Första titten från lägenheten

13.09.2016 kl. 10:43

 

 

Nu är mitt kontor/vardagsrum typ beboeligt, så låt oss ta en titt!

 

 

 

 

Det här är mitt kontor. Kom ju tillbaka till Belgien för att jobba och då måste man ju jobba i en miljö man trivs i! Kommer att varva mina arbetsdagar med att sitta här, att sitta på biblioteket bakom hörnet och att sitta på ett arbetscafé som också är i närheten. Än saknas gardiner, matta, hyllor, väggdekorationer och rätt bordsyta (vill ha en mkt större och stadigare yta, ca 90x180) men you get the picture. Vill ha mest jordnära färger för att kunna fokusera och tänker att duvblått, grått och grön-blå-grått får vara accentfärger till allt ljust trä och gröna växter. Jag har verkligen satsat på de billigaste möjliga lösningarna här, jag har tiggt till mig prylar som andra inte behöver, skippat alla tunga dyra möbler (har inga garderober, skåp och byråer) och tagit saker jag hittat på gatan. Min fräckaste gratispryl är troligen succulenten jag hittade i en soptunna på en begravningsplats i Bornem. Det jag betalat mest för är mina gråa filtboxar från HEMA eftersom jag var besatt av tanken att min förvaring måste matcha schäslongen.

Mitt drömhem är en troligen en blandning av Mujis showroom, en regnskog och Antwerpenfärger.

 

 

Om man vänder sig om ser man min psykiatrimottagning. Nånej! Men eftersom jag inte hunnit fixa tillräckligt mycket känns det lite som en psykiatrimottagning på grund av schäslongen, haha. Ska dock skaffa två fina kuddar och en filt så kommer det kännas mera ombonat. Sedan saknar jag även bokhylla, men det är inte så bråttom. Bolljusen på väggen ska förresten in i sovrummet, de hänger bara där tillfälligt eftersom mina eluttag i sovrummet inte är i ordning än. Hoppas även hitta en korg till elefantörat. Den svarta grejen i mitten är en gasvärmare som dessvärre inte går att flytta på, så den får stå där och värma mig i vinter.

 

 

Schäslongen har alltid varit en dröm (dom ser så lyxiga ut) men sanningen är ju att dom är billigare än en vanlig soffa och man ryms fortfarande två bredvid varandra (eller fler om man sprider ut sig). Ovanför schäslongen hänger min Maggio-affisch.

 

 

 

Och här är dörren in till sovrummet. Skoförvaringen är också tillfällig, vill ha en lite större hylla i ljust trä. Sovrummet kommer ta längre att fixa eftersom jag inte riktigt vet vad jag vill ha där inne ännu. 

 

Kommentarer (8)
Skriv siffran 1 med bokstäver:
Men ÅH vad är det för en härlig jättebladad växt? Jättefint i övrigt också. Grymt avundsjuk på ditt golv!
linnea p.13.09.16 kl. 13:29
På engelska heter den Elephant Ear men det är inte samma sak som elefantöra på svenska! googla det engelska namnet så får du se :) det är en tropisk växt som växer överallt fritt i södra Kina, bland annat. Och det verkar som att jag är den enda som inte uppskattar mitt slitna golv, men får väl kanske börja tänka om!
13.09.16 14:38
Så fint och hemtrevligt!!
Louise13.09.16 kl. 13:33
Tack!! och finare ska det bli :)
13.09.16 14:37
Väldigt vackert och mysigt!!! Grattis och bra jobbat med inredningen. :-) "Dr. Freuds hörna" ser väldigt lyxig ut. Jag äger själv två stora och jättebekväma KIVIK soffor med två stora fotpallar/puffar var (den ena soffan befinner sig här i Tyskland och den andra i min lägenhet i Italien) och absolut älskar den soffserien. Har också alltid drömt on en chaise longue: kanske i mitt nya hus i USA (jag flyttar nästa år). Som sagt, alldeles underbart!
Giulia13.09.16 kl. 18:13
Funderar på att skaffa en KIVIK-puff också! Bra förvaring + matchar allt och mer sittplats! Jag tycker absolut du ska skaffa en chaise lounge i USA :)
13.09.16 23:38
P.S.: Det slitna golvet är väldigt coolt!t
Giulia13.09.16 kl. 18:16
ååååååh, växterna..... så fint! :)
ett ritstift i din rumpa13.09.16 kl. 18:41
växter piggar alltid upp alla rum!
13.09.16 23:42
Alltså GOLVET! Så fantastiskt fint, blir mega avis! Allt ser ju liksom bättre ut som ett sånt :D ser hemtrevligt ut annars också!
Johanna13.09.16 kl. 21:18
ja okej, får väl börja uppskatta mitt golv då! och tack, jag tror jag ska trivas bra här :)
13.09.16 23:43
smäller av vad fint!! vill också ha hemmakontor ju :)
ISA13.09.16 kl. 21:21
visst är det! kanske du kan skaffa ett någon gång du med? jag måste dock ha andra platser att varva med också, det är alldeles för jobbigt att sitta stilla på ett och samma ställe en hel arbetsdag för mig och att sitta hemma är rätt distraherande!
13.09.16 23:45
drömlägenheten ju! såå himla mysigt!
Nicolina18.09.16 kl. 12:06

Lifehaxxx

 

 

 

Så här såg jag ut idag idag när jag cyklade in till stan för att skaffa ett par häften.

Jag känner mig lätt underklädd bara med yogapants och sweatshirt men om man tar en skjorta med krage och snygga skor till får man plötsligt en helt annan framtoning. Annars älskar jag att bara dra runt i yogapants och sweatshirt. Det är typ min grej. Gillar också att ha silkiga yogapants istället för vanliga bommullstights eftersom jag gillar att blanda material, jag tycker man ser mera uppklädd ut då. Bra lifehack när man vill se uppklädd ut men inte ha obekväma kläder.

Fick förresten nyss en beställning på min första artikel någonsin som jag ska skriva på engelska! Lite nervöst men samtidigt känns det helt rätt.

 

 

 

23.09.2016 kl. 16:31

BredaPhoto-boken

 

 

 

För mig som är en boknörd är BredaPhoto-festivalens traditionsenliga bok en stor glädje. Har plockat på mig böckerna från de tidigare festivalerna eftersom de är så förbannat snygga och har bläddrat genom dem otaliga gånger och hade verkligne aldrig vågat tro att jag skulle hamna där själv en dag. Har också kommit fram till att detta inte är det sista jag gjort inom ramarna för Only Last Spring I Started Wearing Pink. Förresten är projektets publikation till salu även på Unseen Amsterdam i PhotoQ's booth och kommer även snart vara en del av sortimentet  PhotoQs bokaffär i samma stad.

 

 

 

 

 

23.09.2016 kl. 11:00

När man är klar med studierna

 

 

Så fort jag kommer hem börjar tankarna snurra. Det känns tommare än vad jag trodde att ha blivit färdig med studierna. Jag har inte riktigt någon röd tråd känns det som, ingen fast rutin, ingen skola, ingen kille - det betyder inte att jag inte är upptagen, det betyder bara att jag inte riktigt kan greppa det jag håller på med. Jag fyller i ansökningar, minglar, planerar, håller möten och de kvällar när allt känns som spretigast hittar man kanske en orsak till att gå ut och dricka. Dagen efter känns alltid likadan. Meningslös. Ringer min bror och hoppas han ska svara. Skickar meddelanden till kompisar. Jobbar vid datorn. Ser på flygplanen som stiger ner från himlen utanför sovrumsfönstret och ser på karlavagnen genom badrumsfönstret. Kastar ett öga på smutstvätten och önskar att den kunde tvätta sig själv. Får ett meddelande men orkar inte svara.

 

22.09.2016 kl. 20:15

Bryssel - Kalmthout - Breda - Antwerpen

 

 

Ytterligare 24 timmar full rulle nu. Efter en massa minglande och utställningar träffade jag Frida vid Roberto Polo Gallery i Bryssel och vid midnatt drog jag hem till min kollega för att sova i Kalmthout. Kvällar som igår är verkligen sånt jag lever för - träffa nya och gamla bekanta, dricka vin och prata om allting mellan himmel och jord. Sedan åkte min kollega och jag tillsammans till Breda och nu är jag hemma i Antwerpen igen. Det är så himla mycket flängande av och an att det är svårt att skaffa några ordentliga rutiner. Nu ligger det lite grönsaker i ugnen som väntar på att ätas upp om en stund.

Förresten, lyxen att ha ugn. Ingen i Norden fattar säkert men att ha ugn i en hyreslägenhet hör verkligen till ovanligheterna här borta. Njuter av den varje dag även om den går på gas och man måste sätta in halva armen i ugnen för att för att tända den längst bak med en tändsticka. Och jag som är eldrädd.

Men lyxen att faktiskt ha en ugn. Den lyxen.

 

22.09.2016 kl. 19:06

Rövkjolen

 

 

 

 

Nu ska jag dra till Bryssel för att knyta kontakter, gå på utställningar och en utställningsöppning. Min kollega kommer också till öppningen ikväll så det kommer vara ett bra tillfälle att planera in nästa möte för kursen vi drar i Guangzhou i höst.

Det här är förresten min ultimata rövkjol. Fick höra så mycket elakt under hela barndomen och tonåren om min bakdel då stor röv inte blivit poppis förrän dom senaste åren (och då finns det ju såklart också en "gräns" för vad som är en "normalt stor röv" och en "för stor röv"). Killar brukade dra undan stolar innan jag skulle sätta mig och sedan skratta. Det är intressant det där. Hur jag nu typ tycker att min röv är snygg, troligen endast för att det blivit en trend. Visst är det sjukt egentligen? Aldrig kan kvinnors kroppar bara vara okej i vilken form som helst.

ps. det är sjukt att ha en lägenhet var man kan FOTA! Har inte bott i en sådan på tre år nu.

 

21.09.2016 kl. 11:47

Veckans länktips

 

Brev till en krigerska av Athena Farrokzhad på Sveriges Radio

Farrokzhad gör tillsammans med ett par medsystrar 44 minuter om beättelserna hon ska berätta och varför hon inte har några släktklenoder att ge sitt ofödda barn. Lyssnade på denna igår morse och uppskattade den.

 

My fire ants are planning an escape

Det är något otroligt tillfredsställande i att se på videos av folk som har myror som husdjur på youtube. Tydligen kan man leta rätt på en drottningmyra och om man behandlar henne rätt kan man bygga upp en hel myrstack hemma i sitt terrarium. Definitivt min nya youtube-addiction.

 

Emmy Eats - Jailhouse Recipes

Den här spellistan på youtube är så fascinerande. Emmy testar olika recept som är utbredda i amerikanska fängelser gjorda på vad man nu kan få tag på när man är inlåst - snabbnudlar, chips, tabasco och Kool-aid.

 

 

 

21.09.2016 kl. 09:40

Mer växter

 

 

 

 

Nu har jag äntligen landat lite i att vara tillbaka i Antwerpen efter en hektisk vecka i Breda. Här är några växter jag köpte igår med Oona. Fick dem billigt då de var i dåligt skick och hade få blad, tänker att de får växa till sig hemma hos mig. Älskar att de är lila under bladen och gillar mönstren.


 

 

 

 

 

20.09.2016 kl. 19:09

Sexismen inom konstvärlden

Alltså visst. Det känns fel att klaga när man fått äran att vara representerad och bo i ett annat land ett par dagar för att jobba och vara representerad här, men jag blir så otroligt störd på att vi är typ 17 kvinnliga konstnärer av över 70 utvalda. Alla kuratorer är män. Att kvinnor uppfostras till att inte ta plats när det är exakt det man är tvungen att göra om man ska komma någon vart inom konst. Att mina manliga kollegor här fokuserar på utseende och sexualitet när de pratar om andra kvinnor när jag är med. Att de automatiskt trodde att jag är lesbisk för att jag är feminist. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta!

Sisters, take after me. Mitt nästa projekt ska vara större än störst. Nu krossar vi det här eländet en gång för alla.

 

16.09.2016 kl. 12:21

Breda + Amsterdam

 

 

Som bäst befinner jag mig i Breda var man kan kolla på mitt arbete "Only Last Spring I Started Wearing Pink" i Bredas museum fram till slutet av oktober! Dessutom insisterade ägaren av PhotoQ bookshop på att sälja min bok inte bara här på BredaPhoto festival, men också på Unseen Amsterdam nästa vecka (typ bästa stället att sälja sin bok på??). Känns mycket fint just nu. Puss.

 

15.09.2016 kl. 20:04

Drömkoppen

 

 

 

 

Hittade drömkoppen häromdagen - asymmetrisk, prickig och inte för färgglad. Dock fick det bara bli en kopp och en bowl på grund av det höga priset (hej Urban Outfitters). Detta ska bli mitt "lunchkit" för arbetsdagarna i hemmakontoret. Skålen är perfekt storlek, varken för stor eller liten och passar perfekt till den typen av blandad mat jag gillar äta. Invigde dem igår efter ett telefonmöte med en kurator i Amsterdam. Vi får se vart mötet leder men kändes bra att fira det med att äta och dricka ur något så fint!

 

 

 

14.09.2016 kl. 10:01

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången