillaryApril

Det är nu några månader sedan jag och koltrast slog våra kloka huvuden ihop och bestämde oss för att starta en hashtag för april på Instagram, nämligen #AxillaryApril. Medan andra odlar påskgräs odlar vi hår i armhålorna denna månad. Vi vill uppmana kvinnor att lära känna sina kroppar genom att låta armhålehåret vara i april. När månaden är slut kan man ju göra hur man vill, såklart. Det intressanta är ju ens relation och syn på armhålan som kroppsdel och hur den förändras när man slutar med någonting som är en del av kvinnoidealet i vårt västerländska samhälle.

Jag började själv raka bort armhålehåret eftersom alla andra tjejer i klassen gjorde det. Ville inte sticka ut mer än någon annan vilket var dödssynden nr.1 under min skoltid. Under tonåren började jag experimentera med att låta det växa men det var inte förrän våren 2013 som jag började låta det vara helt. Ibland har jag rakat, ibland inte, beroende på humör och hur mycket blickar jag är beredd att ta.

I början upplevde jag att jag luktade mer med hår under armarna men jag tror mycket av det sitter i huvudet. Alla killar jag någonsin varit intim med har ju armhålehår och dom doftade alla skitgott. Doften av en person är ju det hetaste som finns. Väldigt mycket av vad vi upplever som snyggt/icke-snyggt och äckligt/icke-äckligt kan modifieras om vi börjar analysera och ifrågasätta (i alla fall är det så med mig). Det fanns ju en tid då jag själv tyckte det var sunkigt för att man lärt sig att det är äckligt men idag tycker jag det är sjukt tändande med armhålehår hos tjejer. Hår på kroppen får man ju för att man blir vuxen. Är rätt trött på att tjejer jämt ska modifiera sina kroppar mot något slags ungdoms/barnideal. Jag vill inte känna mig tvungen applicera detta barnideal på mig liksom bara för att resten av det västerländska samhället gör det. Jag går hellre min egen väg.

 

02.04.2016 kl. 15:50

Sömntips emottages

 

bild från Mollys Instagram

 

Kroppen är dödstrött och jag har varit igång hela dagen men kan såklart inte sova. Hur typiskt?

 

16.03.2016 kl. 00:34

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången