Längtar

25.11.2012 kl. 18:16

 Idag är det storm i Belgien. Mina örter flyger ut över taket framför fönstret och jag arbetar till suset av löv som faller.

(bilden är dock från Hönshuset i Finland)

 

.

Jag på operan av Valentina Stellino

28.11.2013 kl. 16:22

.

26.11.2013 kl. 19:19

Vi

 

09.08.2013 kl. 17:28

Låt oss stanna tiden i ett par minuter.

 

Jag har bloggat i 8 år, men det känns inte som att jag tillför så mycket längre. Utvecklar det mig? Jag vet inte. Utvecklar det någon annan? Det vet jag inte heller.

Jag tycker mig se generationer inom bloggvärlden. Den generation jag följde slaviskt och kände mig hemma i är mer eller mindre borta nu. Minns ni Hanna Fridén? Minns ni Annika Marklund? Sofia Dahlén? Johnny Scharonne? Just nu kommer jag inte på flera, men oj vad många bra bloggar det fanns. I de gamla bloggarkiv som fortfarande existerar brukar jag gå in i ibland och vältra mig i nostalgi.

(Jag har en viss känsla av att de några stycken som följer min blogg nu kanske aldrig ens har hört namnen jag nämnde i förra stycket. haha.)

I alla fall. Jag saknar hur det var. Jag får trösta mig med att allt har sin tid. Det liv jag lever nu kommer jag kanske att minnas med samma känslor om ett par år.

När jag var som aktivast i bloggvärlden (2008-2009) och hade ett par tusen läsare varje dag skrev jag om allt mellan himmel och jord. Jag gick i gymnasiet och ville bli journalist eller politiker. Jag hade en ordentlig törst efter vuxenlivet och skrev om lite om feminism, samhälle, mode och andra saker som jag tyckte om. Min identitet fanns mer eller mindre i den där jäkla bloggen - den innehöll mina misstag, mina framgångar, mitt liv. Allt detta ackompanjerat av kommentarer undertecknade med alias jag både kände och inte kände igen.

Nu känner jag mig mer eller mindre som en avdankad veteran som envist hänger kvar trots att den generation jag hörde till är förbi.

Allt är så annorlunda nu.

Är det nu det är dags att säga hejdå?

 

09.03.2013 kl. 20:17

18:28

bild av Hilde Lenaerts

 

Här är jag i vår teckningssal förra veckan. Det var rätt länge sedan jag postade någon form av representabel bild av mig själv här.

07.03.2013 kl. 18:29

13:22

 

Akte till Gent for nagon vecka sen for att halsa pa Frida som ocksa bor i Belgien. Det ar sa gulligt hur vi traffades. Nar jag var som mest hjartesjuk i min distansrelation sa damp det ner ett e-mail i min inbox - Hej, jag ar ocksa kar i en belgare!

 

Och nu bor vi bada har, tva ar senare. Jag och min skandinaviska syster! Det ar fint.

25.02.2013 kl. 14:05

Hemma hos oss

Här är bordet vi transporterade på spårvagnen. Jeroen hittade det i en secondhandaffär och tog tag i saken innan någon annan hann göra det. Medan vi gick runt och tittade på andra saker var det två andra som ville köpa vårt bord, så det var ju en väldans tur att vi inte väntade! Stolen är ett tvåeurosfynd, med art nouveau-mönster.

 

 

Nu märker jag vilken konstig färg det blev på bildernas ramar, ni får ursäkta det. Bilderna är editerade i Instagram (nanowallenius) så man ser inte så bra. Vi har möblerat om i helgen. Vårt bord står på samma plats var soffan stod tidigare. Eftersom fönstren är original (uselt isolerade) satt vi aldrig i soffan, så den fick byta plats.


 

Här är min nya fåtölj! Så glad att jag äntligen hittat en passande som inte var dyr. När man inte har så mycket pengar lever man långsamt, helt enkelt. 

Målade om en byrå också. Den hade en mindre trevlig färg innan, nu känns det mycket bättre. Använde överbliven väggfärg = gratis! Funderar dock nu om jag ska måla något mönster på den för hand.

24.02.2013 kl. 21:12

00:32

 
 
Jag har så mycket. Mer än vad jag någonsin haft. Ändå finns det en hel värld där ute som säger åt mig att jag behöver mera för att bli lycklig. Men nej, jag behöver nog faktiskt inte mer än så här. Det räcker för mig. Jag behöver inga saker. Jag behöver bara det jag känner. Kärlek, vänskap, trygghet, att göra det jag tycker om, kontroll med en släng av galen spontanitet. Allt sitter där det ska.
 
Hur blev livet så bra?
16.01.2013 kl. 01:32

Kollektivet Mabels Julkalender

 

Jag är dagens lucka i Kollektivet Mabels julkalender! Vad jag blev smickrad av att Laura och Amelie tog med mig. Ni kan läsa en kort intervju var jag avslöjar lite om mina pågående konstprojekt samt bläddra i en bok jag gjorde förra året, en bok jag aldrig visat på min blogg! Klicka här!

 

12.12.2012 kl. 12:43

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången