Stockholmstips?

10.08.2016 kl. 15:32

Ett årligt besök i Stockholm brukar oftast ta plats på hösten. Eftersom jag är trött på mina stökiga anteckningar på både mobil och dator tänkte jag skriva upp ett par rader med intressanta saker jag har i åtanke när jag åker:

 

- Moderna muséet med Yayoi Kusamas utställning In Infinity. Jag vet att det här är pikupikulite förbjudet att säga (för alla verkar älska fotografiska) men jag går 100 gånger hellre till Moderna än till Fotografiska. Förstår inte att Fotografiska muséet i Stockholm inte kan vara mer som FOAM i Amsterdam och lite mindre som... Fotografiska.

- Veronica Maggios spelning i Stadion. My. God.

- Bokhandlar: Söderbokhandeln på Götgatan 37, Rönnells antikvariat på Birger Jarlsgatan 32B, Bysis bok och papper på Hornsgatan 80 och Konst-ig på Åsögatan 124. Om jag går förbi Gamla stan vill jag också kolla in Centralantikvariatet på Österlånggatan 53. Här köpte jag min nästan felfria Århundradets Kärlekssaga för flera år sedan!

- Äta: Ki-Mama Ramen på Birger Jarlsgatan 93 & 58 Dim Sum på Renstiernas gata 23 har jag länge viljat besöka. Diverse mysiga fik tror jag man hittar medan man vandrar runt.

- Bonniers konsthall på Torsgatan 19. VILL HIT.

Besvikelsen: att Magasin III inte har någon utställning just nu :'(

 

Övriga tips emottages med nyfikenhet! Jag tycker om böcker, att ta det lugnt, nutidskonst och asiatisk mat. Försöker som bäst googla fram nya konstgallerier/konsthallar men det är svårare än vad jag trodde?

 

Kommentarer (2)
JA JA JA !!
julia10.08.16 kl. 23:11
!!!!!
16.08.16 00:04
Jag avskyr Fotografiska. Alltså, jag ogillar det inte - jag tycker att det är helt fruktansvärt. De visar typ bara sexistiska fotografer (Utställningen med Newton var fruktansvärd), beter sig som att Anders Petersen och Strömholm är de enda två fotograferna som finns i Sverige och nej usch - jag tycker verkligen att de förvaltar fotografiets historia så dåligt. När det skulle kunna vara så bra!
stormen15.08.16 kl. 21:30
JA MEN ELLER HUR!!! Tack snälla för att denna kommentar!! För jag har typ gått runt och tänkt EXAKT samma sak (särskilt om Newton). Tycker också det är så himla trist att Petersen och Strömholm jämt och ständigt tas upp som de enda väsentliga namnen i Sverige och att de få yngre fotograferna de lyft upp "gått i deras fotspår". Var är den kreativa friheten undrar jag? Varför ska all fotografi som lyfts upp i Sverige vara svartvit, kornig och melankolisk? Alltså vi behöver vara fler som vågar säga att Fotografiska inte är bra.
16.08.16 00:03

"Hatar att jämt ha kaos i mitt huvud. Det är som en storm som aldrig mojnar."

 

 

Eftersom jag i år har bloggat i hela tio år tänkte jag att det kanske skulle vara intressant med en mini-throwback till hur min blogg såg ut för typ åtta år sedan. Jag gick sista året i gymnasiet, köpte kläder för alla pengar jag tjänade och bloggade om dem. Dessutom mådde jag rätt dåligt och visste inte alls vad jag ville göra med mitt liv.

 

"Tre år av tankar som "när tar det här slut?" gör inte gott för själen. Jag längtar till framtiden. Längtar. Otroligt mycket."
 

 

Ett tag hade jag dille på 40- och 50-tal. På den här tiden bodde jag ännu hemma hos mina förlädrar men frilansade för Papper och var ungdomsjournalist på HBL. Det bästa jag visste var second hand och vintage och jag skrev ett antal loppisguider för olika tidningar.

 

 

Utöver 40- och 50-talsfrossan hade jag mot slutet av gymnasiet en väldigt svartvit stil med bucklig silhuett samt någon enstaka annorlunda detalj. När jag tänker efter spenderade jag nog största delen av min fritid på att kolla in modevisningar på nätet, gå runt i klädaffärer och skriva om kläder och stil. Men ju närmare bloggens slut jag kommer, desto mer personlig text dyker upp.

 

"Man vaknar upp på fel sida. Man vill göra en massa saker men orkar inte ta initiativ till någonting. Man börjar oroa sig för en massa saker. Man känner att det inte är någon vits med någonting.
Allt är bara åt helvete.
Vad gör man en sådan dag?"

 

 

"Fantiserar om mitt liv i olika dimensioner. Jag blir liksom helt isolerad i mina egna tankar. Det är lite samma sak när jag läser en bok eller en text. Jag försvinner helt och hållet från denna värld. Och det är så fantastiskt skönt."

 

Det är nästan läskigt att bläddra igenom de sista sidorna på min gamla lösenordsskyddade blogg. Det känns så fult på något vis. Som att jag inkräktar på en tonårings mest privata tankar. När jag läser och bläddrar bakåt förstår jag inte att jag faktiskt skrev så öppet om något som alldeles tydligt var ångest. Ju mera jag tänker på det, desto mer tänker jag på att jag borde ha fått hjälp. Den enda personen som någonsin såg att jag mådde dåligt var min nog grupphandledare. Jag hade som ovana att gråta i tomma klassrum i skolan och efter att han såg mig en gång skickade han mig till skolkuratorn.

 

 

"Jag hatar att jämt ha kaos i mitt huvud. Det är som en storm som aldrig mojnar."

 

"Jag är så rädd att jag inte blir antagen. Så himla rädd. Det är min största ångest just nu om kvällarna. Därför är det ett stort plus att jobba som lärare hela dagarna, jag somnar bättre om kvällarna. Jag är så otroligt slut, i både hjärnan, kroppen och munnen varje dag jag kommer hem. Jag har inte lika mycket tid att tänka på någonting som gör mig ledsen, jag somnar nästan helt utan att tveka, så dödstrött är jag. Jag fattar inte att jag orkar socialisera hela dagarna. Men man tvingar sig själv, axlar lärarrollen, lever sig in. Jag spelar teater."

 

"Tänker på saker jag inte vill tänka på, minns saker jag inte vill minnas, blir irriterad på människor jag inte borde bli irriterad på, är en person jag inte vill vara."
 

 

 

"Feminism är nämligen så jävla, jävla, JÄVLA viktigt. Jag är feminist tills döden skiljer åt mitt intellekt från min kropp, så viktigt tycker jag det är."

 

Det var i början av gymnasiet som jag upptäckte feminismen och såklart skrev jag en del om det också. Minns hur jag försökte berätta åt totalt ointresserade kompisar om hur jag hade slutat raka benen och att jag funderade på att sluta raka mig under armarna också. Under den här perioden av mitt liv saknade jag verkligen någon att prata med om sådant som faktiskt intresserade mig.

 

 
"Detta är förmodligen det sjukaste jag sagt på länge, men Louis Garrel ser ut som en kille som doftar väldigt gott."

 

Samtidigt dryper min gamla blogg av en del gulliga citat blandat med svordomar (helt sjukt hur jag kan ha svurit så mycket i skriven text?!) och klockrena tonårsvisdomar:

 

"Innan självständighetsfesten köpte jag ett par platåskor av en väldigt dålig orsak, nämligen att jag inte kunde sluta tänka på dem. "

 

 

Det var väl ungefär den bloggen (som för övrigt hette Get Nanóismed, vilket namn). Åtta år är en lång tid och mycket har man hunnit gå igenom sedan dess. Att vara 25 är nog rätt skönt.

 

 

25.08.2016 kl. 17:28

Detaljer i en drömlya del ett

 

Om det är något som känns lite småfånigt så är det att sitta i fel land och planera hur ens följande boende ska se ut (när man ändå inte kommer ha pengar att köpa exakt vad man vill men aja ni fattar). Min inredningsgen har nu hoppat sig gul och blå av excitement och jag har typ pinterestat sönder mitt nät på senare tid. Här kommer min bloggs första pinterest-inlägg! Försöker endast att inkludera realistiska saker här så att jag inte sedan blir allt för deppad när jag inte kan köpa t.ex. mina drömglas från Kate Spade... I alla fall, min nästa lya är alltså en tvårummare, har högt till tak, stora fönster och vita väggar. Där har ni basen. Nu kör vi!
 

 


bildkälla

 

Förvaringslådor i akryl är en dröm jag haft i flera år och det är nu eller aldrig liksom. Mitt skrivbord är ett stycke fiber board jag hittat i en container med skräp och stolsbenen är såna där obehandlade bockar i ljust trä från byggaffären. Drömmer om att ha öppna hyllor (även dom av fiber board) ovanför skrivbordet med vanliga obehandlade trätrianglar som stöd. Alltså fatta hur snyggt.

 

bildkälla


Efter att ha letat runt på nätet efter växter stötte jag på elefantörat som kändes väldigt bekant. Sedan kom jag på att de växte vilt överallt i Guangzhou och nu är jag typ såld. Sedan ska jag ha succulenter, svärmorstunga och kaktusar. En stor kaktus skulle vara hur fint som helst men jag tror jag satsar på större elefantöron och en mellanstor kaktus. Vill för övrigt att alla mina krukor ska vara terracottafärgade, känns mest lättmatchat då plus att jag tänker mig att färgen kommer passa bra tillsammans med ljusgrått som ska bli vardagsrummets basicfärg. Vill så gärna ha en grå, mjuk soffa. Skulle vara drömmen att hitta en begagnad grå Kivik-soffa från Ikea på något loppis någonstans.

 


bildkälla 1 & 2

Assymetriskt svart-vitt-grått porslin i kombination med HEMAs Amsterdam-serie. Behöver alltså inte vara just de vit-svarta kärlen ovan, vill bara ha det lite assymetriskt liksom. Angående Amsterdamserien - den är billig och har en fin smutsgrön färg och kommer matcha jättefint med terracottakrukorna + svart/vitt/grått. Allt detta gärna i kombo med muggar i stil med denna, denna eller denna mugg.

 

bildkälla

Synlig förvaring för mina skor. Detta står högt på min prioritetslista! Är väldigt enkelt att bygga en likadan som på bilden dessutom, allt man behöver är två stegar och några hyllor av olika längd. Helst i obehandlat trä.


Okej, det var nog med inredningsnörderi för idag. Kanske kommer en annan del en annan dag.

 

24.08.2016 kl. 23:28

Var man oftast hittar mig

 

 

Internet:

1. Här såklart. Min blogg är mitt snurriga anteckningsblock och jag försöker gå tillbaka till att skriva i här en gång om dagen nu.

2. Instagram som Brabo_babe och nanowallenius. Och varför har jag två? Jo, Brabo babe gör jag på nederländska och funkar som storage för bloggbilder och där använder jag inga vita ramar. Det andra kontot är mera representativt och där gäller färgkoordinering och vita ramar. Ja ja hej hej jag är något obsessed med instagram.

3. Snapchat som nanowallenius. Älskar detta medium <3

4. Min kreativa portfolio på cargocollective, min hemsida som konstnär, och mina tre olika tumblrs; nanowallenius, Ouzhuang (överloppsbilder) & Ninetyninephotos (gammalt projekt).

5. Facebook såklart. Men skulle nog avsluta mitt facebookkonto om det inte vore för att jag bor utomlands och det är lätt att hålla kontakt med kompisar via fejjan.

6. Pinterest. Kan spendera ohälsosamt lång tid här.

7. Spottan. Har ytterst luddiga spellistor här men jag har haft mitt konto sedan 2008 då det lanserades och har delat det med två andra personer så det är väldigt rörigt här. Men om någon följer mig följer jag gärna tillbaka, gillar att se vad andra lyssnar på.

 

Åbo:

1. Studentbyn. Brukar bo här när jag är i Åbo och jag går en del promenader i området för jag tycker arkitekturen är jättehäftig.

2. Fabbes café. När jag är i stan går jag helst hit eftersom de har rimliga priser och det är supermysigt + mitt emellan studentbyn och stan.

3. Stadsbiblioteket. Brukar sitta på golvet i bibban och bara bläddra i böcker.

4. Frälsningsarméns lopptorg på universitetsgatan. Går hit jämt eftersom det råkar ligga intill mina föräldrars hem.

5. Yangtze på tavastgatan. Efter att mitt kinesiska favoritmatställe vid torget bytte ägare och blev sämre har jag en känsla av att jag kommer gå till Yangtze rätt ofta, de har autentisk kinesisk mat och lunchbuffén inkluderar också autentiska rätter. Är inte förvånad att Yangtze ligger på plats nummer 15 på Tripadvisors restauranger i Åbo.

6. Pho Ngon i forum. Pho är mitt knark.

 

Antwerpen:

1. Akademin och vad som finns i kvarteret där runt - caféet Tartine och caféet Normo särskilt.

2. MHKA & Fotomuséet. Gillar särskilt MHKA som har modern konst.

3. Park Spoor Noord & området kring Het Mas. Förr gick jag ofta här men nu när jag flyttar till Berchem tror jag jag kommer röra mig mer t.ex. på Statiestraat för att köpa råvaror & i Berchem i allmänhet. Lovar blogga massor om mitt nya område i Antwerpen!

4. Opnieuw & co i Mortsel. Hit brukar jag ta spårvagnen för att köpa billiga loppisgrejer. Hög fyndfaktor!

5. Min säng eller arbetsbord. Jag gillar att ha folk över och särkilt när nära vänner sover över.

 

23.08.2016 kl. 16:39

Instant Ramen Upgrade

 

Kommer ni ihåg när man typ tretton år och precis hade upptäckt MAMA-nudlarna i mataffären? Det var grejer det. Som tonåring åt jag snabbnudlar minst tre gånger per vecka. Coolare och godare än alla Saarionens mikropizzor och snabbmakaroner i världen. Min kärlek för nudlar fortsatt upp i vuxen ålder och jag tänkte idag tipsa om att man mycket enkelt kan uppgradera sina snabbnudlar med gamla grönsaker från kylskåpet.

 

Det här behöver du

  • MAMAs risnudlar med grönsaksbuljong (föredrar risnudlar, de oljiga "vanliga" vetenudlarna gillar jag inte riktigt). Ta två paket om du är riktigt hungrig!
  • Buljong: Kokhett vatten, den gröna kryddpåsen från nudelpaketet, sojasås, sesamolja, mörk vinäger (använde kinesisk röd vinäger). Misosoppa går också istället för nudelbuljongen!
  • Övriga ingredienser: Röd chili, koriander, vårlök, champinjoner, kinakål, löskokt ägg & sesamfrön. Andra grönsaker som funkar i detta är morotstärningar, majs, spenat, sjögräs, silken tofu eller valfri överbliven tunt skivad köttbit från gårdagens middag. Använd fantasin!

 

  1. Koka ägget som du önskar (jag kör med lätt löskokt ägg) och koka vattnet till nudlarna.
  2. Ta en stor skål och hacka dina grönsaker i önskad form (inte för smått) och lägg dem i skålen tillsammans med nudlarna och den gröna kryddpåsen. Hacka inte koriandern utan klipp av långa stjälkar med blad och allt från växten och lägg i dom med, ju mer koriander desto godare! Det där med att bara använda bladen och inte stjälkarna är matsvinn. Skippa den gula påsen som kommer med nudlarna, det är oftast en härdad olja som smakar fejkad vitlök.
  3. Häll över det kokande vattnet (inte för mycket! Använd en lämplig mängd så att inte buljongen blir smaklös) i skålen och blanda lite om du tycker det behövs. Smaka av med sojasås och kinesisk vinäger. (Om du använder silken tofu är det nu som den ska i, den kan nämligen vittra sönder om du rör om i skålen eller häller hett vatten direkt på den.)
  4. Medan skålen med nudlar/grönsaker/buljong gottar till sig kan du skala ägget, dela det på hälften och hacka vårlökens gröna del. Lägg i ägghalvorna och dekorera med sesamfrön (jag hade svarta hemma) och hackad vårlök. Häll över en tesked sesamolja and you're good to go!

 

 

 

22.08.2016 kl. 15:59

Växttipsa mig!

 

 

 

Det är väl mer eller mindre klappat och klart att jag flyttar in i en tvåa i Berchem i början av september och jag kan knappt vänta! Lägenheten är inte särskilt välisolerad (inget dubbelglas) och värms på gas men jag hoppas att jag själv ska kunna isolera det lite bättre med hjälp av isoleringstejp, skumgummi för dörrarna och andra diverse isolation-hacks. Sedan tänker jag mig mycket mjuka material överallt, en stor mysig soffa, mycket kuddar, puffar och så.

Enda problemet är väl kanske att jag inte vet hurudana växter som klarar av kallare temperaturer och temperaturskiftningar. Och vem vill bo utan växter? Inte jag! Jag drömmer om succulenter, monstera, en stor kaktus och hängande växter.  Är det någon växtkännare här som vet något om saken, hojta till!

 

21.08.2016 kl. 20:25

Den finska sommaren

Alltså. Jag önskar att augustinätterna kunde vara lika fina som ett fåtal av julinätterna var.

Genomlider vi verkligen en hel vinter för de där enstaka ljumma sommarnätterna som sedan i våra minnen får representera hela sommaren?

När det är höst lever vi fortfarande på minnena av de tiotal varmare dagarna då det inte blåste eller regnade under de tre sommarmånaderna. När det är vinter och iskallt tänker vi "men det blir ju vår snart". När det är vår och fortfarande iskallt tänker vi "men det blir ju sommar snart". När det är sommar och det bara regnar och blåser så tänker vi "men vi får ju i alla fall mycket blåbär i sommar". Blåbär som vi sedan fryser in för att återigen överleva en kolmörk vinter då ingenting kan växa. Blåbär som får representera ljusglimtarna av den finska sommaren som kom så oerhört långsamt och försvann lika snabbt som hösten kom tillbaka.

 

 

18.08.2016 kl. 22:11

En lista med 32 frågor

 

 

Nu tänkte jag att det kunde börja hända lite mer både på Ratatas framsida och här på min blogg. Semestern börjar vara över för de flesta och jag tänkte att bloggen kan få sig en liten omstart med hjälp av en lista jag hittade hos Lina.

 

1. Hur gammal är du om fem år? 30 år. Herregud vill inte tänka på detta! Jag vill varken ha barn, köpa hus eller bo ihop med min pojkvän just nu. Känner mig extremt efter åldersmässigt.
2. Vem var den sista du träffade? Hemlis.
3. Hur lång är du? 175 centimeter
4. Vilken var den senaste film du sett? Först tänkte jag "Fan, det är ju Pokémon tvåan, gud vad skämmigt" och sen kom jag på att jag såg How to lose a guy in 10 days med Julia i Stockholm. Vet inte vilkendera som är värre. Tyckte faktiskt Pokémonfilmen var bättre...
5. Vem ringde du senast? Mamma.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "nå någo grönsaker också, typ mycket champinjoner och zucchini. Finns knappast tofu men om du hittar äter jag gärna. naturell yoghurt" till mamma (lista på råvaror hon kunde köpa i Dalsbruk)
7. Var är dagens planer? Har ätit frukost, lagat lunch till hela familjen, kollat in detaljer om mitt kinesiska visum, målat en trädgårdsbänk vars köpare kommer och hämtar i morgon och ska ännu fotografera bänken i fråga bara det slutar regna.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa! men skicka sms går också bra.
9. Är du en morgon- eller kvällsmänniska? Olika från dag till dag men oftast kvällsmänniska.
10. När såg du senast din mamma? I morse.
11. Vilken ögonfärg har du? Grönblå med koppar runt irisen.
12. När vaknade du idag? 9.50
13. Har du någon gång hittat en katt? Hittade en gång ett kattlik när jag gick hem från Impivaara när jag var liten (detta var innan mobiltelefonernas tid och min simträning var inställd så fick gå i en timme för att komma tillbaka till Åbo centrum).
14. Vilken är din favoritplats? Jag har många favoritplatser. Men var jag än känner mig bekväm brukar snabbt bli en av dem.
15. Vilken plats föredrar du minst? Trånga utrymmen var det är svårt att ta sig ut eller långt till toalett, det ger mig panik.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Kanske jag om tio år kan tänka mig att bo ihop med en partner och kanske börja tänka på barn? Och jag hoppas jag är glad, omgiven av vänner och har gjort mig ett namn inom min bransch så att jag så småningom ska börja få betalt för vad jag gör.
17. Vad skrämde dig som barn? Att vara utanför.
18. Vem fick dig att skratta senast?  Jeroen igår kväll.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, har flera! Lyssnar på dom på min vinylspelare i skärgården.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? När jag sover ensam eller med min pojkvän är jag alltid naken, annars sover jag i en lös topp och boxers.
22. Hur många kuddar har du i sängen? En.
23. Hur många länder har du bott i? Tre.
24. Tycker du om Kinamat? ​Riktig kinamat är det bästa som finns men fejk-kinamat som oftast serveras här i väst är riktigt äcklig.
25. Vad dricker du till frukost? Kaffe
26. Är du en beroendemänniska? Ja. Blir snabbt beroende av saker jag trivs med eller gillar.
27. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, nederländska, flamländska och skolfinska, skolfranska, skoltyska och lite kinesiska.
28. Har du någonsin åkt ambulans? Som tur inte.
29. Föredrar du havet eller en pool? Gillar bådadera. Pool ifall havet är för kallt, havet ifall poolen är för varm.
30. Vad spenderar du helst pengar på? Resor och saker jag blir glad av. 
31. Äger du dyra smycken? Ja, ogillar metall som färgar av sig, ändrar färg och luktar konstigt etc så jag använder nästan bara guld.
32. Vilken var den senaste bok du läste? Kinas historia av Hans Hägerdal.

 

17.08.2016 kl. 15:49

Tillbaka till skärgården

 

 

Har återigen landat i skärgården. Den här gången har jag tänkt försöka göra en arbetshörna åt mig i soffan och skapa rutiner den sista tiden jag är här. Har insett att jag lätt börjar må dåligt när jag inte träffar människor, när jag saknar rutiner och när jag vistas i exakt samma miljö varje dag (allt detta går att applicera på skärgårdslivet). Det känns som att man ska njuta av lugnet på landet men varje gång jag är här är jag extremt rastlös, orolig och söker febrilt efter någonting att stimulera mig med. Det låter kanske konstigt men jag var väldigt mycket gladare och piggare under hela vintern/våren när jag var konstant upptagen än nu under sommaren när jag bara har sporadiskt jobb och spenderar tid i skärgården.

 

 

Jag hade hållit tummarna för indiansommar med tanke på hur kallt det var i juni och början av juli. Icke sa nicke. Istället har jag tänt en brasa och suttit i ett par timmar och jobbat.

 

 

Egentligen hade jag tänkt läsa Genier av Moa Gammel istället för att jobba i soffan men fick ett plötsligt ryck och började svara på en massa mejl och sedan rullade det bara på och nu är klockan 22. Får läsa den i sängen istället.

 

 

16.08.2016 kl. 21:32

Du får mig att se färger

 

Två brudar som kickar ass på väg till Maggio på Stadion.

 

Precis hemkommen från nattbussen och arbetsdagen i Helsingfors (samt Stockholmsbåten i morse) får jag för mig att det är en ypperlig idé att sammanfatta Stockholmsvistelsen i ett snabbt litet inlägg då jag ändå inte kan somna. Hoppas ni kan hantera detta spontana påhitt!

Mycket tacksam är jag iaf över att vi fick logera i min kusins lägenhet som låg på Liljeholmen. Detta kändes oerhört lyxigt. Då var det ju självklart att man kunde lägga ner pengar på lite annat istället, typ böcker och andra exotiska nödvändigheter som Quinoapuffar, prisvärt vaniljpulver och Muji-mappar som inte går att få tag på varken i Finland eller Belgien.

Egentligen tog jag inte så värst mycket bilder under resan (men det kan ju vara ett tecken på att man haft lite för roligt och levt i stunden istället?). Tillräckligt många bilder finns iaf för att jag ska kunna skramla ihop ett blogginlägg.

 

 

Först måste jag ju nämna #MaggioStadion. Herregud. Vi stod och skrikdansade med rysningar tillsammans med över 20.000 andra personer under två och en halv timme. Jag älskar allt med Veronica Maggio och den kvällen var vi med när hon skrev svensk musikhistoria. Hon är nämligen den första kvinnliga artisten EVER att ta sig an stadion. Mina favoriter var Ayahuasca (konfettiexplosion + den typiska Maggiokommentaren ”Man skulle vilja leva sitt liv i fucking konfetti” = like ), Låtsas som det regnar, Vi mot världen, Satan i gatan och Jag kommer.

 

 

Vad är en resa till Sverige utan att man köper böcker? På denna punkt gick jag bananas då jag inte kommer kunna köpa svenska böcker i Belgien/Kina under det kommande året. Dock köpte jag bara en enda ny bok (Genier av Moa Gammel), resten fyndade jag på antikvariat. Det var förresten Wiklands Boklåda på Kindstugagatan i Gamla Stan som jag fyndade loss i för något år sedan (inte Centralantikvariatet) och denna gång lämnade jag antikvariatet med hela sju böcker. Vi råkade även snava över Novellix-kontoret på Tjärhovsgatan var vi kollade läget och tips tips tips - rabattkoden från vårens Ratata-bloggträff gäller på köp från deras kontor! Då slipper man fraktkostnaderna som annars kommer när man beställer från Novellix på nätet.

 

 

 

Vi åt på båda Ki-mama-ställena jag nämnde i förra blogginlägget, d.v.s. ett ramenhak och ett sushiställe (som har mer än bra sushi!). Så sjukt sjukt sjukt gott. Måste lära mig laga ramen med mjölkig buljong nu.

 

 

Och idag då? Efter att ha vaknat sextiden vandrade två zombies med ohyggligt stela ben in mot stan. En tvåtimmarstupplur senare tog jag bussen till Helsingfors för att jobba på något ni kommer få se i Astra i slutet av året!

 

16.08.2016 kl. 00:10

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången