Kraschen

03.03.2017 kl. 15:29

 

 

 

Man kan väl säga att jag officiellt kraschade för några veckor sedan och minsta lilla sak får mig att krascha om och om igen.

Det började med ett par dåliga dagar här och var men nu har jag kommit in i en fas då jag inte ser fram emot någonting längre. Jag letar efter distraktion efter distraktion och om någonting positivt plötsligt kommer för nära skjuter jag bort det, så långt det går.

Att inte lita på nya människor är som att föra en evig kamp mot sig själv. Jag beter mig arrogant och destruktivt, trycker ner folk vars fasad irriterar mig, blåser rök i ansiktet på de som tror att de kan kontrollera mig och konfronterar folk med de mest obekväma sanningar bara för att se hur de reagerar. #sociallifegoals

I jakt på en terapeut åt en vän som mår dåligt lyckades jag på något sätt själv hamna hos en svensk psykoterapeut här i Antwerpen och detta är väl det enda jag ser fram emot varje vecka. Förutom lönedagarna, dårå. Jag spenderar typ halva min Iittala-lön på terapin just nu.

Jag har accepterat mitt nuvarande tillstånd av någon slags passiv sorg men ibland bubblar och fräser det verkligen av ilska inuti. Att det ska vara såhär en tid framåt pisses me off. Känner att ilskan kommer bära mig ur detta. Vet inte om det är bra eller dåligt men den som lever får se. Just nu behöver ingenting make sense. 

 

Kommentarer (8)
Spamfilter
Skriv siffran 5 med bokstäver:
Nanó mitt hjärta brister när jag läser det du skriver. Hoppas du läker snabbt men att det ändå får ta den tid det behöver ta.

Ta hand om dig♥
fia03.03.17 kl. 16:20
Det låter så obeskrivligt jobbigt! Bra att du hittat en terapeut, ta den tid du behöver för att nysta eller riva upp det. Ta hand om dig, kram!
Satu03.03.17 kl. 19:27
Vi finns här!
Eli04.03.17 kl. 15:59
Det är bra att du får stöd av en terapeut. Klokt och en utmärkt investering i din hälsa, även om sådant borde faktiskt vara gratis. För ett tag sedan skrev du att du inte ville lida lika mycket som efter din förra break-up. Därför testade du en annan strategi, men tyvärr är det mycket svårt att "hantera" sin väg ut ur ett viktigt förhållande utan att känna smärta och bli djupt påverkad av att det har tagit slut. Förhållanden förändrar oss lika djupt när vi är involverade i dem och när de tar slut. Jag hävdar absolut inte att man ska bli helt förtvivlad och tappa balansen, men den omstrukturering som pågår just nu inom dig är djup och omfattande, och sådant är alltid lite svårt och "stökigt", messy. En effektiv, "clean break-up" är antingen en lögn / ett slags önsketänkande, eller avslutar den ett förhållande som inte var särskilt viktigt. Dessutom, om jag anar riktigt, kände du dig liksom tvungen att välja mellan din livs hittills största kärlek och din utvecklande identitet, dina professionella framtid, dina framtida planer o.s.v. Något åt det hållet. Dessa val är vanliga vid din ålder och alltid oerhört svåra och smärtsamma, eftersom att välja något ofta innebär att välja bort något annat som är lika viktigt men oförenligt. Dessa val gör oss långsiktig starka, men kortsiktigt ger de upphov till djupa känslor av förlust som måste utarbetas på ett bra sätt, vilket är ganska svårt. Just i dessa frågor kan man få hjälp och kvalificerat stöd av en terapeut. Just su suger det men jag lovar att det blir bättre så småningom. Och du är fortfarande så ung. Och duktig, självmedveten, klok och smart. :-) Jag önskar dig en bättre vår. Vilken vacker självporträtt, förresten. Kram! :-)
Giulia05.03.17 kl. 16:21
P.S.: Jag känner dig inte men jag läser din blogg då och då. Jag hoppas att mina funderingar inte låter påträngande eller indiskreta. Jag är bara ledsen att du verkar ha det lite svårt just nu och försöker att skriva några rad för att visa dig mitt stöd. Jag har ingen aning om mina ord stämmer men avsikten var helt enkelt att visa att vi är här för dig, som Eli också skrev ovan.
Giulia05.03.17 kl. 16:26
♥♥♥
din hasselnöt06.03.17 kl. 00:11
Ta hand om dig, Nanó! Kram!
ett ritstift i din rumpa06.03.17 kl. 19:03
Oj kära du! I feel ya, så mycket. Så fint att du hittat en terapeut, jag letar fortfarande efter en som uppfyller mina (ganska många) krav. Jag vet inte hur sånt här funkar i Belgien, men kunde du gå till en lokal hälsostation och få en sjukskrivning för utmattning/depression? Man får sjukskriva sig när man kraschar tycker jag! Det var åtminstone räddningen för mig en månad tillbaks. Att någon i vit rock säger "Men du är ju helt oförmögen att arbeta, ledig ska du vara."
Många kramar! Jag är inte längre borta än en chat på wahtsapp eller facebook om du vill bitcha över ex eller bara skriva av dig. Jag lyssnar.
Liisa08.03.17 kl. 21:37

gladlynt +++++

 

- Var på ett gig med mina nya vänner från universitetet och träffade en knasig nattshopsägare efteråt som höll mig och min kompis hostage medan han tvingade oss dricka öl?

- Hade kul på Ikea med Oona

- Somnade och vaknade i någons armar

- Sov i nya lakan dessutom najs najs

- Julia kommer snart hit!!!

- Skickade bilden ovan till Elias och skrev att jag varit till IKEA och equippat oss så att han slipper kavla ut våra dumpling skins med en vinflaska nästa gång

- Fantastisk dag på jobbet med bara bra vibbar och trevliga kunder

- Efter jobbet cyklade jag och Eli till Fotomuséet var Valentina hade utställning. Var så himla bra allting bara. Vi planerade fler kulinariska upplevelser och när vi ska åka tillbaka till Kina

- Det var 24 grader och sol idag. Hallå??

 

 

Det bästa jag fick med mig hem från IKEA var den förbjudna gula kassen. Tänkte gå runt med den på stan medan alla avundsjukt kollar åt mitt håll B-)

 

29.06.2017 kl. 16:49

tidsbristen

 

Har lyckligtvis två lediga dagar från jobbet nu. Sedan kommer jag jobba 7 fulla dagar med endast en dags paus då jag kommer ha ett jurymoment för en grej jag har sökt till (som jag knappast kommer få, orkar inte tänka på det ens). Har hittills hunnit diska all disk, avboka terapin (p.g.a. tidsbrist, sämsta excusen ever men så kan det gå), städa, svara på mejl skura badrummet och tänkte nu föra mina 43 tomma vinflaskor till återvinning. Sedan står IKEA med en kompis på schemat. Tänker kolla in den nya JASSA-kollektionen, dricka cava och äta köttbullar. Sedan är det öppning av det stora pop up-projektet på driekoningenstraat med Thomas och Matthijs och sedan drar jag till Valentina för att sova. Imorgonbitti tar vi hennes pappas bil till Herentals tryckeri för att hämta upp hennes nytryckta böcker som jag designat! Spännis!!

 

29.06.2017 kl. 16:48

wrking grl

 

 

För dom som missat det så jobbar jag alltså för Iittala och Artek i Antwerpen. Vi har skittråkig dresscode och får bara bära svarta kläder. Då får man göra det bästa av silhuetten istället. Brukar köra chunky topp, tight underdel och har köpt svarta Nike Air Pegasus särskilt för jobbet. Pricken på i:et är blottade anklar. Minns att det fanns en tid då jag inte insåg hur snyggt det var. Nu blottar jag mina året runt p.g.a. bor ej i ett svinkallt land längre 


Vaknade hemma hos Vale i morse och cyklade sedan till jobbet var jag jobbade fram till kl 18 då jag hade ett möte med en f.d. lärare som peppade mig i mitt senaste projekt. Nu är klockan halv ett på natten och jag har liksom varken hunnit uppdatera Ratatas framsida, laga lunchboxen till jobbet eller skriva färdigt en ansökan som ska lämnas in i morgon. Håller dessutom på att somna sittandes nu. Score.
 

 

29.06.2017 kl. 16:46

detaljer

 

Fixade om lite i mitt vardagsrum/jobbrum. 

 

29.06.2017 kl. 16:45

vappenrave

 

 

Efter pannkakor och cava i tjejernas nya lägenhet i Royal Palace vid centralstationen gick vi två trappor upp till grannarna för att fira vappen med lite hederligt rave.

 

 

 

Brukar vara extremt dålig på att ta bilder på fester. Var dock mer eller mindre nykter efter bara två glas rosébubbel och hade redan dödsbakfylla från festen kvällen innan. Borde vara testa vara alkoholfri oftare på fester.

 


 

Babette fixade mina ögonbryn.

 

 

 

 

 

♩ ♪ ♫ ♬ ♭

 

16.06.2017 kl. 01:08

detaljer

 

Fixade om lite i mitt vardagsrum/jobbrum. 

 

16.06.2017 kl. 01:08

Outfittan

 

 

 

  

Hungover men snygg tänkte jag idag. Blev rätt bra.

 

 

 

 

16.06.2017 kl. 01:07

jeans on jeans

 

  

Så här såg jag ut igår. Kom nyss hem från jobbet och nu ska jag på en fest där alla ska va utklädda till nåt som börjar på bokstaven R. Vad jag klädde ut mig till får ni se senare. puss

 

16.06.2017 kl. 01:07

15:38

  

Har läst ett kapitel i Moa Gammels Genier nu. Tänker lägga en snygg makeup och sedan ta mig till stan. Hörs senare ♥

ps Lisa Lindgrens design är genialisk och passa mkt bra med mina blåa linnelakan

 

 

16.06.2017 kl. 01:06

♥ Princess Nokia ♥

 

 

I’m a champion of making what is ugly or what is unwanted into something that is very beautfiul, or something that is special. And i think, that as a woman who owns that, it takes a lot of balls not to be pretty and to forcefully be ugly first, and then allow my beauty to shine through my ugliness. I think that is something that I'm commenting in my work, i like things that are unconventional. I think all forms of femininity are beautiful.

 

Var på Princess Nokia i Het Bos i fredags. Alltid lika märkligt att se en stor idol live. Funderar förresten på om hon ens hunnit bli populär i Sverige eller Finland ännu? Om ni inte lyssnat på Tomboy än, LYSSNA! Finns tyvärr inte på spottan men kommer förhoppningsvis dit snart med. Hata att varken Beyoncés Lemonade eller Princess Nokias 1992 finns där :(((

 

 

 

16.06.2017 kl. 01:05

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången