Hemma från Liège

08.10.2016 kl. 21:00

 

 

Kom nyss hem från Liège photo book festival. Boy what a day. Det är när man träffar proffs som man inser hur mycket kvar man har att lära och framförallt hur roligt det är att gå framåt. Nu är jag så sjukt peppad på att fortsätta.

Tänker inte på så mycket annat just nu än att jag älskar att bo här. Att stanna i Finland och försöka sig på samma liv där skulle aldrig ha funkat för mig. Efter att ha bott mitt i smeten så länge skulle jag aldrig ha kunnat bli kvar i Svenskfinland och bara glida runt utan att folk egentligen skulle förstå vad jag håller på med och se vad som skiljer det från allt annat. Jag behöver den höga standarden, jag behöver utmaningen, jag behöver folk som knäpper mig på näsan istället för att stryka mig medhårs. Föredrar alla gånger att jobba hårdare än hårdast och lära mig på riktigt, från ett perspektiv som känns kittlande. Att vara här gör mig så lycklig.

Nu väntar en massa jobb på att betas av. Ha en fin lördagkväll, vem du än är som läser ♥

 

 

Förresten, grattis till din nederländska!

 

 

...sade elektrikern till mig idag när han skulle lämna min lägenhet efter att jag hade förklarat problemen med kablarna och kontakterna för honom. Min landlord hade nämligen berättat för honom att jag var från Finland. Det gör mig barnsligt glad när någon berömmer min nederländska. Nederländskan kändes aldrig omöjlig att lära sig, det är ett språk man kan prata med hjärtat utan att tänka på grammatik desto mera och det fanns ingen stress över att lära sig språket. Sedan känns det verkligen som att jag jobbat fram en bra accent och blir också väldigt glad när folk säger att det hörs att jag är från Antwerpen. Känns fint att även ha en dialekt på ett främmande språk.

Idag var det verkligen en typisk måndag. Jag har suttit hemma och jobbat exakt hela dagen och planerat den kommande veckan. Jag ska till Bryssel onsdag-torsdag och till Liège för en portfolio review på lördag. Annars är det ett par texter, lite grafik och fotojobb som ska göras denna vecka.

Skulle gärna ha tid att skriva om något mer spännande men just nu är det väldigt jobbtätt i min kalender. Satte dock upp två hyllor idag som efter mycket om och men hamnade ovanför schäslongen istället för ovanför skrivbordet.

 

03.10.2016 kl. 19:11

Att vara vän med män

 

I morse när jag vaknade kände jag mig så himla negativ och den känslan har inte riktigt gott om än. En av mina bästa vänner i Antwerpen flyttar utomlands och det påverkar mig mer än vad jag trodde att det skulle göra. Jag kan alltid vara mig själv med honom (ner på fisnivå, om ni fattar) och det inte finns inte i denna värld att han någonsin skulle döma mig. Att inte kunna mata honom med nudlar och reta honom för hans mansplainande när som helst gör ont. Jag känner dessutom att det inte är helt okontroversiellt att som kvinna vara så pass nära vän med en heteroman och jag känner att jag ibland bortprioriterat vår faktiska vänskap på grund av detta.

Byggaffären ringde förresten nyss och lovade hemkörning på alla mina bänkskivor etc. i morgon förmiddag. Så på söndag står köksrenovering på mitt schema - det ska bli SÅ SKÖNT att äntligen kunna lägga ner lite av min själ i köket. Att laga mat är ju bland det mest avslappnande jag vet.

 

01.10.2016 kl. 11:39

Unseen Amsterdam

 

 

 

I lördags var jag till Unseen Amsterdam. I morgonskymningen startade jag och tre tjejer i en bil från 80-talet från Borgerhout till Amsterdam och efter smärre trafikstockning (varför är det trafikstockning varje gång jag bilar i Nederländerna?) på vägen var vi framme vid 11-tiden. Rekommenderar förresten vår parkering ifall någon undrar var man kan parkera billigt i Amsterdam, 13€ för 24h var det på Oosterdok och det ligger 7 minuter från centralstationen. Billigare parkering finns det knappast på gångavstånd till centrum.

På Unseen träffade jag (som alltid på liknande tillställningar) gamla bekanta och nya ansikten inom branschen. Efter ett par timmar minglande och ett par rundturer på alla de viktigaste gallerierna i norra mellaneuropa åkte vi dödströtta hemåt och på kvällen träffades jag och Frida på centralstationen i Antwerpen för att bege oss mot en fest i Merksem. Sjukt bra dag.

 

 

 

26.09.2016 kl. 12:24

När man är klar med studierna

 

 

Så fort jag kommer hem börjar tankarna snurra. Det känns tommare än vad jag trodde att ha blivit färdig med studierna. Jag har inte riktigt någon röd tråd känns det som, ingen fast rutin, ingen skola, ingen kille - det betyder inte att jag inte är upptagen, det betyder bara att jag inte riktigt kan greppa det jag håller på med. Jag fyller i ansökningar, minglar, planerar, håller möten och de kvällar när allt känns som spretigast hittar man kanske en orsak till att gå ut och dricka. Dagen efter känns alltid likadan. Meningslös. Ringer min bror och hoppas han ska svara. Skickar meddelanden till kompisar. Jobbar vid datorn. Ser på flygplanen som stiger ner från himlen utanför sovrumsfönstret och ser på karlavagnen genom badrumsfönstret. Kastar ett öga på smutstvätten och önskar att den kunde tvätta sig själv. Får ett meddelande men orkar inte svara.

 

22.09.2016 kl. 20:15

Bryssel - Kalmthout - Breda - Antwerpen

 

 

Ytterligare 24 timmar full rulle nu. Efter en massa minglande och utställningar träffade jag Frida vid Roberto Polo Gallery i Bryssel och vid midnatt drog jag hem till min kollega för att sova i Kalmthout. Kvällar som igår är verkligen sånt jag lever för - träffa nya och gamla bekanta, dricka vin och prata om allting mellan himmel och jord. Sedan åkte min kollega och jag tillsammans till Breda och nu är jag hemma i Antwerpen igen. Det är så himla mycket flängande av och an att det är svårt att skaffa några ordentliga rutiner. Nu ligger det lite grönsaker i ugnen som väntar på att ätas upp om en stund.

Förresten, lyxen att ha ugn. Ingen i Norden fattar säkert men att ha ugn i en hyreslägenhet hör verkligen till ovanligheterna här borta. Njuter av den varje dag även om den går på gas och man måste sätta in halva armen i ugnen för att för att tända den längst bak med en tändsticka. Och jag som är eldrädd.

Men lyxen att faktiskt ha en ugn. Den lyxen.

 

22.09.2016 kl. 19:06

Mer växter

 

 

 

 

Nu har jag äntligen landat lite i att vara tillbaka i Antwerpen efter en hektisk vecka i Breda. Här är några växter jag köpte igår med Oona. Fick dem billigt då de var i dåligt skick och hade få blad, tänker att de får växa till sig hemma hos mig. Älskar att de är lila under bladen och gillar mönstren.


 

 

 

 

 

20.09.2016 kl. 19:09

Drömkoppen

 

 

 

 

Hittade drömkoppen häromdagen - asymmetrisk, prickig och inte för färgglad. Dock fick det bara bli en kopp och en bowl på grund av det höga priset (hej Urban Outfitters). Detta ska bli mitt "lunchkit" för arbetsdagarna i hemmakontoret. Skålen är perfekt storlek, varken för stor eller liten och passar perfekt till den typen av blandad mat jag gillar äta. Invigde dem igår efter ett telefonmöte med en kurator i Amsterdam. Vi får se vart mötet leder men kändes bra att fira det med att äta och dricka ur något så fint!

 

 

 

14.09.2016 kl. 10:01

Sommarlovsillusion

Ett litet hej från Arlanda i väntan på flyget till Bryssel.

Ibland önskar jag att ingen skulle göra en grej av att jag åker, att ingen skulle säga hejdå. För jag kommer ju alltid tillbaka. Och det gör så ont att gå.

Redan på bussen till flyget började allt för många meddelanden välla in om både dittan och dattan och nu fattar jag inte riktigt hur jag ska hinna med så mycket samtidigt. Jag lever fortfarande i en sommarlovsillusion.

Kanske det löser sig när jag kommer fram.

 

 

 

04.09.2016 kl. 16:50

Detaljer i en drömlya del ett

 

Om det är något som känns lite småfånigt så är det att sitta i fel land och planera hur ens följande boende ska se ut (när man ändå inte kommer ha pengar att köpa exakt vad man vill men aja ni fattar). Min inredningsgen har nu hoppat sig gul och blå av excitement och jag har typ pinterestat sönder mitt nät på senare tid. Här kommer min bloggs första pinterest-inlägg! Försöker endast att inkludera realistiska saker här så att jag inte sedan blir allt för deppad när jag inte kan köpa t.ex. mina drömglas från Kate Spade... I alla fall, min nästa lya är alltså en tvårummare, har högt till tak, stora fönster och vita väggar. Där har ni basen. Nu kör vi!
 

 


bildkälla

 

Förvaringslådor i akryl är en dröm jag haft i flera år och det är nu eller aldrig liksom. Mitt skrivbord är ett stycke fiber board jag hittat i en container med skräp och stolsbenen är såna där obehandlade bockar i ljust trä från byggaffären. Drömmer om att ha öppna hyllor (även dom av fiber board) ovanför skrivbordet med vanliga obehandlade trätrianglar som stöd. Alltså fatta hur snyggt.

 

bildkälla


Efter att ha letat runt på nätet efter växter stötte jag på elefantörat som kändes väldigt bekant. Sedan kom jag på att de växte vilt överallt i Guangzhou och nu är jag typ såld. Sedan ska jag ha succulenter, svärmorstunga och kaktusar. En stor kaktus skulle vara hur fint som helst men jag tror jag satsar på större elefantöron och en mellanstor kaktus. Vill för övrigt att alla mina krukor ska vara terracottafärgade, känns mest lättmatchat då plus att jag tänker mig att färgen kommer passa bra tillsammans med ljusgrått som ska bli vardagsrummets basicfärg. Vill så gärna ha en grå, mjuk soffa. Skulle vara drömmen att hitta en begagnad grå Kivik-soffa från Ikea på något loppis någonstans.

 


bildkälla 1 & 2

Assymetriskt svart-vitt-grått porslin i kombination med HEMAs Amsterdam-serie. Behöver alltså inte vara just de vit-svarta kärlen ovan, vill bara ha det lite assymetriskt liksom. Angående Amsterdamserien - den är billig och har en fin smutsgrön färg och kommer matcha jättefint med terracottakrukorna + svart/vitt/grått. Allt detta gärna i kombo med muggar i stil med denna, denna eller denna mugg.

 

bildkälla

Synlig förvaring för mina skor. Detta står högt på min prioritetslista! Är väldigt enkelt att bygga en likadan som på bilden dessutom, allt man behöver är två stegar och några hyllor av olika längd. Helst i obehandlat trä.


Okej, det var nog med inredningsnörderi för idag. Kanske kommer en annan del en annan dag.

 

24.08.2016 kl. 23:28

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången