Capital M

25.06.2016 kl. 23:32

 

Alla nyblivna magistrar i Antwerpen deltar i någon slags gemensam massutställning vid namn Capital-M i Park Spoor Noord här i Antwerpen. Enligt mig ser det mer ut som något slags gigantiskt jippo för att göra reklam för konstutbildningarna som Sint Lucas och Akademin har att erbjuda snarare än att erbjuda en professionell plats för de nya magistrarna att ställa ut seriöst med tanke på de dåliga förutstättningarna (fuktig gammal hangar med ojämna, lutande väggar). Igår var öppningen av Capital-M och jag hade t.o.m. investerat i mer professionella kläder för liknande evenemang då jag inför öppningen av Deep End insåg att jag inte hade några passande kläder alls. Igår kände jag mig riktigt fin. Annars sportar jag mest färgglada sneakers och yoga pants.

 

 

 

 

Kommentarer (1)
Löjligt snygg outfit + proffsig. 10/10!
Ellen27.06.16 kl. 14:00

absolut ingenting

 

 

Detta är första veckoslutet på ett halvår då jag har absolut ingenting att göra. Jag medger motvilligt att dessa två dagar känns en aningen meningslösa men försöker övertyga mig själv om att man behöver dagar då man inte gör någonting alls trots. Det enda jag planerat göra är att tappa upp ett bad, lägga ansiktsmask och sysselsätta mig med porrengöring. Totalt onödiga saker som ändå känns väldigt nödvändiga en söndag utan sommarväder.

På tisdag har jag min sista jury.

Vad händer sedan?

 

03.07.2016 kl. 16:52

Second hand-utmaningen

 

 

Är sen med att hänga på second hand-utmaningen jag fick av Julia eftersom jag varit alldeles för upptagen de senaste månaderna. Igår när jag byggde inför min sista jury råkade jag dock ha på mig mestadels andrahandskläder. Det får bli mitt bidrag! Hängselbyxor, magkort topp och sneakers med rosa detaljer.

Hängselbyxorna är årets bästa andrahandsfynd! Kommer ha dom hela sommaren. Mycket bekvämare än vanliga jeans och varken skaver eller spänner när min mage sväller upp på grund av mens eller matkoma.

02.07.2016 kl. 17:32

What is home anyway?

 

 

 

Typ hela året har jag gått runt och haft ont i magen över att detta skulle bli mitt sista år i Belgien. Tanken på att åka tillbaka till Finland och börja om där lockar inte alls. Jag vill inte söka jobb jag aldrig kommer att få, vill inte leva med ett språk som min hjärna inte är kompatibel med.

Tycker inte heller att det känns bra att jag skulle flytta tillbaka för min partners skull trots att det är vad folk verkar förvänta sig. Ingendera av oss är intresserade av ett traditionellt vovve, villa & volvo-liv trots att det fanns en tid då vi trodde att det var just det livet vi ville ha. Idag vill vi leva på olika platser och då får det vara så. Just nu är jag lyckligare och allt känns klarare än vad det kanske någonsin gjort och att flytta hem då vore konstigt.

Det hela känns inte så dramatiskt om jag ska vara helt ärlig. Internet gör alla avstånd kortare och jag trivs så himla himla bra här borta. Ni fattar inte vilken tyngd som föll från mina axlar när jag kom fram till att jag inte behöver åka tillbaka bara för att det var min ursprungliga plan.

Njae. Jag blir kvar i Belgien ett tag till. Och det känns väldigt fint!

 

01.07.2016 kl. 19:36

Proklamation + Amsterdam

Idag var jag av och an till Amsterdam med den här bönan.

Två timmar.

Två timmar tog det att åka från Antwerpen till Amsterdam. Typ Åbo-Helsingfors fast mycket billigare biljettpris. Borde helt klart åka till Nederländerna oftare. Varje gång jag är i Amsterdam känns det lite som när man som finländare åker till Stockholm. Folket i Amsterdam är lite längre, lite snyggare och lite gladare än folket hemma i Antwerpen.

Hade proklamationen igår kväll och nu börjar det kännas som att jag faktiskt är färdigstuderad trots att det känns underligt att lämna skolan och börja med nästa kapitel.

I morgon släpper jag en liten nyhet på bloggen. God natt <3

 

01.07.2016 kl. 00:59

Bed Scenes

 

 

Utöver mitt egna magisterarbete har jag också skrivit texterna till Oonas magisterarbete "Bed Scenes" som består av två böcker (hon studerar grafisk design vid Akademin). Texterna har hon mycket snyggt flätat in i sina illustrationer och jag tycker det hon gör är helt fantastiskt vackert och framförallt eget.

Det var första gången jag någonsin skrivit på engelska och jag måste säga att det var en utmaning att skriva på ett språk som inte flöder lika fritt som mitt modersmål. Visst, jag har levt mitt liv på engelska (och nederländska!) i fem år men det var troligen sista gången jag någonsin skrivit något på ett annat språk. Tyckte dock det var ett inspirerande tema att skriva om. Vad händer egentligen i en säng? Det är en plats för kärlek, sex, gräl, sjukdom, lättja, mardrömmar och så himla mycket mer. Jag vet inte ifall jag kommer publicera texterna här på bloggen då jag inte är helt nöjd med dom, men några bilder från  boken kan jag i alla fall bjuda på.

 

28.06.2016 kl. 01:39

Website

 

www.nanowallenius.com

 

In och kolla!

26.06.2016 kl. 01:10

Only Last Spring I Started Wearing Pink

 

Sju dagar tog det att tillverka de 24 första böckerna! Men gud vad nöjd jag är. Upplagan är 50 böcker och resten tillverkar jag i höst. Är inte säker på ifall jag visat upp hur utsidan av boken såg ut men nu så! Boken är storlek A4.

 

 

24.06.2016 kl. 12:25

Installationsbilder 2

Installation shots, Dress For Success / Take It Like a Man by Nanó Wallenius, Antwerp Tower 20th floor, 17.06-24.06

 

Här är mitt andra utrymme. Rummet är L-format och det mest kritiska momentet här var när jag klistrade fast de största bilderna på väggarna. Perfektion är nyckeln till ett bra vitsord och när jag satt på golvet och smetade ut innehållet ur en stor burk klister över mina bilder funderade jag en god stund på vad fan jag hade gett mig in på så nära inpå juryn. Som tur gick allt som det skulle.

I överlag är jag inte lika nöjd med miljön nu som jag var förra veckan. Jag börjar känna att utsikten och de distraherande elementen i utrymmet jobbar emot verket. Jag är nöjd med hur jag placerat bilderna men gillar inte känslan av att det syns att det inte är ett galleri. Som jag nämnde tidigare fick jag departementets enda pris samt två nomineringar för utomstående priser som avgörs av två helt andra juryn. Den första juryn tror jag att jag har en väldigt liten chans att övertyga så den får faktiskt bli av här i Antwerp Tower. För den andra nomineringen, vars jury blir av den 5 juli, bestämde jag mig dock för att bygga upp allting på en helt annan plats eftersom det är en så pass stor summa pengar som står på spel. Att vara nominerad för detta pris är redan något jag aldrig trodde skulle hända mig och då vill jag verkligen att mitt arbete ska kännas 100% rätt och då är inte detta rätt miljö.

Vet egentligen inte vem som är intresserad av att läsa om hur det fungerar när man blir magister vid en konstakademi utomlands, men om inte annat så kan det vara intressant för mig själv att titta tillbaka på senare. Vid Akademin är det i alla fall en massa tävlingar när man blir magister (alla nyblivna magistrar är automatiskt med och tävlar om priser och nomineringar). Vad jag har förstått är det dock inte lika i alla konstakademier i Belgien utan endast Akademin i Antwerpen eftersom den är "viktigast".

Tänker dock inte förklara verken här eftersom jag tycker de ska upplevas på plats och inte läsas om! Det tar liksom bort 70% av spänningen. Jag föredrar att låta verken tala för sig själva.

 

23.06.2016 kl. 22:28

Installationsbilder

Installation shots, Only Last Spring I Started Wearing Pink by Nanó Wallenius, Antwerp Tower, 20th floor 17.06-24.6.2016

 

Förutom att jag vaktat utställningen har jag suttit och editerat mina installationsbilder hela kvällen och natten. Skulle vara fruktansvärt tråkigt att inte publicera något av bildmaterialet innan jag lägger mig, så here we go!

Det ser kanske enkelt ut men alltså det är sjuka mängder jobb som ligger bakom varenda liten detalj. Alltifrån frustrerade e-mailkonversationer med byggnadens ansvariga till att sandpappra bort ojämnheter i väggarna och renovera utrymmet från början till slut. Det var kontorsutrymmen som inte renoverats på minst 10 år så ni kan ju tänka er hur det såg ut. Det som stressade mig allra mest i detta rum var ställningen som boken står på eftersom jag fick den i skick endast ett par dagar innan juryn. Allt annat hade jag planerat in i minsta detalj månader i förväg. Skulpturen och boken var liksom klara redan i vintras och behövde endast finjusteras.

Detta är alltså ena rummet jag huserade i under vår magisterutställning. Jag föredrar detta rum alla gånger över det andra rummet eftersom detta andas mer. Imorgon visar jag bilder från det andra utrymmet.

Jag har dessutom inte filmat innehållet i boken ännu, men så fort det är klart kommer det upp både här och på min hemsida (som fortfarande är under konstruktion)! Det är för övrigt med detta arbete jag även blivit utvald att delta i BredaPhoto festival.

 

23.06.2016 kl. 01:22

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången