En lista med 32 frågor

17.08.2016 kl. 15:49

 

 

Nu tänkte jag att det kunde börja hända lite mer både på Ratatas framsida och här på min blogg. Semestern börjar vara över för de flesta och jag tänkte att bloggen kan få sig en liten omstart med hjälp av en lista jag hittade hos Lina.

 

1. Hur gammal är du om fem år? 30 år. Herregud vill inte tänka på detta! Jag vill varken ha barn, köpa hus eller bo ihop med min pojkvän just nu. Känner mig extremt efter åldersmässigt.
2. Vem var den sista du träffade? Hemlis.
3. Hur lång är du? 175 centimeter
4. Vilken var den senaste film du sett? Först tänkte jag "Fan, det är ju Pokémon tvåan, gud vad skämmigt" och sen kom jag på att jag såg How to lose a guy in 10 days med Julia i Stockholm. Vet inte vilkendera som är värre. Tyckte faktiskt Pokémonfilmen var bättre...
5. Vem ringde du senast? Mamma.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "nå någo grönsaker också, typ mycket champinjoner och zucchini. Finns knappast tofu men om du hittar äter jag gärna. naturell yoghurt" till mamma (lista på råvaror hon kunde köpa i Dalsbruk)
7. Var är dagens planer? Har ätit frukost, lagat lunch till hela familjen, kollat in detaljer om mitt kinesiska visum, målat en trädgårdsbänk vars köpare kommer och hämtar i morgon och ska ännu fotografera bänken i fråga bara det slutar regna.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Ringa! men skicka sms går också bra.
9. Är du en morgon- eller kvällsmänniska? Olika från dag till dag men oftast kvällsmänniska.
10. När såg du senast din mamma? I morse.
11. Vilken ögonfärg har du? Grönblå med koppar runt irisen.
12. När vaknade du idag? 9.50
13. Har du någon gång hittat en katt? Hittade en gång ett kattlik när jag gick hem från Impivaara när jag var liten (detta var innan mobiltelefonernas tid och min simträning var inställd så fick gå i en timme för att komma tillbaka till Åbo centrum).
14. Vilken är din favoritplats? Jag har många favoritplatser. Men var jag än känner mig bekväm brukar snabbt bli en av dem.
15. Vilken plats föredrar du minst? Trånga utrymmen var det är svårt att ta sig ut eller långt till toalett, det ger mig panik.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Kanske jag om tio år kan tänka mig att bo ihop med en partner och kanske börja tänka på barn? Och jag hoppas jag är glad, omgiven av vänner och har gjort mig ett namn inom min bransch så att jag så småningom ska börja få betalt för vad jag gör.
17. Vad skrämde dig som barn? Att vara utanför.
18. Vem fick dig att skratta senast?  Jeroen igår kväll.
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, har flera! Lyssnar på dom på min vinylspelare i skärgården.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Både och.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? När jag sover ensam eller med min pojkvän är jag alltid naken, annars sover jag i en lös topp och boxers.
22. Hur många kuddar har du i sängen? En.
23. Hur många länder har du bott i? Tre.
24. Tycker du om Kinamat? ​Riktig kinamat är det bästa som finns men fejk-kinamat som oftast serveras här i väst är riktigt äcklig.
25. Vad dricker du till frukost? Kaffe
26. Är du en beroendemänniska? Ja. Blir snabbt beroende av saker jag trivs med eller gillar.
27. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, nederländska, flamländska och skolfinska, skolfranska, skoltyska och lite kinesiska.
28. Har du någonsin åkt ambulans? Som tur inte.
29. Föredrar du havet eller en pool? Gillar bådadera. Pool ifall havet är för kallt, havet ifall poolen är för varm.
30. Vad spenderar du helst pengar på? Resor och saker jag blir glad av. 
31. Äger du dyra smycken? Ja, ogillar metall som färgar av sig, ändrar färg och luktar konstigt etc så jag använder nästan bara guld.
32. Vilken var den senaste bok du läste? Kinas historia av Hans Hägerdal.

 

Kommentarer (1)
Nanó du är en så sjukt cool vacker helt fantastisk människa!
fia linnéa emelie17.08.16 kl. 16:34
Nå du är!
18.08.16 19:49

Höstlistan 2018 och var jag står just nu

 

Lätt inspirerad av Andrea (som nyss startat en helt ny blogg för att hon inte är samma person som när hon började sin förra blogg), känner jag mig inspirerad att inviga hösten med att skriva lite om var jag ser mig själv just nu, år 2018. Jag skulle säga att jag är extremt olik den människan jag var när jag startade den här bloggen för åtta år sedan. Tack vare de finaste vännerna, en depression, studier utomlands, jobb på en främmande kontinent, ett par hjärtesorger och en massa osubventionerad och dyr (men livsviktig!) terapi har jag lärt mig så himla mycket om mig själv under de här 8 åren. Jag har studerat konsthistoria, mandarinkinesiska, bildkonst och pedagogik. Jag har jobbat som städare, butiksbiträde, museumguide, skribent, eftistant, lågstadielärare, högstadielärare, universitetslärare, kontorsarbetare, barista, konstnär, redaktör och grafisk designer. Ja, ni hör ju själva hur spretigt det här låter. Ingen rak väg direkt, ingen trygghet. Mitt liv har varit rätt kaosartat ibland, men också extremt roligt i perioder.

Nu är jag 27! Jag bor fortfarande i Antwerpen i Belgien var jag studerat och sedan jobbat. Under hösten 2018 är mitt stora mål att hitta fokus. Efter att ha jobbat med design på olika sätt under två års tid känner jag att jag börjat hitta rätt karriärsmässigt. Jag har jobbat i en designaffär och lärt mig massor om kommunikation och marknadsföring som jag kommer ha stor nytta av i framtiden.

Just nu formgiver jag två böcker och kommer ha fullt upp med det fram till mitten av oktober ungefär. Sedan tänker jag börja söka ett nytt jobb. Tänker mig någonting inom design/kommunikation istället för på säljsidan. Vi får se vad som händer. Ett annat spännande projekt som jag håller tummarna för att blir av är att designa och utveckla en app under vintern/våren! Men mer om det senare. Ifall det blir av innebär det en enorm puff i rätt riktning vad gällande arbetsutsikter eftersom appen skulle innehålla en kombination av exakt allt jag är bra på.

Eftersom jag verkligen vill fokusera på att göra rätt val och därmed få ner min spretighetsnivå en aning, och samtidigt bli bättre på att hushålla med min energi, tänker jag ta en paus från mina pedagogikstudier. Jag är inte den som hoppar av saker och ting men ibland kan man inte göra allt samtidigt, särskilt efter att ha varit sjuk i ett år. Jag måste bli bättre på att göra rätt val och vara snäll mot mig själv.

 

Vad är dina mål i höst?

Att hitta fokus och trygghet i mig själv. Börja i terapi igen. Fortsätta skala bort sånt som skaver (Instagram var en bra start). Hitta ett lugnt stammisställe att jobba i Antwerpen på. Kanske ett co-working space? Fortsätta vara selektiv med vänner och hänga mer med dom som betyder mest.

 

Vad ser du mest fram emot?

Att inreda och bo i vår nya lägenhet!

 

Känner du dig klar med sommaren?

Definitivt. Det är kyligare och jag vill flytta. NU.

 

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Jag hade börjat känna av mononukleosen och hade ingen aning om vad det var som gjorde mig så trasig och sjuk. Kände inte igen mig själv, hade noll energi. Fortsatte ändå att åka till jobbet varje dag och byggde en hel jävla utställning och tillverkade böcker vid sidan om. Sedan kändes det som att min kropp fick en kortslutning och jag kunde inte röra mig ur sängen på flera månader. Inte ens att sova hjälpte. Har nog aldrig sovit så mycket i hela mitt liv som hösten 2017/vintern 2018.

 

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Bästa hösten i mitt liv. Hösten 2013 åkte jag på ett halvårs utbyte till Guangzhou i Kina. Det var det absolut roligaste jag gjort i hela mitt liv.

 

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Sämst - att jag inte haft så mycket energi och har haft mycket ångest. Bäst - att jag har kunnat vila.

 

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Väntar som på solens uppgång att Terrace House -  Opening New Doors Part 4 släpps på Netflix. Är totalt beroende Terrace House OND, det är en japansk realityshow om sex unga främlingar som bor ihop i ett vackert hus på landsbygden var de bara lever sina vanliga liv och pratar om vardagliga saker.  Annars vet jag inte om jag tänker pressa mig själv att läsa så mycket. Musikmässigt kommer jag fortsätta lyssna på citypop, hiphop och lo-fi.

 

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Mina gröna favoritbyxor från Arket, mina vita Fila-sneakers och min vita loppiskimono när jag är hemma.

 

 

20.08.2018 kl. 23:42

Sommarlistan

 

Lyckades med konststycket att bli sjuk igen trots minimal kontakt med andra människor. Till och med nätet känns dött idag p.g.a. sommaren, så himla trist att vara sjuk när man inte ens kan slösurfa för att alla är lediga? Tänkte liva upp denna sjukdagen i sängen med att fylla i Ratatas sommarlista.

 

Vilka tre saker börjar du tänka på när du hör ordet ”sommar”?

Min takterrass i Berchem, Ängesön och hur skönt det är att ligga i solen (vilket jag inte kan göra nu p.g.a. solallergin :'( )


Kommer du jobba i sommar eller ha semester?

Både och! Jag formger två olika böcker i sommar men gör det från Ängesön, skönt att vila här.


Vad gör du helst en ledig kväll?

Beror på situationen. Här på Ängesön vill jag helst sitta utanför huset och dela något gott att dricka med min snubbe i kvällssolen. I Antwerpen går jag gärna på en promenad eller äter middag med en kompis.


Vad är enligt dig, den ultimata sommarmaten?

Allt som går att grilla! Men alla former av matiga sallader är också mycket nice.


Vad är ditt favoritställe att vara på under sommaren?

Ängesön, eller kanske vår nya lägenhet, vem vet! Gamla lägenheten i Berchem var iaf en mardröm sommartid, så jävla varmt.


Hur skulle den perfekta sommardagen se ut för dig?

En blandning av att vakna sent, äta gott och fräscht, få någonting vettigt gjort men samtidigt njuta av att känna sig ledig.


Ett fint sommarminne?

Midnattssimningen efter bastun med Bagheera förra sommaren.


Finns det någon låt du förknippar med sommaren?

Inte direkt, de varierar så himla mycket. Men Electric Light Orchestra kanske för att jag oftast lyssnar på dem sommartid på Ängesön.


Vad är fem saker du vill hinna göra i sommar?

Åka till Farmors café på Högsåra, åka till Stockholm, gå på arkitektonisk rundvandring i Helsingfors, bada massor bastu och vila.

 

 

24.06.2018 kl. 16:32

tvåtusensjutton

2017 var året när jag:

Hittade en ny röd tråd efter att ha irrat runt i en märklig garnaffär i lite på ett halvår.

 

Fem ord som beskriver 2017:

Terapeutiskt, kaotiskt, festligt, insiktsfullt, ibland ledsamt.
 

Årets höjdpunkt:

Att Bagheera kom in i mitt liv och gav mig allt han har. Att Julia kom och hälsade på i maj, det var så kul ❤  Att jag bott i en så fin lägenhet som jag gillar. Att jag började i kognitiv beteendeterapi.

Året genom Spotify:


Årets maträtter:

Allting asiatiskt! Men även hemlagad pizza.
 

Årets kulturupplevelser:

Min största kulturupplevelse skulle ha varit att se King Kruel live i De Roma i december. Kom inte iväg dock på grund av att hela Antwerpen stängde ner sina bussar, metron och spårvagnar på grund av snöstorm. Alla taxibilar var upptagna och telefonkön var evighetslång. Hyrde av ren desperation en vespa efter att ha stått och väntat på bussen i 45min men det gick inte att köra genom snön. Detta svider fortfarande i hjärtat alltså!!
 

Årets samhällsfenomen:

Vem har missat #MeToo? Ingen! Har dock inte varit så aktiv på samhällsfronten detta år p.g.a. för trött.
 

Årets somarminne:

Sommaren med Bagheera. Särskilt tältandet.


 

Årets gimme more: 

Tid med vänner. Sol. Jag fick inte nog med sol i somras! Saknar den.
 

Årets gimme less:

Stress och sjukdomar. Tänker på mononukleosen. I början av året gav jag också för mycket av mig själv till personer som inte var beredda att ge samma tillbaka till mig. Men det är som tur talked out!
 

Årets utmaning:

Att acceptera min barndom och uppväxt. Att inte vara arg längre.


 

02.01.2018 kl. 17:40

Senaste-listan

 

 

Senaste inkomna sms?

 

Senaste selfien?

Innan jag cyklade till jobbet.

 

Senaste presenten du fått?

Fick en äggkopp av Elias i morse i samma blåa färg som Iittala-tallriken jag gav honom present precis innan han åkte till Marocko för några veckor sedan.

 

Senaste smeknamnet?

Ptja, har inget nytt smeknamn direkt. Min kollega kallade mig "Ons Nanóke" (vår lilla Nanó) igår. En kille jag dejtade nyligen kallade mig Mino (my+nanó) men jag hoppas verkligen att ingen någonsin kommer kalla mig så igen, det var inte normalt. Annars är det Brabo babe, Brabo bitch, Britney, Britney bitch och Swedish babe som är mina mer långlivade smeknamn.

 

Senaste musikupptäckten?

Drakes nyaste album, duh. Passionfruit är min favvo <3 men annars dessa:
 
 

 

Senaste personen du sovit bredvid?

J.

 

Senaste cravingen?

Cornflakes. Så jag åt cornflakes.

 

Senaste sporten du utövat?

Jag var ute och sprang igår efter jobbet och slog personligt rekord. Mitt knä fuckades upp royally dock. Kan knappt gå i trappor idag.

 

Senaste klädinköpet?

Tröjan på bilden från &OtherStories, på -50% rea plus -30% extra personalrabatt så den kostade inte så många guldslantar. Gräddfärgad i scuba-material. Byxorna råkar också vara ny-gamla, fick dem av Oxiea när jag ordnade en klädbytardag i söndags.

 

Senaste roliga historian?

Lördagkvällen var en rätt rolig historia. Jag hade jobbat hela dagen, var skittrött. På kvällen får jag ett energirus och känner att jag bara måste ut och dansa. En ny tindermatch skickar mig ett meddelande och jag frågar honom om han är på väg ut. Han säger ja så vi bestämmer oss för att ha en "tinder challenge" på en klubb senare under natten och se ifall vi känner igen varandra, bara som en kul grej, vet ingenting om snubben liksom. Drar en kompis med ut på ett par glas vin och innan vi sticker vidare tar jag en blomma ifrån blombuketten i baren. Vi anländer till den nya klubben HAVN i Antwerpens f.d. Skandinaviska sjömanskyrka. Tindersnubben känner igen mig och jag överräcker blomman, informerar honom om att jag inte köpt den utan bara tog den från en bar, vi hånglar efter 3 minuter och när han klagar på de dyra alkoholpriserna svarar jag "duh, vi är i en skandinavisk byggnad". Han hade även en tatuering av Brabos hand på sin arm. Ödet??? Tindermatch made in Havn (!).

Herregud, jag skulle kunna prata om tinderdejter i flera timmar. Det är typ bland det roligaste jag vet. 

 

Senaste personen du träffade?

Vivian som spenderade hela min lediga dag med mig! <3 

 

16.06.2017 kl. 00:56

Fredagslista

 

 


 

VAD:

Gör du nu:
Sitter i tåget på väg till Hong Kong.

Gör dig till en dålig människa:
Det här är svårt. Jag gillar skvaller fast det är kanske inte något som gör någon till en dålig människa. Irriterar dock ihjäl mig på folk som går långsamt eller står i vägen.

Vill du arbeta med:
Whatever that pays me, på riktigt. Tänker inte låtsas om att jag kommer kunna leva på konst för det kan knappt någon. Tänker dock ta lärarexamen i Antwerpen nästa år så vi får se vad som händer efter det.

Är roligast just nu:
Det finns så många roliga saker i mitt liv men också väldigt många tunga. Det gör att allt roligt känns lite mindre roligt och det är trist.

Har du på dig nu:
New balance-dojjor, tighta svarta jeans och min Belgium-collegetröja.

Äger du för skor:
För många, men skor gör mig glad och har istället inte så många väskor.

Har du för storlek i skor: 
Size 40, baby.

Läser du för bok:
Lyssnar på "Allt jag inte minns" av Jonas Hassen Khemiri men gillar den inte som uppläst. Tror jag ska läsa boken istället.

Ska du göra nu:
Stänga av mitt kinesiska mobilnät så att jag inte ruinerar mig själv!

 

25.11.2016 kl. 08:10

Lilla vinterlistan

 

 

Vad tycker du om vintern?

Jag tycker om finsk vinter i små doser. Är på sätt och vis en typisk skandinav som får något melankoliskt och nedstämt över mig så fort allt grönt försvinner och mörkret tar över. Jag behöver röra mig utomhus varje dag för att få ordning på tankarna och det funkade inte alltid i Finland. Att detta är min andra vinter i en stad där blommorna blommar året om känns som att jag kompenserar för alla de jobbiga vintrar jag pinat mig igenom i norr.

 

Hur kommer du se ut i vinter?

Här i Guangzhou kör jag med samma kläder som i Antwerpen under vintern fast med färre lager, här räcker det med kashmirtröja och moccajacka/jeansjacka. Fast ja, i morgon blir det +26 grader så det behövs nog inte riktigt än.

 

Snö och -20 grader eller snöfritt och +10 grader?

Snöfritt och +10 grader. Jag kan inte cykla i snö och -20 liksom. Då kan man knappt ens gå ut.

 

Några särskilda planer för din blogg i vinter?

Vill blogga så gott det går! Behöver det för att hålla igång svenskan.

 

Vad gör du för att få upp värmen när det är iskallt ute?

Farmors yllesockor, två lager tröjor och så ligger jag gärna under filten på min schäslong med sällskap tätt intill medan vi lyssnar på knastrandet från gasvärmaren.

 

Berätta om ditt bästa vinterminne.

När jag och min första kille ibland rutschade ner för Puolalaparkens långa backe i mörkret på natten när vi vandrade från centrum till vårt gemensamma hem på fredsgatan i Åbo. Har dock inte så många bra vinterminnen från vuxen ålder. Mina bästa vinterminnen är från barndomen.

 

Nämn fyra saker du vill göra i vinter.

Det blir fler än fyra saker eftersom detta är vintern då allting kommer att hända.

Jag vill först fira jul i Åbo med min familj och mina vänner. Sedan åka hem till Antwerpen och fira in nyåret i staden som till slut blev min. Spendera en massa tid med en av mina bästa vänner som kommer hem från Berlin. Hitta ett kul jobb, köpa fler växter, två mattor, en metallhylla till köket, fler klädlådor och den där dubbelsängen och två set snygga påslakan. Ha en episk inflyttningsfest. Säga "Jag älskar dig" oftare till de jag älskar. Äntligen bjuda över min f.d. granne för att laga mat igen. Vara där för en av mina kompisar som har det svårt. Bli bättre vänner med ett par nya bekantskaper. Bli kär. Åka till Texel.

 

Nämn kultur du planerar att konsumera inom de närmaste månaderna.

Kommer definitivt fortsätta knarka Håkis. Har aldrig behövt honom så mycket som just nu. Har även en massa böcker i Antwerpen som väntar på att läsas men minns inte riktigt längre vilka det var, haha.

 

Vad vill du att ska vara annorlunda denna vinter i jämförelse med förra vintern?

Allt! Visst, allt var helt okej förra vintern men jag var fortfarande mitt i en slags frigörelsefas då. Tror jag växt rätt mycket som person under året som gått. Jag har så mycket bättre självförtroende nu och mitt humör är mer stabilt än någonsin trots allt som hänt.

 

11.11.2016 kl. 15:55

20 frågor

 

 

1. Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?
Aino.

2. Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
Hatar antingen-eller-frågor men får väl säga kärlek utan sex för att kärlek är så himla fint.

3. Har du bra självförtroende?
Det skulle jag vilja påstå.

4. Nämn tre saker på din att-göra-lista?
Börja skriva en artikel, börja skriva ett första utkast till en text till ett projekt jag filar på med Oona samt att måla köket (pallar inte vara effektiv och måla det nu, har så himla ont i magen)

5. Beskriv ditt drömutseende.
Jag är rätt nöjd med hur jag ser ut om man bortser från min "arga rynka" jag har mellan ögonen :'( Och vill ha tillbaka gluggen mellan mina framtänder som försvann när visdomständerna kom för 4 år sedan. Det var gulligt.

6. Någon du har kysst?
Några här och där.

7. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Har ett par blåa lädersandaler med flodhästar på från när jag var bebis.

8. Är du nöjd med din profilbild på Facebook?
Skulle knappast ha bytt till den om jag inte gillade den.

9. Vad väljer du, godis eller chips?
Chips.

10. Hur uppvaktar man dig?
Du ger komplimanger och ställer mycket frågor, du tar mig med till en plats som betyder något för dig, du visar mig saker som får dig att tänka på mig och du rör mig hellre för mycket än för lite. Kroppskontakt <3

11. Har du rykten efter dig?
Har hört att folk pratar om hur det ser ut mellan mig och Jeroen. Vill helst inte skriva om saker jag är mitt i. Hur vår relation ser ut är något som jag bara pratar om med mina närmaste vänner.

12. Din absolut sämsta egenskap?
Självdisciplin när det gäller mat. Jag frossar alltid om det finns snacks tillgängligt och kommer troligen aldrig ha en hälsosam relation till mat efter mina ätstöra tonår. Köper aldrig hem chips eller godis när jag är ensam för att det får mig frustrerad att både ha dem i skåpet och att käka upp det alldeles för snabbt.

13. Din bästa egenskap?
Jag är lite av en mamma-figur. Jag lagar gärna mat, bjuder över folk, peppar och hjälper både människor jag inte känner och människor jag bryr mig om.

14. Kan man vara vän med sitt ex?
Beror på.

15. Har du kysst en kompis?
Ja.

16. Hade du kunnat ha distansförhållande?
Ja. Men det kräver enorm tillit.

17. Hur lång är du?
Cirka 175cm.

18. En vacker person?
Therese Lindgren. Såg hennes vlogg igår och började gråta glädjetårar när hon berättade att hon blivit tillsamman med sitt ex igen. Herregud, rysningarna.

19. Ett boktips?
Känner mig så tråkig eftersom jag inte läst skönlitteratur på så himla längre. Har inga boktips alls just nu.

20. Bäst just nu?
Min lägis, mina vänner och att spännande tider väntar.

 

 

02.10.2016 kl. 15:56

Musiklistan

 

Alltså finns få saker som jag älskar lika mycket som att upptäcka ny musik. Är själv gammal musiker och trodde själv jag skulle bli musiker som vuxen. När jag blev äldre tog bildkonsten dock över och idag njuter jag av och utövar musik utan att känna press över att vara särskilt duktig på det. Det pirrar i magen när någon av mina musikintresserade kompisar eller bloggare med bra musiksmak tipsar om ny musik! Tycker det är magiskt att vissa människor har exakt samma musiksmak som jag och jag upptäcker definitivt mest musik genom andra musikintresserade eftersom jag aldrig har tid att leta själv.

 

Nämn dina favoritlåtar/artister från olika årtionden.

1960 - Serge Gainsbourg

 

1970 - Queen, Joni Mitchell, Electric Light Orchestra, Dolly Parton & Simon & Garfunkel

 

1980 - Depeche Mode, Adam & The Ants, Fisher-Z

 

1990 - Jonathan Richman (inte typisk 90-talsmusik men skitbra, känns f.ö. som jag tappat något här?)

2000 - Black Eyed Peas, Destiny's Child

2010 - Beyoncé, Nicki Minaj

 

Vilket är ditt favoritårtionde inom musik?

1970- och 2010-talet.

 

Dina mest episka låtar ever.

Förutom en massa Håkan-låtar så har vi dessa:

Så episk, finner inga ord. Avis på Janis röst.

Denna låt känns så fruktansvärt sorglig och ärlig mellan raderna och trasas sönder inombords när jag hör den. Detta är min och en annan persons låt.

Bästa Bond-låten som någonsin gjorts.

Är ju som bekant kär i Kwabs.

En person spelade den här låten för mig som present och det är bland det vackraste jag någonsin hört. Lämnade mig lite golvad där och då.

 

Vilken musik är din nyaste upptäckt?

Luft av Baya, blev tipsad i Beijers och Broströms musikpodd (finns ej på youtube).

Superpeppig låt! Gillar även Dot Net av Battles.

Den här låten är mitt Antwerpen 2016. Ps, videon typ är en ode till den nypopulära estetiken.

 

Vilka album kommer du lyssna på i sommar?

Veronica Maggios nya. Har nästan redan spelat sönder den men så blir det med nästan allt hon ger ut.

 

Favoritpowerlåtar?

Har en hel lista:

 

 

Har du några guilty pleasures inom musik?

K-pop. Ogillar tanken på att man ska "skämmas" över att gilla viss sorts musik men erkänner att jag aldrig har skrutit om att jag gillar K-pop ibland, haha.

 

Vilket land kommer majoriteten av musiken du lyssnar på ifrån?

Sverige. Lyssnar på extremt mycket svenskt och hittar mycket nytt via P3.
 

Låtar/artister du gillat hela ditt liv.

Britney Spears och Sås & Kopp, haha.

 

Låtar/artister du älskade i högstadiet men inte längre.

Herregud, men okej - System of a Down, Metallica, Slipknot, Iron Maiden osv, lyssnade nästan enbart på detta i högstadiet.

 

Låtar/artister du gillar nu som du ogillat tidigare.

Förstod inte Nicki Minaj riktigt när hon precis blev populär men nu är hon en av mina favoritartister. Samma sak med J-biebs!

 

​Bästa partylåtarna?

Enskilda fantastiska låtar jag älskar att dansa till:

 

Annars har jag en spellista här:

 

Vad är viktigare, melodi eller lyrik?

Melodi. Lyrik kan också vara helt fantastiskt men det är melodin som sätter sig i mitt huvud.

 

Vilken artist sjunger din favoritlyrik?

Håkis <3
 

Vilken musik kan du absolut inte lyssna på?

Har svårt för sån där "typisk klassisk filmmusik" som låter som en blek kopia av något. I så fall lyssnar jag mycket hellre på riktig klassisk musik.

 

Om du bara fick lyssna på 5 artister för resten av ditt liv, vilka skulle dessa vara?

Eftersom döda artister inte kan ge ut ny musik kommer jag bara nämna levande artister - Beyoncé, Nicki Minaj, Veronica Maggio, Håkan Hellström och Zara Larsson eftersom jag gillar henne so far och hon är så ung att hon kommer hinna producera ny mycket musik under resten av mitt liv.

 

01.06.2016 kl. 20:38

Vårlistan

 

 

Har våren börjat som du tänkt dig?

Det har varit lite kallare än vad jag trodde det skulle vara! Bara runt 10-13 grader. Mitt första påsklov i Belgien bjöd på två veckor av 20-24-gradigt väder.
 

Hur såg ditt liv ut förra våren?

Kaos, totalt kaos. Vet inte hur mycket jag vill prata om det ännu men förra våren ändrades nog nästan allt jag tidigare trodde om mig själv och vad mitt liv skulle vara.
 

Hur hoppas du att våren blir i år?

Vill att denna vår ska bli den bästa våren jag någonsin haft i Belgien. Varmt väder, fyllepicknickar och fina människor - ja tack.
 

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår?

Jag hoppas jag kommer veta vad jag vill göra med mitt liv. Hoppas på att jag lyckats ta några steg i rätt riktning och att jag kommer att ha genomfört ett par saker som just nu är i planeringsstadiet.
 

Vad är ditt vårplagg nummer ett?

Min jeansjacka.

 

Hur förändras musiken du lyssnar på under våren?

Pratade en del om klassisk musik med en ny bekantskap och nu lyssnar jag plötsligt bara på klassiskt. Inte så vårigt kanske men det är väldigt länge sedan jag gjort det.

 

Har du några särskilda vårprojekt på g?

Förutom magisterprojektet? Egentligen inte. Kanske "figure-out-my-life"-projektet som pågått i ett år men börjar närma sig ett slags klimax nu.
 

Vad önskar du dig i vår?

Sinnesro, mindre stress och kärlek.
 

 

 

Föredrar du våren eller hösten?

Hösten, den har finare färger.
 

Vem/vad är din vårförälskelse?

Chopin och ryggmassage.
 

Tre saker som stoppar vårkänslorna.

Finland, takatalvi, regn.
 

Har du redan några sommarplaner?

I Mellaneuropa är juni skolmånad, så sommaren börjar med skola och graduation! I juli eller augusti kommer jag att jobba på försäkringskassan. Ifall det blir jobb i juli är jag i Finland i augusti. Ifall de ger mig jobb i augusti istället för juli så blir jag i Belgien hela sommaren.

01.04.2016 kl. 16:58

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången