Kraschen

03.03.2017 kl. 15:29

 

 

 

Man kan väl säga att jag officiellt kraschade för några veckor sedan och minsta lilla sak får mig att krascha om och om igen.

Det började med ett par dåliga dagar här och var men nu har jag kommit in i en fas då jag inte ser fram emot någonting längre. Jag letar efter distraktion efter distraktion och om någonting positivt plötsligt kommer för nära skjuter jag bort det, så långt det går.

Att inte lita på nya människor är som att föra en evig kamp mot sig själv. Jag beter mig arrogant och destruktivt, trycker ner folk vars fasad irriterar mig, blåser rök i ansiktet på de som tror att de kan kontrollera mig och konfronterar folk med de mest obekväma sanningar bara för att se hur de reagerar. #sociallifegoals

I jakt på en terapeut åt en vän som mår dåligt lyckades jag på något sätt själv hamna hos en svensk psykoterapeut här i Antwerpen och detta är väl det enda jag ser fram emot varje vecka. Förutom lönedagarna, dårå. Jag spenderar typ halva min Iittala-lön på terapin just nu.

Jag har accepterat mitt nuvarande tillstånd av någon slags passiv sorg men ibland bubblar och fräser det verkligen av ilska inuti. Att det ska vara såhär en tid framåt pisses me off. Känner att ilskan kommer bära mig ur detta. Vet inte om det är bra eller dåligt men den som lever får se. Just nu behöver ingenting make sense. 

 

Kommentarer (8)
Nanó mitt hjärta brister när jag läser det du skriver. Hoppas du läker snabbt men att det ändå får ta den tid det behöver ta.

Ta hand om dig♥
fia03.03.17 kl. 16:20
Det låter så obeskrivligt jobbigt! Bra att du hittat en terapeut, ta den tid du behöver för att nysta eller riva upp det. Ta hand om dig, kram!
Satu03.03.17 kl. 19:27
Vi finns här!
Eli04.03.17 kl. 15:59
Det är bra att du får stöd av en terapeut. Klokt och en utmärkt investering i din hälsa, även om sådant borde faktiskt vara gratis. För ett tag sedan skrev du att du inte ville lida lika mycket som efter din förra break-up. Därför testade du en annan strategi, men tyvärr är det mycket svårt att "hantera" sin väg ut ur ett viktigt förhållande utan att känna smärta och bli djupt påverkad av att det har tagit slut. Förhållanden förändrar oss lika djupt när vi är involverade i dem och när de tar slut. Jag hävdar absolut inte att man ska bli helt förtvivlad och tappa balansen, men den omstrukturering som pågår just nu inom dig är djup och omfattande, och sådant är alltid lite svårt och "stökigt", messy. En effektiv, "clean break-up" är antingen en lögn / ett slags önsketänkande, eller avslutar den ett förhållande som inte var särskilt viktigt. Dessutom, om jag anar riktigt, kände du dig liksom tvungen att välja mellan din livs hittills största kärlek och din utvecklande identitet, dina professionella framtid, dina framtida planer o.s.v. Något åt det hållet. Dessa val är vanliga vid din ålder och alltid oerhört svåra och smärtsamma, eftersom att välja något ofta innebär att välja bort något annat som är lika viktigt men oförenligt. Dessa val gör oss långsiktig starka, men kortsiktigt ger de upphov till djupa känslor av förlust som måste utarbetas på ett bra sätt, vilket är ganska svårt. Just i dessa frågor kan man få hjälp och kvalificerat stöd av en terapeut. Just su suger det men jag lovar att det blir bättre så småningom. Och du är fortfarande så ung. Och duktig, självmedveten, klok och smart. :-) Jag önskar dig en bättre vår. Vilken vacker självporträtt, förresten. Kram! :-)
Giulia05.03.17 kl. 16:21
P.S.: Jag känner dig inte men jag läser din blogg då och då. Jag hoppas att mina funderingar inte låter påträngande eller indiskreta. Jag är bara ledsen att du verkar ha det lite svårt just nu och försöker att skriva några rad för att visa dig mitt stöd. Jag har ingen aning om mina ord stämmer men avsikten var helt enkelt att visa att vi är här för dig, som Eli också skrev ovan.
Giulia05.03.17 kl. 16:26
♥♥♥
din hasselnöt06.03.17 kl. 00:11
Ta hand om dig, Nanó! Kram!
ett ritstift i din rumpa06.03.17 kl. 19:03
Oj kära du! I feel ya, så mycket. Så fint att du hittat en terapeut, jag letar fortfarande efter en som uppfyller mina (ganska många) krav. Jag vet inte hur sånt här funkar i Belgien, men kunde du gå till en lokal hälsostation och få en sjukskrivning för utmattning/depression? Man får sjukskriva sig när man kraschar tycker jag! Det var åtminstone räddningen för mig en månad tillbaks. Att någon i vit rock säger "Men du är ju helt oförmögen att arbeta, ledig ska du vara."
Många kramar! Jag är inte längre borta än en chat på wahtsapp eller facebook om du vill bitcha över ex eller bara skriva av dig. Jag lyssnar.
Liisa08.03.17 kl. 21:37

my heart is way too frozen to get broken

 

 

Jag springer bort frustrationen, slår personligt rekord efter personligt rekord, springer så snabbt att jag förstör mitt knä och haltar upp och ner för mina åtta trappor tre dagar i sträck. När min vän frågar varför jag inte ringde och hon plåstrar om och ger mig nåt att använda morgonen därpå inser jag att jag kanske ändå har en slags familj.

Hur gärna han än vill tro att han är orsaken till min olycka så sitter min sorg mycket djupare än vad han någonsin kunde nå.

 

16.06.2017 kl. 00:58

Senaste-listan

 

 

Senaste inkomna sms?

 

Senaste selfien?

Innan jag cyklade till jobbet.

 

Senaste presenten du fått?

Fick en äggkopp av Elias i morse i samma blåa färg som Iittala-tallriken jag gav honom present precis innan han åkte till Marocko för några veckor sedan.

 

Senaste smeknamnet?

Ptja, har inget nytt smeknamn direkt. Min kollega kallade mig "Ons Nanóke" (vår lilla Nanó) igår. En kille jag dejtade nyligen kallade mig Mino (my+nanó) men jag hoppas verkligen att ingen någonsin kommer kalla mig så igen, det var inte normalt. Annars är det Brabo babe, Brabo bitch, Britney, Britney bitch och Swedish babe som är mina mer långlivade smeknamn.

 

Senaste musikupptäckten?

Drakes nyaste album, duh. Passionfruit är min favvo <3 men annars dessa:
 
 

 

Senaste personen du sovit bredvid?

J.

 

Senaste cravingen?

Cornflakes. Så jag åt cornflakes.

 

Senaste sporten du utövat?

Jag var ute och sprang igår efter jobbet och slog personligt rekord. Mitt knä fuckades upp royally dock. Kan knappt gå i trappor idag.

 

Senaste klädinköpet?

Tröjan på bilden från &OtherStories, på -50% rea plus -30% extra personalrabatt så den kostade inte så många guldslantar. Gräddfärgad i scuba-material. Byxorna råkar också vara ny-gamla, fick dem av Oxiea när jag ordnade en klädbytardag i söndags.

 

Senaste roliga historian?

Lördagkvällen var en rätt rolig historia. Jag hade jobbat hela dagen, var skittrött. På kvällen får jag ett energirus och känner att jag bara måste ut och dansa. En ny tindermatch skickar mig ett meddelande och jag frågar honom om han är på väg ut. Han säger ja så vi bestämmer oss för att ha en "tinder challenge" på en klubb senare under natten och se ifall vi känner igen varandra, bara som en kul grej, vet ingenting om snubben liksom. Drar en kompis med ut på ett par glas vin och innan vi sticker vidare tar jag en blomma ifrån blombuketten i baren. Vi anländer till den nya klubben HAVN i Antwerpens f.d. Skandinaviska sjömanskyrka. Tindersnubben känner igen mig och jag överräcker blomman, informerar honom om att jag inte köpt den utan bara tog den från en bar, vi hånglar efter 3 minuter och när han klagar på de dyra alkoholpriserna svarar jag "duh, vi är i en skandinavisk byggnad". Han hade även en tatuering av Brabos hand på sin arm. Ödet??? Tindermatch made in Havn (!).

Herregud, jag skulle kunna prata om tinderdejter i flera timmar. Det är typ bland det roligaste jag vet. 

 

Senaste personen du träffade?

Vivian som spenderade hela min lediga dag med mig! <3 

 

16.06.2017 kl. 00:56

Lösryckta tankar

 

 

KBT-terapi

Bland det bästa som hänt mig på länge. Att jag aldrig gått tidigare, jag förstår inte. Känner mig ledsen och framförallt arg när jag tänker på hur otroligt dåligt jag mått i princip hela mitt liv och att alla i min närhet systematiskt förminskat alla varningssignaler och mina destruktiva beteenden.

 

Våren

Det är sol och varmt idag. Jag ska ha på mig mina vita nikes med rosa detaljer. Behöver jag säga mer?

 

Gratis tandkräm

Jag var på en fest i en byggnad med en tandläkarmottagning och följande dag vaknade jag med tre tandkrämstuber i jackfickan. Alltså blev så glad av gratis tandkräm?!? Haha. Ni som känner mig fattar ❤

 

10.03.2017 kl. 11:22

Del tio

 

det är inte som det var i Antwerpen
jag vill knappt ta i dig
bara när jag är full?!
jag vet inte
det är jobbigt
jag måste hinna jobba
jag känner skuld
jag känner dig inte

 

Du sover inte den natten.

 

 

09.02.2017 kl. 15:27

Del nio

 

 

 

Varje morgon och varje kväll börjar på min balkong medan vi blickar ut mot sportplanen nedanför. Röken från dina vietnamesiska importcigaretter tar gradvis över doften av varmt väder.

Jag saknar doften av varmt väder.

 

 

08.02.2017 kl. 23:48

Del åtta

 

 

 

Du ser mig först, genom fönsterglaset mellan securityn och ankomsthallen.

Vi tar en taxi trots att den kostar trettio gånger så mycket som metrobiljetten, du insisterar. I baksätet tittar jag mer på din nacke än in i dina ögon, minns inte hur den doftade. Du pratar om den sista linan din kompis drog på toaletten på flygplatsen. Egentligen orkar jag inte lyssna.

Hur var det din nacke doftade nu igen?

 

06.02.2017 kl. 12:46

14 grader

 

Det är kanske första gången i mitt liv jag accepterat faktumet att jag inte har en jävla aning om vart jag är på väg. Det enda jag vet är att jag gillar 14 grader den andra februari och att jag ogillar att jag inte vet vad det ska bli av den här bloggen eftersom det verkar som att jag aldrig kommer igång.

 

03.02.2017 kl. 12:53

En låtsasvärld

 

 

 

09.01.2017 kl. 12:26

Välkommen hem

 

 

 

Det är andra gången jag äter lunch ensam sedan jag kom hem till Berchem för en vecka sedan.

När jag tar ut de sönderbrända potatisklyftorna, brysselkålshalvorna och palsternacksstavarna ur ugnen tänker jag på vad han brukade säga när han tuggade i sig de svarta kanterna på maten.

Everyone gets cancer anyway.

Då brukade jag flina, sucka ironiskt och svara But it's better to prevent it as long as you can, no?

Jag flinar inte när jag står där, lätt böjd över min gasugn med en illaluktande plåt sönderbränd mat. Istället börjar jag tänka att han kanske hade rätt.

Bit efter bit knaprar jag i mig mörka palsternacksstavar medan jag tittar ut över de snöiga hustaken.

 

09.01.2017 kl. 12:17

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången