detaljer

29.06.2017 kl. 16:45

 

Fixade om lite i mitt vardagsrum/jobbrum. 

 

detaljer

 

Fixade om lite i mitt vardagsrum/jobbrum. 

 

16.06.2017 kl. 01:08

15:38

  

Har läst ett kapitel i Moa Gammels Genier nu. Tänker lägga en snygg makeup och sedan ta mig till stan. Hörs senare ♥

ps Lisa Lindgrens design är genialisk och passa mkt bra med mina blåa linnelakan

 

 

16.06.2017 kl. 01:06

Det perfekta porslinet

 

Ett skepp kommer lastat med ett inredningsnördigt inlägg av hög rang. Meeen jag jobbar med försäljning av Artek och Iittala i Antwerpen så då blir det lätt att man vet lite för mycket och tänker lite för ofta på det man jobbar med.

Jag har funderat en del på vad för porslin jag vill ha som standard hemma och har kommit fram till en kombination jag verkligen gillar men som kanske kräver att jag målar om köket. Jag snackar om Teema Dotted Blue från Iittala + Ikeas rosa Dinera. Det enda som suger är att färgen Dotted Blue inte tillverkas i större modeller än 0,3l i muggar (vilket jag tycker är snäppet för smått) och så har vi ju priset såklart. Den 29 maj har vi dock en stor rabattdag för vår personal på Iittala och detta skulle ju vara det perfekta tillfället att slå till. Har fram tills dess att fundera iaf. En kombination av rosa Dinera + Teema Dotted Blue skulle dessutom passa så otroligt fint med mina behagfull-bestick från Ikea (bilden ovan!).

I framtiden kommer jag endast köpa matt metall till mitt kök, det är så sjukt snyggt. Min dröm är att ha alla Tools + Collective Tools designade av Björn Dahlström i mitt kök. Men just nu får Behagfull-besticken stå för den enda matta metallen so far, de kostade dessutom som inte kostade lika galet mycket som Citterio 98-bestick från Iittala (som jag annars tycker är snygga men de väger inte tillräckligt mycket i handen?).

 

 

Mitt kök är alltså ljusblått just nu, vilket jag tycker ÄR väldigt fint men det känns inte riktigt rätt längre ifall jag satsar på kombinationen ovan. Vill även ha trägolv till köket men vet inte riktigt hur jag ska gå tillväga än.

Nu ska jag ut och springa.

 

16.06.2017 kl. 01:04

ett papper på en vägg

 

 

Som utlovat - här kommer presentpappret som nu pryder min sovrumsvägg. 2,50€ var priset och det blev exakt som jag hade önskat.

 

 

Tidigare hade jag en vintage print med papegojor men det kändes lite rörigt.

Dagens minus är att Princess Nokia INTE FINNS PÅ SPOTIFY! Köpte biljett till hennes konsert i Het Bos i maj, går med en massa vänner. For more awesomeness check this out:

 

16.06.2017 kl. 01:00

Första titten på mitt kök

 

 

Okej, mitt kök här i Berchem är långt ifrån färdigt men jag tänker mig att det också kan vara intressant att se bilder in progress.

Mitt kök var alltså mintgrönt när jag flyttade in (se bild i detta inlägg). När jag flyttade in visste jag inte vilken färg jag hade att förvänta mig. Det var nämligen flera år sedan jag såg lägenheten och i somras bestämde jag mig mig för att slå till direkt chansen kom, utan att se några nytagna bilder. Billiga tvårummare är en nämligen sällsynt art. När jag väl såg färgen tänkte jag att det var väldigt typiskt att jag nu plötsligt skulle få ett mintgrönt kök (som jag alltså tidigare drömt om) när jag finally liksom hade gjort ett färgschema i mitt huvud där mintgrönt inte passade in alls. Som tur var det ju varken dyrt eller svårt att måla om.

Efter en massa testmålande av provfärger kom jag fram till att jag ville köra på färgen "Delfin", en gråblå, matt färg. Den kändes lite mellaneuropeisk!

 

 

Här står jag på den lilla trappan som leder från sovrummet till köket, toan och duschrummet. Det är alltså rätt vanligt i gamla hus i Antwerpen att ha dusch i samma rum som köket (fast jag har iaf en vägg emellan). Toan är separat och befinner sig bakom dörren till vänster och duschrummet är bakom den tunna gardinen.

Jag älskar verkligen den här färgen. Den har typ en lugnande effekt och passar så bra med mjölkvitt och mina träskivor som jag sågade till i rätt mått i byggaffären förra veckoslutet. Vad som ska bytas ut på bilden ovan är dock den skrangliga lampan (som är en gratis nödlösning) samt den tunna gardinen till badrummet. Tänker mig en något tjockare gardin. Sedan behövs även pallar, väggdekorationer, kanske någon hylla och såklart måste ju även en växt flytta in här så småningom!

 

 

Är himla nöjd med min diskho! Gillar starkt kombon metall + trä.

 

 

Och så har jag ju min spis/ugn som går på gas. Från att ha varit lite skraj för att tända den har vi nu blivit rätt bra kompisar. En gasugn är sjukt mycket snabbare och effektivare än en elektrisk ugn. Känner dock att jag måste bli bättre på att hitta rätt grader eftersom den fortfarande bränner min mat ibland (finns inga celsiusgrader, bara siffrorna 1-10).

 

 

07.10.2016 kl. 11:26

Torsdag

Här hemma går inredandet långsamt framåt. Först visste jag inte riktigt vilka färger jag ville ha men det börjar så småningom klarna.

När jag flyttade in här i Berchem fick jag den babyblåa stolen ovan gratis men tyckte aldrig färgen kändes bra. Den fick alltså byta nyans häromdagen.

 

 

Annars har jag funderat mycket på hur köket ska se ut. Just nu har jag mintgröna väggar men det känns liksom inte alls rätt. Det är en alldeles för stark nyans och jag kommer att måla om allting inom kort. Färgen är redan inhandlad och i morgon åker jag och min kollega till byggaffären för att köpa träskivor som ska bli mitt nya, större skrivbord (210cm långt!), brädskivor till nya köksytor (har inga ytor alls där just nu, inte det lättaste att laga mat kan jag säga) terracottakrukor och genomskinligt lack.

Så vad saknas ännu från lägenheten egentligen? Well, jag klarar mig egentligen med det jag har men skulle gärna ha följande:

☾ 140cm säng + madrass. Väntar på rätt tillfälle (kanske någon vill bli av med en gratis) eftersom jag inte har råd och klarar mig med att sova på en liten madrass på golvet just nu.
☾ Kuddar + filt till schäslongen. Väntar på att de perfekta ska dyka upp!
☾ Mattor. Väntar även här på att de perfekta ska dyka upp.
☾ Pallar till matbordet i köket.
☾ Tyg att hänga under min nya bänkskiva i köket för att dölja allt jag gömmer undertill (papperskorg osv).
☾ Lerkrukor till växterna.
☾ Golvlampor (helst rispapperslampor utan synlig fot, inte så lätt att hitta).
☾ Någon slags skåpsmöbel som inte tar livet av mig när jag bär den upp för min smala trapuppgång till översta våningen.
☾ Extra tjockt tyg som extragardiner för att isolera fönstren bättre till vintern.
 

Nu ska jag dra till en kompis för att låna hennes nät, mitt eget är nämligen alldeles för dåligt för att använda Skype!

 

29.09.2016 kl. 13:01

Aldrig tillbaka till mörkret

 

 

När jag tänker efter har aldrig bott i en ljus lägenhet i hela mitt liv och nu när jag äntligen gör det har jag kommit fram till att jag troligen aldrig frivilligt kommer gå tillbaka till mörkret. Tänk att det gör en så glad när man ser att ens växter bara ploppar ut en massa nya blad på löpande band? En viss skillnad från min tidigare lägis var alla växter dog av mörkret.

 

28.09.2016 kl. 10:18

Mer växter

 

 

 

 

Nu har jag äntligen landat lite i att vara tillbaka i Antwerpen efter en hektisk vecka i Breda. Här är några växter jag köpte igår med Oona. Fick dem billigt då de var i dåligt skick och hade få blad, tänker att de får växa till sig hemma hos mig. Älskar att de är lila under bladen och gillar mönstren.


 

 

 

 

 

20.09.2016 kl. 19:09

Drömkoppen

 

 

 

 

Hittade drömkoppen häromdagen - asymmetrisk, prickig och inte för färgglad. Dock fick det bara bli en kopp och en bowl på grund av det höga priset (hej Urban Outfitters). Detta ska bli mitt "lunchkit" för arbetsdagarna i hemmakontoret. Skålen är perfekt storlek, varken för stor eller liten och passar perfekt till den typen av blandad mat jag gillar äta. Invigde dem igår efter ett telefonmöte med en kurator i Amsterdam. Vi får se vart mötet leder men kändes bra att fira det med att äta och dricka ur något så fint!

 

 

 

14.09.2016 kl. 10:01

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången