Fynd!

02.10.2012 kl. 19:12

 


 

Sista dagarna jag var i Finland gick jag på en massa loppisar. I en loppis som hade utförsäljning hittade jag denna "kontorstavla" (har troligtvis varit upphängd utanför panalpinas kontor i t.ex. Åbo Hamn). Ypperlig inredningsdetalj! Gillar det blåa mot silverramen och det vita.
 


Alla som gått i Katedralskolan i Åbo kommer säkert ihåg de gamla skolkartorna i hissarummet. De där riktigt enorma, som täcker en hel vägg? Jag hittade en, 30¤ tycker jag var ett mycket bra pris för något som ska få täcka en hel vägg i mitt framtida hem i Finland! Här poserar min bror, haha.
 


En läderväska hann jag också fynda, den kom med till Belgien.
 Nej, Geschmortes Schweinfleisch in Stücken fick stanna kvar. Jag undrar dock vem som allvarligt köper en sådan här konserv?

 

Renoveringen av Hönshusets sovrum

 

 

 

 

 

28.06.2013 kl. 12:39

Tillbaka på ÄngesönSen dess vi kom hem har jag mest bara plockat blommor, faktiskt. På SAS-flighten konstaterade jag att spypåsarna numera heter "multi-bag". De lever definitivt upp till sitt namn.


Värmeböljan alltså. Skönt att man i alla fall kan svalka sig i böljan blå.Här är vår nya lilla familjemedlem.
 

27.06.2013 kl. 16:48

Längtar

 Idag är det storm i Belgien. Mina örter flyger ut över taket framför fönstret och jag arbetar till suset av löv som faller.

(bilden är dock från Hönshuset i Finland)

 

25.11.2012 kl. 18:16

23:43

 Det var en riktigt tung sten som lyftes från hjärtat när jag äntligen fick bokat biljetter hem till Finland förra veckan. Fjärilar i magen. Vill hem!

 

20.11.2012 kl. 00:43

Olga

 Så gullig att jag blir knäpp! Jag saknar våra hundar så.

 

07.10.2012 kl. 14:27

Hemmet som består

 

 

 

Nu är jag ju visserligen i Belgien, men det hindrar inte mig från att prata om mitt Ängesö. Jag är inte säker om jag någonsin berättat, men det är tack vare kriget som min familj har möjligheten att bo 3 månader om året mitt ute i ingenstans. Min mormors far köpte delar av en ö utanför Hitis för att kunna fly till ifall ryssarna skulle bomba Åbo. Många herrans år har passerat och nu har jag och min bror varsitt hus därute. Något som var meningen att vara ett gömställe för min mormors familj under kriget blev barnbarnens paradis, kan man väl säga. Jag växte upp med saltigt hår, blåa fingrar och hårda fotsulor. Det är väl det bästa som kan hända ett barn, vill jag kunna påstå. Ängesö är det enda hemmet som alltid består. Det är här jag fiskar min fisk själv, plockar bär, svamp och odlar vad jag vill i takt med vindens stilla sus.

 Här är mitt vardagsrum. Allt är saker som jag fått av grannar, ärvt eller köpt på loppis. Det enda jag kommer på att jag köpt nytt är bordduken från Indiska. Min favoritbordduk! (EDIT:den lilla vita lampan är från IKEA)
Vänder man sig om ser man kakelugnen. På kakelugnen står en torso jag tillverkat själv, en rostig kakaoburk, en tavla Jeroen har målat och några ljus.


En kylig dag hittar man dessa små filurer huttrandes framför brasan.På väggen får kamerorna agera dekoration. Dessutom är det praktiskt att ta den kamera man behagar för dagen och sedan lägga den tillbaka när man vill. Lampan är mammas gamla.


Close-up av middagsbordet. Min älskade bordduk från Indiska, ljusstak från loppis och fruktskålen har jag hittat och dykt upp från havets botten (hur konstigt det än låter).

 

30.09.2012 kl. 00:16

Proficiat!

 

Min Jeroen ska studera vrije grafiek nästa år! Jag är så stolt!

 

05.09.2012 kl. 12:44

19.7.2012

 Min granne skänkte mig ett skåp!


 

 

19.07.2012 kl. 21:36

 

 

Nanó

 

Ekonomerna kallar mig hipster med quarter-life crisis. Konststuderanden slåss om att få ha mig som deras mentor. Vännerna säger att jag måste dricka mera vin med dem och mindre vin framför min dator. Flydde Norden för att putsa Aalto-vaser i en affär i Antwerpen var jag inte har råd att köpa något av det jag säljer.
 

 

 


 

 

Arkiv

 

Favoritinlägg

☾  Mina bröst ser helt jävla fantastiska ut, svarar jag
☾  Sex saker jag lärde mig för sent om mens och preventivmedel
☾  Jag är alltid otillräcklig
☾  Det var en gång jag ville avsäga mig finlandssvenskheten
☾  Att jobba icke-prestationsinriktat
☾  I den västerländska kulturen existerar inget magfett
☾  Klänningar och klass
☾  Ta rosa tillbaka!
☾  Hem till Bornem
☾  Jag minns inte den sista ögonkontakten
☾  Älska mig
☾  Tårar rinner ner för Danfeis kinder
☾  Feminismen och kärleken
☾  Det stora inlägget om Kina
☾  Du, jag och trappuppgången